Fotocursus Compositie | fotografieweek in Griekenland

 • Fotocursus waarvan je fotografie beter wordt
 • Leren op prachtige locaties
 • Voldoende ruimte in het programma voor wandelen, lezen, of een verfrissende duik
Fotowandeling Xirokambi
Hoge bergen, Rijke Flora. Griekenland
Xirokambi Nacht Plein
Tutorial bij deze fotografieweek
Gythio Vissersboten
Peloponnesos - kaart fotoreis Griekenland
Fotowandeling Xirokambi
Hoge bergen, Rijke Flora. Griekenland
Xirokambi Nacht Plein
Tutorial bij deze fotografieweek
Gythio Vissersboten
Peloponnesos - kaart fotoreis Griekenland
Fotowandeling Xirokambi
Hoge bergen, Rijke Flora. Griekenland
Xirokambi Nacht Plein
Tutorial bij deze fotografieweek
Gythio Vissersboten
Peloponnesos - kaart fotoreis Griekenland
Categorieën:
Fotowandeling Xirokambi

Fotocursus Compositie | fotografieweek in Griekenland

Wanneer? 03 jun 2023 - 10 jun 2023
Aantal deelnemers 3-4
Plaatsen beschikbaar 4
Prijs € 695

Boeken

Focus

Fotocursus Compositie: leerzame fotografieweek in Griekenland

Tijdens deze fotografieweek in Griekenland leer je om sterke composities te herkennen en te maken. Je ontwikkelt de vaardigheden om tijdens het fotograferen in te schatten, welke stijl je kunt toepassen om je verhaal beter over het voetlicht te krijgen.

Opzet van de fotocursus compositie

Iedere dag ga je met nieuwe compositiestijlen aan de slag. We gaan steeds een dagdeel samen fotograferen op verschillende locaties: in het dorp, aan zee, in de bergen en in Sparta. Na de fotografieweek maak je een portfolio met de compositiestijlen die het beste bij jouw manier van fotograferen passen. Dit bespreken we een paar weken later online via Zoom.

Cursus én vakantie op de Peloponnesos

Deze fotoweek is een heerlijke combi van een cursus en een ontspannen week weg op het Griekse schiereiland de Peloponnesos. De cursus bestaat uit vier dagen van een halve dag en twee volle cursusdagen. Je zit tijdens de cursus alleen maar een uurtje binnen voor het bespreken van de foto’s. Daarna ga je naar buiten en leer je nieuwe compositiestijlen op fotogenieke locaties.

In de omgeving van Xirokambi kun je fietsen (verkrijgbaar bij het hotel) of wandelen. Het hotel beschikt over een heerljk zwembad. Je kunt ook de bus nemen naar het nabijgelegen Sparta. Zorg wel dat je een uurtje overhoudt om de foto’s te selecteren voor de fotobespreking de volgende dag.

Extra bij deze fotocursus Compositie

Je ontvangt van ons het e-book Toolkit voor Compositiestijlen. Deze Photothema Tutorial geeft niet alleen uitleg over iedere compositie, maar ook voorbeeldfoto’s van verschillende fotograferen. Hierdoor kun je goed zien hoe divers je – ongeacht het onderwerp – compositiestijlen kunt toepassen in je fotografie.

Reviews

Bedankt voor de mooie en leerzame week (in Zeeuws-Vlaanderen).
Marlies
Dank voor een zeer geslaagde week, we hebben genoten!
Alfons en Janine

Programma

Indeling fotoweek compositiestijlen

We pakken deze week iedere dag een aantal compositiestijlen beet. We verzamelen bij het hotel en gaan – met taxi, bus of lopend – naar een fotogenieke locatie in de buurt voor een fotosessie. Daarna krijgen jullie tijd om foto’s uit te zoeken en bespreken we deze. We introduceren ook de compositiestijlen voor de volgende dag.

Dag 1: Introductie en welkomsdiner

We starten om 19 uur  met een introductie en kennismaking. Aansluitend gaan we voor het welkomsdiner naar een van de lokale restaurants in Xirokambi.

Dag 2 – Xirokambi

Je hebt vandaag les van 9-14 uur. Het eerste deel van de ochtend gaan jullie oefenen met de eerste compositiestijlen. Je hebt een uur de tijd om je foto’s te selecteren. De bespreking is van 13.30-14.00 uur. De rest van de dag heb je voor je zelf.

Dag 3 – Xirokambi

Je hebt vandaag les van 9-14 uur. Het eerste deel van de ochtend gaan jullie oefenen met nieuwe compositiestijlen. Je hebt een uur de tijd om je foto’s te selecteren. De bespreking is van 13.30-14.00 uur. De rest van de dag heb je voor je zelf.

