Creatieve fotografie: meervoudige belichting & pinhole

  • Op een andere manier leren kijken
  • Unieke beelden maken met behulp van meervoudige belichting of een pinhole camera
  • Inclusief handleiding voor het maken van je eigen pinhole camera
Creatief fotograferen meervoudige belichting
Meervoudige belichting
Creatieve fotografie: gebruik van een pinhole camera
Creatief fotograferen in Papendrecht
Creatief fotograferen meervoudige belichting
Meervoudige belichting
Creatieve fotografie: gebruik van een pinhole camera
Creatief fotograferen in Papendrecht
Creatief fotograferen meervoudige belichting
Meervoudige belichting
Creatieve fotografie: gebruik van een pinhole camera
Creatief fotograferen in Papendrecht
Categorieën: Geen workshops gevonden: zoek op een ruimer tijdvak of haal de datum weg en zoek opnieuw.
Meervoudige belichting Westerschelde
Geen workshops gevonden: zoek op een ruimer tijdvak of haal de datum weg en zoek opnieuw. Tijd 19.30-21.30 uur Aantal deelnemers 4-6 Plaatsen beschikbaar 0 Prijs € 195

Wachtlijst

Geen workshops gevonden: zoek op een ruimer tijdvak of haal de datum weg en zoek opnieuw.

Focus

Haal inspiratie uit creatief fotograferen

Creatief fotograferen stelt je voor verrassingen en daagt je uit om anders te kijken. Het leuke van deze vorm van fotografie is dat je het eigenlijk overal kunt toepassen: binnen en buiten, in de natuur of in de stad, met prachtig weer maar zeker ook op grauwe, mistroostige dagen, waarop je niet vrolijk wordt van realistische foto’s. Lijkt het je leuk om met creatieve fotografie aan de slag te gaan? Meld je dan aan voor deze online cursus. Je leert unieke beelden maken met behulp van meervoudige belichting of een pinhole camera.

Meer lezen over wat creatieve fotografie is, en wat je er voor nodig hebt

Tussentijdse ondersteuning via Whatsapp

Bij de start van de cursus maken we een Whatsapp-groep aan (voor iedereen die daat toestemming voor geeft). Je kunt tussen de lessen door foto’s in de groep plaatsen en aan ons en je mede-cursisten om feedback vragen.

Extra bij deze cursus creatieve fotografie

Bij de cursus ontvang je ons een handleiding om je eigen pinhole camera te maken. Ben je niet handig – of heb je geen handig iemand in de buurt – dan kun je er ook voor kiezen om een pinhole camera te kopen.

Reviews

Dit is een nieuwe cursus. Schrijf jij de eerste review?

Programma

Online cursus van 4 lessen

De online cursus start op woensdagavond van 19.30-21.30 uur op 20 december, 10 en 24 januari, en de afsluitende bijeenkomst op 21 februari 2024.

Wel interesse in deze online cursus, maar komt de woensdagavond je niet goed uit? Stuur ons dan even een berichtje; indien er voldoende kandidaten zijn, plannen we een extra cursus in op een ander tijdstip.

Cursusrooster

20 december 2023 – introductie creatieve fotografie & meervoudige belichting

Algemene introductie over creatieve fotografie gevolgd door uitleg over meervoudige belichting. Iedere camera heeft hier verschillende mogelijkheden voor. We kijken welke instellingen jij en de andere deelnemers kunnen kiezen. En je krijgt een huisopdracht om met deze nieuwe techniek te oefenen. Als je zelf je pinhole camera gaat maken, is dat een tweede huiswerkopdracht voor de kerstvakantie.

10 januari 2024 – pinhole fotografie

We beginnen met het bespreken van jullie ervaringen met de meervoudige belichting en de foto’s die jullie gemaakt hebben. Jullie krijgen een nieuwe huisopdracht mee voor de volgende keer. En we gaan het hebben over pinhole fotografie. Laurien geeft een introductie en laat verschillende voorbeeldfoto’s zien. Voor de volgende bijeenkomst krijgen jullie een praktische en compacte opdracht.

24 januari 2024 – fotobespreking

We bespreken vandaag uitgebreid de beide huiswerkopdrachten. Voor de laatste bijeenkomst gaan jullie opnieuw met zowel meervoudige belichting als de pinhole aan de slag. Op basis van jullie ervaringen met de beide technieken, krijgen jullie allemaal je eigen opdrachten mee voor de laatste bijeenkomst.

21 februari 2024 – Gebruik van creatieve technieken

Naast het bespreken van jullie foto’s, staan we deze laatste les uitgebreid stil over de toepassing van creatieve technieken. Waar en wanneer ga je met deze vormen van creatieve fotografie aan de slag. En hoe zorg je dat je de nieuwe vaardigheden verder ontwikkelt?

 

Prijs

€ 195

Begeleiding

De online cursus creatief fotograferen wordt gegeven door Laurien van den Hoven. Laurien heeft zich de afgelopen vijf jaar steeds meer in creatieve fotografie verdiept en hierin meerdere korte of meerdaagse workshops in gegeven. Tijdens de fotoreizen is zij ook het vaste aanspreekpunt voor het toepassen van creatieve technieken.

Niveau

Cursus Creatief fotograferen: voor fotografen die nieuwe en inspirerende technieken willen ontdekken

Voor deze cursus gaan we ervan uit dat je bekend met met de basisinstellingen van je camera. Het kunnen bewerken van je beelden is een pré.

Kijk na of je camera de mogelijk heeft tot het maken van meervoudige belichtingen. Voor pinhole fotografie heb je een camera nodig met verwisselbare lenzen.

Je kunt Laurien altijd even bellen of mailen als je vragen hebt.

Bijzonderheden

Tijdsinvestering cursus creatief fotograferen

Reken op 1-2 uur per week die je tussen de lessen door nodig hebt voor het maken, selecteren en eventueel bewerken van de foto’s voor de huiswerkopdracht.

Dit aanbod valt niet onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.


Aanmelden Workshops 2024

Je kunt je via dit formulier aanmelden voor een of meer van onze fotoworkshops. Je ontvangt zo snel mogelijk de bevestiging, inclusief de factuur.

"*" geeft vereiste velden aan

Ik meld mij aan voor de volgende workshop(s)*
Naam*
Photothema Nieuwsbrief*
Ontvang 1-2 keer per maand onze nieuwsbrief.