Fotoreis Alaska en Yukon 2024

 • Ongerepte en uitgestrekte natuur
 • Spectaculaire treinrit in Alaska
 • Beren, Bald Eagles en ander wild
 • Plaats beschikbaar voor een kamerdeler (v)
Fotoreis Alaska
Gas station Alaska
Kluane Lake Yukon
James Allen Yukon
Fotoreis Alaska
Fotoreis Alaska
Gas station Alaska
Kluane Lake Yukon
James Allen Yukon
Fotoreis Alaska
Fotoreis Alaska
Gas station Alaska
Kluane Lake Yukon
James Allen Yukon
Fotoreis Alaska
Categorieën:
Fotoreis Alaska en Yukon

Fotoreis Alaska en Yukon 2024

Garant Vertrek
Wanneer? 31 jul 2024 - 16 aug 2024
Aantal deelnemers 3-4
Plaatsen beschikbaar 1 (voor kamerdeelster)
Prijs € 4.595,00

Boeken

Focus

Alaska en de Yukon, Canada: een magische fotoreis vol bijzondere ontmoetingen en uitgestrekte natuur

Yukon in Canada AlaskaTijdens de fotoreis door Alaska en de Yukon gaan we op zoek naar twee facetten van de onbewoonde wereld: de leegheid van het landschap en de mensen die hier hun bestaan opbouwen. We fotograferen de uitgestrekte en vooral ongerepte natuur, machtige rivieren, toendra, fjorden en gletsjers.

 

Wildlife fotograferen tijdens de reis door Alaska en Yukon

Het wemelt in Alaska en Yukon van de beren, kariboes, elanden, bevers en nog veel meer. Of we deze dieren allemaal zien is altijd maar de vraag, want ze hebben veel plek om zich te verstoppen. Maar we hebben de overnachtingsplekken zo uitgekozen – zoveel mogelijk buiten de bewoonde wereld – dat er een grote kans is om wildlife te zien. Én om wildlife te fotograferen. Ook doen we onderweg een beroep op lokale kennis om uit te vinden waar de dieren zich op dat moment ophouden. De foto-impressie van de vorige reizen geeft een mooi beeld van wat je onderweg aan wildlife kunt tegenkomen.

Rondreis Alaska en Yukon in vogelvlucht

De route ziet er op hoofdlijnen als volgt uit: we starten in het prachtige merengebied ten oosten van Whitehorse (Yukon). Vanuit Skagway (Alaska) maken we een spectaculaire treinrit en maken we een wandeling naar de voet van een gletsjer. Vervolgens varen we via de Chilkoot Inlet -​​ een fjordengebied met indrukwekkende gletsjers​ – ​van Skagway naar Haines. In Haines (Alaska) zitten we vlakbij de plek waar beren hun wintervoorraad zalm aan het vangen zijn. Om vervolgens een paar dagen te verblijven in Kluane Park aan de voet van de hoogste bergen in Canada ​(Mount Logan 5959 ​m). De reis eindigt in Whitehorse, de hoofdstad van Yukon Territories.

Reviews

Een reis om nooit te vergeten. Yukon en Alaska is een paradijs voor natuurgenieters en fotografen. Het was geweldig om met een klein gezelschap over de highways te crossen, met als hoogtepunt de Highway on Top of the World. We hebben van de natuur genoten, maar we hebben ook mooie beelden gekregen van de cultuur en de geschiedenis van het land.
Lieke
We hebben een prachtige reis gemaakt door Yukon. Door het prachtige weer konden we overal ruim de tijd nemen om het indrukwekkende landschap mooi op de foto te zetten. Het hoogtepunt was voor mij Tombstone Territorial Park. De reis zat goed in elkaar. We hebben op bijzondere locaties gelogeerd, bijzondere mensen ontmoet en geweldige plekken gezien. Ik denk met veel plezier terug aan deze reis. Fotoreizigers en mede-fotografen, bedankt!
Lia
Indrukwekkend. De vaak overweldigende natuur met zijn vele lichtschakeringen, maar ook de stadjes en historische plekken die we bezochten boden veel fotogeniek materiaal. Het is een prachtige reis die voor een fotografieliefhebber optimale mogelijkheden in zich heeft.
Henriette

Programma

Fotoreis door Alaska en de Yukon van dag tot dag

Op de dagen zonder verplaatsing plannen we steeds een fotobespreking in.

31 juli: vlucht Amsterdam-Vancouver

Om te voorkomen dat jullie rond middernacht in Whitehorse arriveren, hebben we een extra overnachting gepland in Richmond, ten zuiden van Vancouver. Het hotel ligt direct aan het water in een omgeving waar het de moeite waard is om de benen te strekken, al dan niet met camera. Vanaf het vliegveld zijn jullie in circa 20 minuten per taxi bij het hotel.

