Fotoreis Athene

 • Fotograferen op bekende en onbekende plekken in Athene
 • Zwerven met je camera door achterafstraatjes
 • Veel aandacht voor straatfotografie
 • Athene als inspiratiebron voor creatieve fotografie
Athene fotoreis meervoudige belichting
Athene fotoreis Syntagma Parlement
Athene fotoreis Street Art
Athene fotoreis Agora
Athene Nachtfotografie
Athene fotoreis Plaka Acropolis
Athene kust
Athene fotoreis Syntagma Evzones
Athene fotoreis Voorjaar
Athene Fotoweekend
Athene fotoreis creatieve fotografie
Athene fotoreis meervoudige belichting
Athene fotoreis meervoudige belichting
Athene fotoreis Syntagma Parlement
Athene fotoreis Street Art
Athene fotoreis Agora
Athene Nachtfotografie
Athene fotoreis Plaka Acropolis
Athene kust
Athene fotoreis Syntagma Evzones
Athene fotoreis Voorjaar
Athene Fotoweekend
Athene fotoreis creatieve fotografie
Athene fotoreis meervoudige belichting
Athene fotoreis meervoudige belichting
Athene fotoreis Syntagma Parlement
Athene fotoreis Street Art
Athene fotoreis Agora
Athene Nachtfotografie
Athene fotoreis Plaka Acropolis
Athene kust
Athene fotoreis Syntagma Evzones
Athene fotoreis Voorjaar
Athene Fotoweekend
Athene fotoreis creatieve fotografie
Athene fotoreis meervoudige belichting
Categorieën:
Athene_fotoreis

Fotoreis Athene

Wanneer? 29 okt 2024 - 03 nov 2024
Aantal deelnemers 4-6
Plaatsen beschikbaar 5
Prijs € 1195

Boeken

Focus

Athene: fotogenieke stad met millenia oude monumenten

Overal in de Griekse hoofdstad vind je sporen van de oudheid. Maar het is ook een moderne stad die bruist van het leven. Dat leven speelt zich voor een belangrijk deel af op straat. En door de vaak aangename temperatuur nemen de Atheners daar ook ruim de tijd voor. Terrassen, windowshopping, voor de winkel zitten of staan, met elkaar praten, jong en oud. Het is een stad van enorme tegenstellingen, waar oud en nieuw, arm en rijk, mooi en lelijk, heilig en godslasterlijk, kalm en bruisend steeds zij aan zij te vinden zijn.

Straatfotografie en compositie

Straatfotografie is het centrale thema van deze 6-daagse fotoreis. Compositie loopt hier steeds als rode draad doorheen. Voorafgaand aan de fotoreis ontvang je ons e-book met 20 verschillende compostiestijlen en een tutorial over straatfotografie. We besteden aandacht aan omgevingsportretten, zwart-wit versus kleur, straatfotografie by night en staan uitgebreid stil bij jouw rol als straatfotograaf.

Athene: inspiratiebron voor creatieve fotografie

Liefhebbers van creatieve fotografie – waaronder het fotograferen met pinhole, lensbaby of meervoudige belichting – kunnen in Athene tijdens deze fotoreis hun hart ophalen. Onder meer het oude marmeren stadion, het moderne Olympisch stadion van Calatrava en de Akropolis bieden je de inspiratie om creatieve beelden te maken.

Maak je eigen fotoreportage in Athene

Het programma van deze fotoreis biedt tevens ruimte om met een eigen thema aan de slag te gaan. Als je graag een reportage wilt maken, neem dan even contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of geef het aan op het boekingsformulier.

Reviews

Athene: dat is de Akropolis. Ja. Maar Athene blijkt ook nog zoveel meer te zijn: muurschilderingen, anarchistenwijk, woonwijken, de oudste tramlijn van Europa en maar liefst twee Olympische stadions. Het weekend was te kort voor het volle programma dat Anton en Laurien ons boden. We hebben op verrassende plekken gefotografeerd, heel veel gedaan en gezien en gelachen. Even nazomeren in november. Lekker buiten koffie drinken en ’s avonds buiten eten. O ja, en die Akropolis? Daar zijn we ook nog geweest...*
Lia Hakvoort
Het was een geweldig weekend!
Marjolein Blaauw
* Nav de evaluatie van onze eerste fotoreis is de reis nu een dag langer en hebben we er hier en daar iets uitgehaald. - Photothema

Programma

Fotoreis Athene van dag tot dag

We houden iedere dag een fotobespreking in het hotel. Deze staan niet apart in het programma vermeld.

Athene Fotoreis

Dinsdag 29 oktober

We verwachten je in het hotel aan het begin van de avond. Na de kennismaking en introductie gaan we samen in de buurt eten.

