Workshop Straatfotografie bij nacht

Wanneer:
28 december 2019 @ 17:00 – 21:00
2019-12-28T17:00:00+01:00
2019-12-28T21:00:00+01:00
Waar:
Amsterdam
Kosten:
€ 165

Workshop straatfotografie bij nacht voor fotografen die ook in het donker zónder statief willen werken

Voor wie: gevorderde nachtfotografen met een recente digitale camera
Duur: 4 uur
Deelnemers: 2-4
Prijs: € 165 | Inclusief praktijkdeel nachtfotografie, uitgebreide presentatie over schone fotobestanden bij hoge ISO-waarden creëren, tutorial (wordt digitaal meegegeven) en lichte avondmaaltijd

10% korting als je ook de workshop nachtfotografie & bewerken boekt

Wat heb je nodig

Voor een geslaagde sessie nachtfotografie neem je het volgende mee:

  • Camera
  • Goed statief
  • Minstens 1 opgeladen reserve-accu (doordat de sluiter lang openstaat, kost nachtfotografie vaak veel stroom),
  • Camerahandleiding
  • Bij kans op regen: paraplu, cameraregenhoes
  • Voldoende ruimte op je geheugenkaartje.

Locatie workshop straatnachtfotografie bij nacht

Deze workshop vindt plaats in de Pijp in Amsterdam, zowel bij Photothema als buiten.

Workshop nachtfotografie annuleren of verzetten

Bij Photothema kun je een fotoworkshop altijd één keer kosteloos verzetten (minimaal 24 uur van te voren). Voor annulering verwijzen we naar onze algemene voorwaarden.

Straatfotografie bij nacht

Om nachtelijke straatfoto’s en snapshots te maken moet de ISO-waarde fors omhoog. Maar krijg je dan geen onbeheersbare hoeveelheid ruis? In deze masterclass nachtfotografie-uit-de-hand laten we je zien dat je prima nachtfoto’s uit het vuistje kunt schieten met extreem hoge ISO-waardes, en dat je de bestanden met fotobewerkingssoftware kunt opwerken tot een verbluffend resultaat. Overigens moet dat nabewerken van je nachtfoto’s wel gepaard gaan met een goede receptuur. In deze workshop nemen we je mee in het hele proces van kijken, fotograferen en nabewerken met software als Adobe Lightroom en Adobe Photoshop.

Presentatie over nabewerking

Tijdens het praktijkgedeelte op straat leren we je (licht)situaties waarbij je nog goed uit de hand kunt werken te herkennen, gaan we in op de camera-instellingen voor succesvolle nachtelijke snapshotfotografie. Daarna krijg je tijdens de presentatie stap voor stap de receptuur voor de nabewerking. Hierbij gebruiken we jouw foto’s en die van de andere deelnemers, zodat je meteen ziet wat de mogelijkheden zijn. In een tutorial die je na afloop mee naar huis krijgt, kun je alle stappen nalezen. En o ja, om het avondeten hoef je je geen zorgen te maken; na het fotograferen hebben we een lekkere pan soep en broodjes (ook voor vegetariërs).

Een week lang aan de slag met straatfotografie ‘s avonds én overdag? Ga dan van 17-25 oktober 2020 mee op onze fotoreis naar New York
Content | Menu | Access panel