Fotoreis Alaska en Yukon 2024

 • Ongerepte en uitgestrekte natuur
 • Volg de voetsporen van de goudzoekers
 • Spectaculaire treinrit in Alaska
 • Varen tussen de fjorden
 • Meren, beren en herfstkleuren
Yukon: Top of the World Highway
Gas station Alaska
Kluane Lake Yukon
James Allen Yukon
Fotoreis Alaska
Yukon: Top of the World Highway
Gas station Alaska
Kluane Lake Yukon
James Allen Yukon
Fotoreis Alaska
Yukon: Top of the World Highway
Gas station Alaska
Kluane Lake Yukon
James Allen Yukon
Fotoreis Alaska
Categorieën:
Fotoreis Alaska

Fotoreis Alaska en Yukon 2024

Garant Vertrek
Wanneer? 31 aug 2024 - 16 sep 2024
Aantal deelnemers 6
Plaatsen beschikbaar 0
Prijs € 5375

Wachtlijst

Focus

Alaska en Yukon, Canada: een magische fotorondreis vol bijzondere ontmoetingen, uitgestrekte natuur en prachtige herfstkleuren

Yukon in Canada AlaskaTijdens de fotoreis door Alaska en Yukon gaan we op zoek naar twee facetten van de onbewoonde wereld: de leegheid van het landschap en de mensen die hier hun bestaan opbouwen. We fotograferen de uitgestrekte en vooral ongerepte natuur, machtige rivieren en vlammende herfstkleuren.

 

Wildlife fotograferen tijdens de reis door Alaska en Yukon
Het wemelt in Alaska en Yukon van de beren, kariboes, elanden, bevers en nog veel meer. Of we deze dieren allemaal zien is altijd maar de vraag, want ze hebben veel plek om zich te verstoppen. Maar we hebben de overnachtingsplekken zo uitgekozen – zoveel mogelijk buiten de bewoonde wereld – dat er een grote kans is om wildlife te zien. Én om wildlife te fotograferen. Ook doen we onderweg een beroep op lokale kennis om uit te vinden waar de dieren zich op dat moment ophouden. De foto-impressie van de vorige reizen geeft een mooi beeld van wat je onderweg aan wildlife kunt tegenkomen.

Reviews

Een reis om nooit te vergeten. Yukon en Alaska is een paradijs voor natuurgenieters en fotografen. Het was geweldig om met een klein gezelschap over de highways te crossen, met als hoogtepunt de Highway on Top of the World. We hebben van de natuur genoten, maar we hebben ook mooie beelden gekregen van de cultuur en de geschiedenis van het land.
Lieke
We hebben een prachtige reis gemaakt door Yukon. Door het prachtige weer konden we overal ruim de tijd nemen om het indrukwekkende landschap mooi op de foto te zetten. Het hoogtepunt was voor mij Tombstone Territorial Park. De reis zat goed in elkaar. We hebben op bijzondere locaties gelogeerd, bijzondere mensen ontmoet en geweldige plekken gezien. Ik denk met veel plezier terug aan deze reis. Fotoreizigers en mede-fotografen, bedankt!
Lia
Indrukwekkend. De vaak overweldigende natuur met zijn vele lichtschakeringen, maar ook de stadjes en historische plekken die we bezochten boden veel fotogeniek materiaal. Het is een prachtige reis die voor een fotografieliefhebber optimale mogelijkheden in zich heeft.
Henriette

Programma

Rondreis Alaska en Yukon in vogelvlucht

De route ziet er op hoofdlijnen als volgt uit: we starten in het prachtige merengebied ten oosten van Whitehorse (Yukon). Vanuit Skagway (Alaska) maken we een spectaculaire treinrit en maken we een wandeling naar de voet van een gletsjer. Vervolgens varen we via de Chilkoot Inlet -​​ een fjordengebied met indrukwekkende gletsjers​ – ​van Skagway naar Haines. In Haines (Alaska) zitten we vlakbij de plek waar beren hun wintervoorraad zalm aan het vangen zijn. Om vervolgens een paar dagen te verblijven in Kluane Park aan de voet van de hoogste bergen in Canada ​(Mount Logan 5959 ​m). De reis eindigt in Whitehorse, de hoofdstad van Yukon Territories.

Overnachtingen

 • 1 overnachting in Vancouver
 • 3 overnachting in cabins ten zuiden van Whitehorse (Yukon)
 • 2 overnachting in Skagway (Alaska)
 • 3 overnachting in Haines (Alaska)
 • 4 overnachtingen in cabins in Kluane Park (Yukon)
 • 2 overnachtingen in Whitehorse (Yukon)

Interesse in het gedetailleerde programma? Stuur ons een bericht en we sturen je het dagprogramma toe.

Praktische Informatie

 

Deze fotorondreis door Alaska en Yukon wordt georganiseerd in samenwerking met Aladin Travel. De reisorganisatie regelt voor ons de logistiek van de reis en is aangesloten bij het GGTO Garantiefonds.