Woensdag 30 oktober

Al wandelend en fotograferend door de stad komen we op een drukke markt, door straatjes met muurschilderingen, in een levendige studentenwijk. We laten je verschillende manieren van straatfotografie zien en ervaren.

Donderdag 31 oktober

Dat ook de Akropolis zich leent voor (zwart-wit)straatfotografie ga je vanochtend ervaren. In de middag gaan we naar het oude Olympisch stadion met zijn prachtige lijnenspel. In de avonduren staat nachtfotografie (met statief) op Plaka op het programma.

Vrijdag 1 november

Grieken gaan graag naar zee en dat is voor Atheners niet anders. We nemen de tram naar de kust voor een sessie straatfotografie langs de boulevard, op het strand en bij het grote culturele centrum van Niarchos.

In de avonduren gaan we aan de slag met straatfotografie in het donker. Deze manier van nachtfotografie vereist een andere manier van belichten. We fotograferen met en zonder statief.

Zaterdag 2 november

De wijk Nea Smyrni is onze fotolocatie in de ochtenduren. We beginnen in het park en maken een fotowandeling naar het centrale plein van deze Atheneense middenstandswijk.

Na de lunch nemen we de metro naar OAKA, het ‘nieuwe’ Olympisch Stadion, om hier de fascinerende architectuur van Calatrava te fotograferen.  Het tegenwoordig grotendeels verlaten terrein is zeer geliefd bij vooral jonge mensen. Hier wordt cricket gespeeld, leren ouders hun kinderen fietsen en oefenen skaters en rolschaatsers hun routines.

Zondag 3 november

Vertrek na het ontbijt.

 

Praktische Informatie

De fotoreis in Athene wordt georganiseerd in samenwerking met Aladin Travel. De reisorganisatie regelt voor ons de logistiek van de reis en is aangesloten bij het GGTO Garantiefonds.

Prijs

€ 1195
 • 5 overnachtingen in een tweepersoonskamer incl. ontbijt
 • Professionele begeleiding door twee fotografen
 • Diverse tutorials, oa over nachtfotografie

Niet inbegrepen:

Vlucht, uitgaven voor lunch en avondeten (ca € 125), persoonlijke uitgaven, fooien, openbaar vervoer (ca € 25 ), toeristenbelasting (€ 7,50), annulerings- en reisverzekering, € 20 boekingskosten en € 9 bijdrage GGTO-garantiefonds.

Toeslag eenpersoonskamer: € 235

Meenemen

 • Camera met accessoires
 • Statief
 • Creatieve lenzen als een pinhole of lensbaby (optioneel)
 • Drie weken voor vertrek ontvang je van ons de reisinformatie met daarin ook een meeneemlijstje

Begeleiding

De fotoreis Athene wordt begeleid door de fotografen Anton Harfst en Laurien van den Hoven, die twee jaar in deze stad gewoond en gewerkt hebben.

 

Niveau

Begeleiding voor beginnende en ervaren (straat)fotografen en liefhebbers van creatieve fotografie

Ook als je nog niet zo lang fotografeert en/of de instellingen van de camera nog niet in de vingers hebt, is Athene een geschikte bestemming. De groep is klein en met twee begeleiders kunnen we ook voor jou ruim de tijd nemen. Anton Harfst is de specialist op het gebied van straatfotografie, terwijl Laurien van den Hoven zorgt voor de begeleiding van de creatieve fotografie.

Accommodatie

Verblijf

We verblijven in Acropolis Select, een centraal gelegen hotel, op loopafstand van twee metrostations. Het hotel heeft een dakterras met uitzicht op de Akropolis.

Vervoer

Vliegen naar Athens International Airport

Er gaan dagelijks verschillende vluchten naar Athene. Bij de boekingsbevestiging ontvang je de actuele vliegtarieven. Zodra de reis op garant vertrek komt, kun je dan kiezen om via Aladin je ticket te boeken of zelf je vlucht te regelen. Het programma is afgestemd op onderstaand vluchtschema.

29/10/2024 Amsterdam – Athene (tijd volgt)
03/11/2024 Athene – Amsterdam (tijd volgt)

Openbaar vervoer

Athene beschikt over een uitgebreid netwerk van bussen, trams en metro. Voor nog geen 10 euro reis je 5 dagen onbeperkt met alle OV. Een kaartje voor de metro van en naar het vliegveld kost € 18.

.

Bijzonderheden

Sightseeing

Fotograferen staat voorop tijdens deze Fotoreis Athene. Indien je musea wilt bezoeken en meer belangrijke sites wilt zien, raden we je aan om een paar dagen bij te boeken of gewoon nog een keer terug te gaan.