Overnachting: Steveston hotel, Richmond

1 augustus: vlucht Vancouver-Whitehorse

Vandaag vliegen jullie door van Vancouver naar Whitehorse, de hoofdstad van de Yukon. Anton en Laurien halen jullie op bij het vliegveld. Het is een uur rijden naar onze accommodatie ten zuiden van Whitehorse. We verblijven hier direct aan de Yukon rivier. Als iedereen in zijn of haar blokhut is geïnstalleerd, is het eerst tijd voor een drankje en genieten van het zicht op het water. We verkennen de omgeving, kijken of de visarenden op hun nest zitten en hopen otters en bevers te zien vanaf de waterkant.  Na de korte fotowandeling krijgen we van Mitch een heerlijke maaltijd voorgeschoteld.

Overnachting: Six Miles Resort, Tagish

2 augustus: Southern Lakes & Carcross

We gaan vandaag fotograferen in de omgeving van ons verblijf en maken een uitstapje naar het nabij gelegen Carcross. Hier kunnen de urbex liefhebbers hun hart ophalen bij de verlaten blokhutten uit de tijd van de goudkoorts.

Overnachting: Six Miles Resort

3 augustus – Southern Lakes

De Southern Lakes staan vandaag centraal in het programma. We fotograferen eerst langs het water en rijden in de middag naar boven voor een magnifiek uitzicht over de Southern Lakes en het omringende berglandschap.

Overnachting: 6 Miles Resort

4 augustus – naar Skagway

We laten Tagish achter ons en rijden via de Alaska Highway naar Skagway (Alaska) met diverse fotostops onderweg. In Skagway maken we een fotowandeling; ’s avonds gaan we hier aan de slag met nachtfotografie.

In Skagway overnachten we twee nachten in ‘At the Whitehouse’, een historisch en sfeervolle accommodatie.

5 augustus – Skagway

Vanaf Skagway rijdt een historische trein naar Carcross. Wij pakken de trein naar startpunt van de Laughton Glacier Trail. Vanaf hier lopen we naar de voet van de gletsjer voor het maken van ‘ijzige’ landschapsfoto’s. In de namiddag nemen we de trein weer terug.

Overnachting: At the Whitehouse

6 augustus – van Skagway naar Haines (Alaska)

We varen vandaag door prachtige fjorden van Skagway naar Haines. Afhankelijk van onze aankomsttijd gaan we fotograferen in het dorp of op zoek naar de beren.

Haines is onze standplaats voor de komende 3 nachten. We slapen hier in Aspen Suites, een modern hotel.

7 en 8 augustus – Fjorden, rivieren en wildlife

De rivieren rond Haines zijn ultieme viswateren voor beren in de maanden juli en augustus. We gaan naar de locaties waar de beren hun porties zalm verzamelen, en maken een wandeling langs de fjorden.

Overnachting: Aspen hotel

9 augustus – van Haines naar Haines Junction (de Yukon)

Vandaag staat een prachtige autorit door Alaska, British Columbia en de Yukon. We maken regelmatig fotostops, waaronder een uitgebreide stop in het bijzondere toendragebied bij Haines Pass. We rijden door naar Kathleen Lake. Vlak bij dit idyllische meer staan de blokhutten, waar we vier nachten verblijven. Met direct zicht op de bergen, midden tussen de natuur en op loopafstand van het meer. We hopen in deze ongerepte omgeving ook het Noorderlicht te kunnen fotograferen.

De blokhut van Anton en Laurien wordt gebruikt als ‘huiskamer’ voor de groep. Hier wordt ook iedere ochtend ons ontbijt bezorgd. Haines Junction is de dichtstbijzijnde plaats met een bakker, supermarkt, wasserette en restaurants.

Overnachting: Kluane Cabins

10 – 12 augustus Kathleen Lake – Kluane Park

Kluane Cabins is onze uitvalsbasis om te gaan fotograferen en wandelen in Kluane Park. Het natuurgebied is eigenlijk alleen lopend toegankelijk. Op basis van het weer en in overleg met de parkwachter, kiezen we een aantal wandelingen uit. De meeste wandelingen zijn rond de 7-10 km, waardoor we ook voldoende tijd kunnen nemen om te fotograferen.

Overnachting: Kluane Cabins

13 augustus – naar Whitehorse

We gaan weer terug richting de bewoonde wereld. Op de route naar Whitehorse stoppen we regelmatig en maken we een off-road detour naar Kusawa Lake. We overnachten in het centrum van Whitehorse, de hoofdstad van de Yukon.

14 augustus – Whitehorse

Op jullie laatste dag in de Yukon maken we een fotowandeling in de stad met op de route onder andere een bezoek aan de ‘fish ladder’ en de SS Klondike. We sluiten de reis af met een laatste fotobespreking en gaan vervolgens gezellig samen eten.
Overnachting: Town & Mountain

15 augustus – Terugreis

Je vertrekt ’s ochtends vroeg vanaf het vliegveld in Whitehorse. Je komt op de ochtend van 16 augustus aan op Schiphol.

Praktische Informatie

 

Aladin Travel

Deze fotorondreis door Alaska en Yukon wordt georganiseerd in samenwerking met Aladin Travel. De reisorganisatie regelt voor ons de logistiek van de reis en is aangesloten bij het GGTO Garantiefonds.

