Leefstijlreis Mediterranean Food & Health

Voedingsadvies, samen mediterraans koken,  gezonde recepten uitwisselen, lekker uit eten en mooie wandelingen. Een  leefstijlreis in samenwerking met leefstijlcoach en voormalig huisarts Annie van Mil. Inclusief vervolgtraject zodat je thuis je nieuwe manier van koken, gezond eten en bewegen vasthoudt!

De reis gepland voor juli 2020 is helaas geannuleerd ivm corona; we hebben de reis verplaatst naar mei 2021. Het programma is onder voorbehoud van dan geldende maatregelen voor reizen en samenkomen.

Ja, houd mij op de hoogte van deze reis

 

Hoe je met gezond en lekker eten fit en energiek blijft

Leefstijlreis Mediterranean Food & Health: een reis vol met informatie, inspiratie & empowerment. Leer hoe je fit en energiek blijft tijdens deze week in een prachtige omgeving onder begeleiding van de ervaren leefstijlcoach Annie van Mil. Een week waarin meer weten over voeding en het functioneren van je lichaam perfect gecombineerd wordt met samen inkopen doen, samen koken, samen eten. Met uitstapjes naar de markt en het olijfoliemuseum, mooie wandelingen, en een workshop over kruiden in een prachtig bergdorp. Hoe super kan een gezonde vakantie zijn! En met het vervolgtraject blijf je het mediterrane gevoel vasthouden, ook als je al lang en breed weer terug in Nederland bent.

olijfolieSamen koken en recepten uitwisselen

Zelf koken is een belangrijk element van deze reis. We maken gerechten die je ook thuis makkelijk op tafel kunt zetten. Uitwisseling van ideeën over gezonde voeding en recepten hoort er daarom ook zeker bij. Na afloop van de reis krijg je alle informatie toegestuurd.

De liefde voor je lijf begint in de maag

De vallei van Sparta: een inspirerende omgeving voor een gezonde vakantie

De standplaats voor deze leefstijlreis is Xirokambi, een levendig dorp 15 km ten zuiden van de Griekse stad Sparta. Er is een gezellig dorpsplein met restaurants, terrassen en kleine winkeltjes. Het fijne aan het dorp is dat het wel allerlei voorzieningen heeft, maar verder helemaal niet toeristisch is. Xirokambi is omringd door prachtige olijfboomgaarden. Vanuit het dorp loop je zo een prachtige kloof in met indrukwekkende rotspartijen en maar liefst 65 bronnen. Aan het begin van de kloof staat een bijna 2000 jaar oude stenen boogbrug, waar je nog steeds over heen kunt lopen!
Ons sfeervolle hotel ligt op 5 minuten van het dorpsplein; hier kun je tussen de activiteiten door relaxen op de schaduwrijke binnenplaats of een verfrissende duik nemen in het zwembad. De workshops over gezonde voeding en de kookworkshops vinden plaats in het huis van Laurien. Aangrenzend aan de keuken is een sfeervolle veranda; hier kunnen we eten met zicht op de omringende boomgaarden.

Leefstijlreis op de Peloponnesos
2400 meter hoge bergen en olijfbomen zijn de setting voor deze reis

Programma leefstijlreis: een mooie mix van actief, informatief & genieten

Maandag 10 mei

In Kalamata staat er een taxi-chauffeur op je te wachten. Hij brengt je samen met de andere deelnemers naar Xirokambi in iets minder dan anderhalf uur. Je hebt de tijd om je even lekker op te frissen voordat we beginnen; vandaag staan alleen de kennismaking en het doorspreken van het programma op de agenda. En we gaan gezellig met elkaar uit eten in een restaurant op het dorpsplein.

Dinsdag 11 mei

Op de eerste ochtend van de leefstijlreis leggen we de theoretische basis voor de rest van deze week. Annie gaat in op de relatie tussen voeding en gezondheid met focus op het functioneren van maag en darmen. Aan het eind van de middag maken we een lekkere wandeling naar de oude brug en lopen we de kloof in. Daarna is het tijd voor de eerste kookworkshop. Op de sfeervolle veranda eten we de resultaten op.

OlijfolieWoensdag 12 mei

Woensdag is marktdag in Sparta. We nemen de bus en kijken welke producten er allemaal op en rond de markt verkrijgbaar zijn en doen inkopen voor ons avondeten. Na koffie op het plein brengen we een bezoek aan het Olijfoliemuseum. ’s Middags gaat Annie in op de rol van (gezonde) vetten en eiwitten in onze voeding. We sluiten de dag af met gezamenlijk koken en eten.

Donderdag 13 mei

Restaurant Paralia gebruikt voor het bereiden van de gerechten bijna uitsluitend producten van de eigen boerderij: van de olijfolie tot de wijn en van de courgettes tot het varkensvlees. We nemen voor het ontbijt een kijkje in de moestuin. In de informatie van vandaag staat opnieuw ons darmstelsel centraal en kijken we welke groenten en kruiden zorgen voor een goede opname van voedingsstoffen. Aan het eind van de middag maken we een wandeling naar een olijfboom van meer dan 1000 jaar oud. Daarna gaan we eten bij restaurant Paralia.