Dag 4 – naar Arna

We hebben vandaag een redelijk vol programma. Direct na het ontbijt rijden we de bergen in naar het bergdorp Arna. Je gaat aan de slag met nieuwe compositiestijlen. Tussendoor is er tijd voor koffie en lunch. Rond 16 uur zijn we terug in Xirokambi, waar je tijd hebt voor siesta, een frisse duik en het uitzoeken van de foto’s. De fotobespreking start om 19 uur, aanlsuitend gaan we gezellig samen eten.

Dag 5 – naar Sparta

Je hebt vandaag les van 9-14.30 uur. Na het ontbijt pakken we de bus naar Sparta. Hier ga je een paar uur oefenen met de compositiestijlen die je de afgelopen dagen geleerd hebt. Terug in Xirokambi krijg je weer de tijd om je foto’s te selecteren. De bespreking is van 13.30-14.30 uur. De rest van de dag heb je voor je zelf.

Dag 6 – Anakolo-kloof

Je hebt vandaag les van 9-14 uur. Het eerste deel van de ochtend gaan jullie oefenen met nieuwe compositiestijlen in de Anakolo-kloof, net buiten Xirokambi. Na de fotosessie heb je weer even tijd om je foto’s te selecteren. De bespreking is van 13.30-14.00 uur. De rest van de dag heb je voor je zelf.

Dag 7 – Havenstad Gythio

Op een half uurtje rijden van Xirokambi ligt het pittoreske havenstadje Gythio. Hier ga je de laatste compositiestijlen van deze week toepassen. Tussendoor is er tijd voor koffie en lunch. We zijn rond 15.30 uur terug inn Xirokambi. De fotobespreking start om 19 uur, aansluitend gaan we gezellig samen eten.

Dag 8: vertrek

Afsluiting fotocursus compositie met online fotobespreking

Enkele weken na deze fotografieweek in Griekenland ontmoeten we elkaar online. Dan presenteert iedere deelnemer foto’s die zijn of haar favoriete compositiestijlen illustreren.

Praktische Informatie

Xirokambi is de uitvalsbasis voor deze zomercursus. We hebben hier een ruimte ter beschikking voor het theoriegedeelte en de fotobesprekingen. De fotolocaties liggen in de directe omgeving.

Prijs

€ 695
 • 4 cursusbijeenkomsten van een halve dag en 2 van een hele dag
 • avondeten op dag 1, 4 en 7
 • lokaal vervoer naar de fotolocaties
 • online fotobespreking achteraf
 • begeleiding door fotograaf Anton Harfst
 • e-book Toolkit voor Compositiestijlen

Niet inbegrepen:

Vlucht naar Griekenland, reis van het vliegveld naar het hotel vv, accommodatie, overige maaltijden, bijdrage sto-garantiefonds

Meenemen

 • Camera en lenzen
 • Laptop (optioneel)
 • Waterflesje

Begeleiding

Anton Harfst is deze week je docent. Hij begeleidt al meer dan een decennia workshops en reizen en heeft deze cursus en de bijbehorende publicatie ontwikkeld. Tijdens de cursus is er voldoende ruimte voor individuele begeleiding, afgestemd op jouw camera, kennis en ervaring.

Bovendien kun je buiten de cursusuren via de speciale Whatsapp groep vragen stellen en foto’s delen met verzoek om feedback.

Niveau

Fotoweek Compositiestijlen: een cursus voor fotografen die meer body willen geven aan hun foto’s

Fotografeer jij al een tijdje en ben je op zoek naar een goede cursus om jouw foto’s meer body te geven. Dan is de fotografieweek echt wat voor jou.

We gaan ervan uit dat je bekend met met de basisinstellingen van je camera. Het kunnen bewerken van je beelden is een pré.

Bijzonderheden

Accommodatie

Accommodatie is niet inbegrepen bij deze fotografieweek in Griekenland. Je kunt zelf of via ons een hotel of appartement boeken. De dichtsbijzijnde camping is in Mystras (20 min met de auto). Een aantal suggesties:

Hotel Taleton
Matoula’s Guesthouse
Camping Mystras (huurauto nodig)

Voorwaarden en betalen

Je ontvangt na je boeking een boekingsbevestiging en factuur. Je betaalt de helft van de workshop bij boeken. Uiterlijk 4 weken voor de start van de cursus dient het hele bedrag betaald te zijn. Voor het annuleren van deze workshop gelden de voorwaarden voor een meerdaagse cursus op locatie.

De fotocursus Compositie valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.