Prijs

€ 5375
 • 15 overnachtingen obv eenpersoonskamer, deels met ontbijt
 • Vervoer met twee grote 4WD's
 • White Pass treinrit en bootexcursie vanuit Haines
 • Overtocht van Skagway naar Haines
 • Begeleiding door twee fotografen/reisbegeleiders
 • Uitgebreide reisinformatie
 • Online voorbereidingsbijeenkomst en terugkomdag

Niet inbegrepen:

Vlucht naar Whitehorse, boekingskosten (€ 20) bijdrage GGTO-garantiefonds (€ 9), visa-waivers Canada en VS en land-entry VS (samen € 31), maaltijden (reken op 25-30 euro per dag), persoonlijke uitgaven en reis- en annuleringsverzekering, taxi van en naar luchthaven Vancouver op dag 1 en naar luchthaven Whitehorse op dag 15.

Prijs tweepersoonskamer: € 4535*

*Er is 1 tweepersoonskamer beschikbaar, hier staat momenteel een dubbele  optie op.

Meenemen

 • Camera, lens/lenzen voor landschaps- en wildlife fotografie
 • Statief, oa voor het fotograferen van noorderlicht
 • Goede wandelschoenen, 1-2 wandelstokken, muts, handschoenen
 • Waterfles en picknicksetje
 • Houd qua kleding rekening met grote temperatuurverschillen en snelle weersveranderingen

Begeleiding

Begeleiding fotoreis Alaska & Yukon

Fotografen Anton Harfst en Laurien van den Hoven begeleiden jullie onderweg, geven feedback tijdens de fotobesprekingen en zorgen dat iedereen optimaal van de reis kan genieten. Wij komen sinds 2004 in Yukon, omdat we hier familie hebben wonen. Door de jaren heen hebben we veel mensen ontmoet en plekken gezien en daar maken we voor dit programma van deze reis ook dankbaar gebruik van.

Niveau

Rondreis Yukon & Alaska: een unieke ervaring

Deze rondreis in het hoge noorden is geschikt voor iedereen die graag fotografeert, ongeacht je niveau. We helpen beginnende fotografen met de instellingen van hun camera en het maken van goede composities. Heb je dat al lang en breed onder de knie, dan denken we graag met je mee bij het maken van boeiende composities in het immense landschap. En we inspireren je graag met nieuwe toepassingen en andere manieren van kijken.

Accommodatie

Waar slapen we tijdens deze fotoreis?

We verblijven tijdens deze fotoreis vooral in sfeervolle blokhutten en af en toe in een hotel. Op een enkele plek zijn er geen eenpersoonskamers ter beschikking. Bij een oneven aantal kamerdelers rouleren we het delen van van de kamers. Dan heb je soms een eigen kamer en andere nachten een tweepersoonskamer.

Zelf ontbijten
In Yukon is het eerder uitzondering dan regel dat het ontbijt is inbegrepen bij je overnachting. Daar waar het ontbijt niet geregeld is, zorg je zelf voor je ontbijt. De accommodaties beschikken altijd over waterkokers of koffiezetapparaten en vaak is er een keukenhoekje. Wij zorgen dat je de mogelijkheid hebt om je boodschappen te doen.

Vervoer

Vluchtschema Lufthansa/Air Canada

31/08/2024 Amsterdam – Montreal AC901 14:00 – 15:15
31/08/2024 Montreal – Vancouver AC311 18:30 – 20:45 (overnachting in Vancouver is inbegrepen)
01/09/2024 Vancouver – Whitehorse AC8099 13:00 – 15:23
15/09/2024 Whitehorse – Vancouver AC8098 05:00 – 07:20
15/09/2024 Vancouver – Toronto AC112 11:45 – 19:10
15/09/2024 Toronto – Amsterdam AC808 20:55 – 10:15 +1

Richtprijs is € 995 inclusief ruimbagage (peildatum 6/12/2023)

Bij je boeking of betaalde optie neemt Aladin Travel een optie op deze vluchten voor je. Zodra de reis op garant vertrek komt, kun je beslissen of je zelf een ticket boekt, of door Aladin Travel laat doen.

Bijzonderheden

Ontdek de magie van een onbewoonde wereld in Yukon en Alaska

Kun jij het je voorstellen: leven in een onbewoonde wereld? In Nederland zouden slechts 2908 mensen wonen als ons land de bevolkingsdichtheid had van het Canadese territorium Yukon (0.07/km2). Bedenk maar eens wat dat betekent voor onderwijs, voedsel of infrastructuur. En dan moeten er ook nog hotels en restaurants gerund worden en is er de zorg voor dat eindeloze landschap in een land dat 10x de omvang van Nederland is.


Boeken of wachtlijst | Fotoreis Yukon en Alaska 2024

Voor de reis van 1-16 augustus is er op dit moment nog plaats voor een kamerdeler (v). Op dit moment zijn er opties genomen op alle beschikbare plaatsen voor de reis van 1-16 september. Je kunt je wel aanmelden voor de wachtlijst. NB: ga voor deze reis uit van een eenpersoonskamer.

"*" geeft vereiste velden aan

Boeken of wachtlijst Fotoreis Yukon & Alaska*
Voor de optie betaal je € 20; dit is inclusief reservering van de vliegtickets.
Beschikbare kamers Augustus: wachtlijst eenpersoonskamer, delen tweepersoonskamer (vrouw) September: wachtlijst eenpersoonskamer, tweepersoonskamer
Naam*
Photothema Nieuwsbrief*
Ontvang 1-2 keer per maand onze nieuwsbrief.