Prijs

€ 4.595,00
 • 15 overnachtingen obv tweepersoonskamer, deels met ontbijt
 • Vervoer met grote 4WD
 • White Pass treinrit
 • Overtocht van Skagway naar Haines
 • Begeleiding door twee fotografen/reisbegeleiders
 • Uitgebreide reisinformatie
 • Online voorbereidingsbijeenkomst en terugblik

Niet inbegrepen:

Vlucht naar Whitehorse, boekingskosten (€ 20) bijdrage GGTO-garantiefonds (€ 9), visa-waivers Canada en VS en land-entry VS (samen € 31), maaltijden (reken op 25-30 euro per dag), persoonlijke uitgaven en reis- en annuleringsverzekering, taxi op de luchthaven op de laatste dag.


Prijs tweepersoonskamer/losse bedden: € 4595*
Prijs eenpersoonskamer: € 5435
(niet meer beschikbaar)

*Er is nog 1 plaats beschikbaar voor een vrouwelijke kamerdeelster.

Meenemen

 • Camera, lens/lenzen voor landschaps- en wildlife fotografie
 • Statief, oa voor het fotograferen van noorderlicht
 • Goede wandelschoenen, 1-2 wandelstokken
 • Waterfles en picknicksetje
 • Houd qua kleding rekening met grote temperatuurverschillen en snelle weersveranderingen

Begeleiding

Begeleiding fotoreis Alaska & Yukon

Fotografen Anton Harfst en Laurien van den Hoven begeleiden jullie onderweg, geven feedback tijdens de fotobesprekingen en zorgen dat iedereen optimaal van de reis kan genieten. Wij komen sinds 2004 in Yukon, omdat we hier familie hebben wonen. Door de jaren heen hebben we veel mensen ontmoet en plekken gezien en daar maken we voor dit programma van deze reis ook dankbaar gebruik van.

Niveau

Rondreis Alaska & Yukon: een unieke ervaring

Deze rondreis in het hoge noorden is geschikt voor iedereen die graag fotografeert, ongeacht je niveau. We helpen beginnende fotografen met de instellingen van hun camera en het maken van goede composities. Heb je dat al lang en breed onder de knie, dan denken we graag met je mee bij het maken van boeiende composities in het immense landschap. En we inspireren je graag met nieuwe toepassingen en andere manieren van kijken.

Accommodatie

Waar slapen we tijdens deze fotoreis?

We verblijven tijdens deze fotoreis vooral in sfeervolle blokhutten en af en toe in een hotel.

Zelf ontbijten
In het noorden van Canada en de VS is het eerder uitzondering dan regel dat het ontbijt is inbegrepen bij je overnachting. Daar waar het ontbijt niet geregeld is, zorg je zelf voor je ontbijt. De accommodaties beschikken altijd over waterkokers of koffiezetapparaten en vaak is er een keukenhoekje. Wij zorgen dat je de mogelijkheid hebt om je boodschappen te doen.

Vervoer

Vluchtschema Lufthansa/Air Canada

31/07/2024  Amsterdam – Montreal AC901 14:00 – 15:15
31/07/2024  Montreal – Vancouver AC311 18:30 – 20:45
01/08/2024  Vancouver – Whitehorse AC8099 13:00 – 15:23
15/08/2024  Whitehorse – Vancouver AC8098 05:00 – 07:20
15/08/2024  Vancouver – Montreal AC304 09:15 – 17:01
15/08/2024  Montreal – Amsterdam AC900 21:50 – 10:35 +1

De ticketprijs is 1435 euro Economy Class inclusief ruimbagage

Bijzonderheden

Ontdek de magie van een onbewoonde wereld in het noorden van Canada en de VS

Kun jij het je voorstellen: leven in een onbewoonde wereld? In Nederland zouden slechts 2908 mensen wonen als ons land de bevolkingsdichtheid had van het Canadese territorium Yukon (0.07/km2). Bedenk maar eens wat dat betekent voor onderwijs, voedsel of infrastructuur. En dan moeten er ook nog hotels en restaurants gerund worden en is er de zorg voor dat eindeloze landschap in een land dat 10x de omvang van Nederland is.


Boeken of wachtlijst | Fotoreis Yukon en Alaska 2024

Voor de reis van 1-16 augustus is er op dit moment nog plaats voor een kamerdeler (v). Op dit moment zijn er opties genomen op alle beschikbare plaatsen voor de reis van 1-16 september. Je kunt je wel aanmelden voor de wachtlijst. NB: ga voor deze reis uit van een eenpersoonskamer.

"*" geeft vereiste velden aan

Boeken of wachtlijst Fotoreis Yukon & Alaska*
Voor de optie betaal je € 20; dit is inclusief reservering van de vliegtickets.
Beschikbare kamers Augustus: wachtlijst eenpersoonskamer, delen tweepersoonskamer (vrouw) September: wachtlijst eenpersoonskamer, tweepersoonskamer
Naam*
Photothema Nieuwsbrief*
Ontvang 1-2 keer per maand onze nieuwsbrief.