Vrijdag 14 mei

Op vrijdagochtend is er een piepkleine boerenmarkt in Xirokambi. Jullie krijgen de opdracht om hier de inkopen te doen voor een eiwitrijke lunch. En we brengen een werkbezoekje aan de keuken van restaurant To Petrino. Na deze lunch staan de koolhydraten op het menu. En gaan jullie actief aan de slag met het aanpassen van geliefde recepten, zodat je deze ook in de toekomst op tafel kunt zetten. ’s Avonds eten we bij To Petrino.

Zaterdag 15 mei

Het ontbijt bij het hotel is inbegrepen in deze leefstijlreis, maar vandaag maken jullie zelf het ontbijt klaar! Daarna gaan we naar het idyllische bergdorp Arna. We krijgen hier een kruidenworkshop en gaan lunchen onder de 2000 jaar oude plataan op het dorpsplein. Voor het avondeten gaan we dieper in op de belangrijke rol van vitaminen en mineralen in ons eten. Om daarna te gaan eten op het plein.

Zondag 16 mei

Na het ontbijt gaan jullie een uitgebreide zondagse lunch bereiden met lokale producten. Na een welverdiende siësta blikken we terug op de reis, bespreken we de hobbels die jij nog op de weg ziet en hoe jullie elkaar kunnen helpen om de ingezette weg van gezond eten vast te houden in Nederland. Ook maken we afspraken voor de terugkombijeenkomsten in Nijmegen.

Maandag 17 mei

Transfer naar het vliegveld

Prijs & Pakket Leefstijlreis

€ 1.750  eenpersoonskamer | € 1.520 tweepersoonskamer*

*prijs onder voorbehoud aanpassingen voor 2021

Inbegrepen:

  • Intensieve begeleiding, deels individueel
  • 7 overnachtingen in ****Eco Guest House Taleton
  • Alle maaltijden
  • Lokaal vervoer
  • Vervolgtraject
  • Gezonde recepten

Bijkomende kosten: vluchten en reis naar Xirokambi, boekingskosten incl. bijdrage STO Garant (€ 35), reis- en annuleringsverzekering en persoonlijke uitgaven

Begeleiding leefstijlreis

De reis wordt begeleid door Annie van Mil en Laurien van den Hoven. Annie en Laurien kennen elkaar sinds 2011. We houden beiden van fotograferen, reizen en lekkere en gezonde voeding. Annie is 30 jaar huisarts geweest en sinds een aantal jaar actief als leefstijlcoach. Laurien organiseert en begeleidt sinds 2009 fotoreizen. Samen met haar man Anton heeft ze vier jaar in Xirokambi gewoond. Hun huis is de plek waar we bij elkaar komen voor de informatieve sessies en het koken.

Accommodatie

Je verblijft deze week in het luxe Eco Guest House Taleton. Geniet hier van je ontbijt op de schaduwrijke binnenplaats en neem een verdiende duik in het zwembad na een dag hard werken aan je gezondheid. De ruime kamers met de uitstekende matrassen van Cocomat zorgen dat je er de volgende dag weer fris aan de start verschijnt.

Samen met je partner, zus of vriendin een kamer delen

Het Eco Guest House Taleton beschikt over een aantal split-level kamers, met een slaapkamer boven en een ruime zithoek met slaapbank op de begane grond. Als je de reis samen met je partner, zus of vriendin boekt, dan heb je meer dan genoeg ruimte en of juist wat extra privacy.

Vluchten en vervoer

Informatie volgt zodra er meer duidelijkheid is over de vluchtschema’s.

Vanaf Athene is er een goede busverbinding naar Sparta. Als je kiest voor deze route, geven we je graag informatie over de reis van de luchthaven naar Xirokambi.

Lokaal vervoer
Op  de dag dat we naar het nabijgelegen Sparta gaan, stappen we in de lokale bus. Voor ons bezoek aan het idyllische bergdorp Arna zetten we taxi’s in.

Vervolgtraject leefstijlreis; recepten uitwisselen en terugkombijeenkomsten

Je gezonde vakantie houdt niet op als je weer thuis bent. We plannen 3 terugkombijeenkomsten in Nijmegen; na 1 maand, na 3 maanden en de laatste 6 maanden na de reis. Ook worden deelnemers gestimuleerd om met elkaar in contact te blijven en ideeën over gezonde voeding uit te wisselen via bijvoorbeeld een besloten Facebookgroep.

STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Zie ook de reisvoorwaarden op deze website om meer te weten over boeken, betalen, garantie en aansprakelijkheid.

Ja! Ik ga heel graag mee op deze leefstijlreis

Geef je interesse door via onderstaand formulier. Zodra het programma voor 2021 rond is, ontvang je van ons bericht.

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Wanneer:
10 mei 2021 – 17 mei 2021 hele dag
2021-05-10T00:00:00+02:00
2021-05-18T00:00:00+02:00

Auteur: Laurien van den Hoven

Fotograaf, antropoloog, foodblogger in spé. En al ruim een kwart eeuw gelukkig in liefde en werk.