Basiscursus Nachtfotografie in de Kerstvakantie

Wanneer:
20 december 2019 @ 17:00 – 20:00
2019-12-20T17:00:00+01:00
2019-12-20T20:00:00+01:00
Kosten:
€ 125

Basiscursus nachtfotografie in de Kerstvakantie: leer prachtige nachtfoto’s maken in de sfeervolste tijd van het jaar. Workshop van 3 uur inclusief fotobespreking in Amsterdam.
Voor wie: Je weet best hoe je je camera overdag moet instellen, maar echt mooie nachtfoto’s maken is je nog niet gelukt
Duur: 3 uur
Prijs: € 125 | inclusief fotobespreking, tutorial over basisbeginselen nachtfotografie (digitaal) en lichte avondmaaltijd
Max. 6 deelnemers (2 begeleiders bij 4+ deelnemers)

Neem je iemand mee naar deze basiscursus nachtfotografie, dan krijg je ieder 10 % korting

Wat heb je nodig

Voor een geslaagde sessie nachtfotografie neem je het volgende mee:

  • Camera
  • Goed statief
  • Minstens 1 opgeladen reserve-accu (doordat de sluiter lang openstaat, kost nachtfotografie vaak veel stroom),
  • Camerahandleiding
  • Bij kans op regen: paraplu, cameraregenhoes,
  • Voldoende ruimte op je geheugenkaartje.

Locatie basiscursus nachtfotografie

We geven deze workshop nachtfotografie langs de Amsterdamse grachten in hartje Amsterdam. Want Amsterdam is prachtig bij nacht, met haar verlichte etalages, spiegelingen in de grachten en voorbijgangers op straat. Na de fotosessie in het centrum pakken we de metro naar de Pijp om daar op te warmen met een lekkere kom soep en de foto’s te bespreken.

Workshop nachtfotografie annuleren of verzetten

Bij Photothema kun je een fotoworkshop altijd één keer kosteloos verzetten (minimaal 24 uur van te voren). Voor annulering verwijzen we naar onze algemene voorwaarden.

Bij regen gaat de workshop in principe gewoon door, tenzij er ook veel wind staat. In dat geval prikken we een nieuwe datum.

Nachtfotografie Amsterdam

Basiscursus nachtfotografie in de Kerstvakantie

Je hebt het al eens gedaan; nachtfoto’s maken. Maar het resultaat is nog te onvoorspelbaar. De ene keer is de foto te licht, dan weer te zwart en de kleuren zijn ook niet altijd wat je ervan had voorgesteld. En dan hebben we het nog niet eens over problemen met scherpte, ruis en overstraling. In deze intensieve Photothema workshop leer je hoe je eindelijk grip kunt krijgen op je nachtfotografie. Want of je wilt of niet, nachtfotografie is nu eenmaal een discipline waarbij techniek komt kijken. Hoe ver je daarin wilt gaan is aan jou, maar in deze basisworkshop geven we je een solide basis om op te bouwen.

Wat gaan we doen?

We beantwoorden de belangrijkste vragen; welke ISO-waardes moet je nou gebruiken, hoe kan je je camera het best instellen, en hoe leer je zien hoe je een nachtelijke scène goed kunt fotograferen. We beginnen de basiscursus nachtfotografie met instructie op locatie. Na het fotograferen gaan we samen naar binnen om op te warmen met een (winterse) soep en om de foto’s na te bespreken. We kijken niet alleen naar het gemaakte beeld, we bespreken ook wat je kunt veranderen om de foto al tijdens de opname technisch te verbeteren.Ook geven we je na afloop een handleiding mee, een fijne geheugensteun om zelfstandig aan de slag te gaan met je nachtfotografie in de rest van de Kerstvakantie!

Content | Menu | Access panel