Fotoreis Oman 2024

 • Fotograferen in de woestijn en op kleurrijke markten
 • Geitenmarkt van Nizwa
 • Overnachten in een bijzonder woestijnkamp
 • Urbexen in verlaten lemen dorpen
 • Met 4wd door prachtige wadi's
 • Deze reis zit vol; je kunt je nog wel aanmelden voor de eerstvolgende reis met vertrek op 30 januari 2025
Fotograferen bij avondlicht in Oman
Dayqah Dam Oman
Dadelpalmen
Kameel in de auto
Snake Gorge Oman
Vogelbekmasker Nizwa Geitenmarkt
Webinar fotoreis Oman
Fotoreis Oman
Fotograferen bij avondlicht in Oman
Dayqah Dam Oman
Dadelpalmen
Kameel in de auto
Snake Gorge Oman
Vogelbekmasker Nizwa Geitenmarkt
Webinar fotoreis Oman
Fotoreis Oman
Fotograferen bij avondlicht in Oman
Dayqah Dam Oman
Dadelpalmen
Kameel in de auto
Snake Gorge Oman
Vogelbekmasker Nizwa Geitenmarkt
Webinar fotoreis Oman
Fotoreis Oman
Categorieën: Geen workshops gevonden: zoek op een ruimer tijdvak of haal de datum weg en zoek opnieuw.
Fotoreis Oman VOL
Geen workshops gevonden: zoek op een ruimer tijdvak of haal de datum weg en zoek opnieuw. Aantal deelnemers 5-6 Plaatsen beschikbaar 0 Prijs € 3275 (eenpersoonskamer)

Wachtlijst

Geen workshops gevonden: zoek op een ruimer tijdvak of haal de datum weg en zoek opnieuw.

Focus

Landschapsfotografie en straatfotografie

Tijdens de fotoreis naar Oman gaan we vooral aan de slag met landschapsfotografie en straatfotografie. Steden en dorpen verkennen we te voet; dit geeft ons ook de beste mogelijkheid om de bevolking bezig te zien en in mooie straatbeelden vast te leggen. In het uitgestrekte landschap gaan we op zoek naar de juiste plekken én de juiste tijdstippen van de dag om de grootsheid en de lijnen in het landschap te fotograferen. Hiervoor hebben we ons eigen vervoer, maar we hebben ook een wandeling in de bergen gepland.

Ruig landschap, rijke cultuur, bijzondere mensen

Oman is een van de minder bekende landen van het Midden-Oosten. Dat is ook niet zo verwonderlijk, want het land is behoorlijk onherbergzaam met zijn grote woestijn en een steil berggebied. Dankzij nieuwe wegen is Oman nu meer toegankelijk en vinden reizigers makkelijker de weg naar het sultanaat aan de Arabische Golf. Tijdens deze 12-daagse fotoreis door Oman reizen we met twee 4WD-jeeps en onze lokale gids/chauffeur Hammood. We reizen langs de kust, het binnenland in, door prachtige woestijnduinen en hoog de bergen in. Onderweg maken we kennis met de lokale bevolking, hun rijke cultuur en het ongerepte landschap. We verblijven in verschillende hotels, in een bedoeïenenkamp in de woestijn en in een hoog gelegen bergresort.

Extra aandacht voor water

In een woestijnland als Oman is water een belangrijk thema. Van de verzilting van de kustgebieden, de prachtige irrigatiekanalen – falaj – in de palmplantages tot waterputten in de woestijn. Tijdens de fotoreis in 2024 besteden we hier voor het eerst extra aandacht aan; hierbij worden we geholpen door onze gids Hamood, die in zijn dagelijks leven op het gebied van watermanagement werkt voor de Omaanse overheid.

Dayqah Dam Oman
Fotostop bij de Dayqah Dam, het grootste waterreservoir van Oman.

Reviews

Nog aan het nagenieten van de zeer indrukwekkende foto reis Oman met Laurien en Anton eind januari, ben ik mijn 850 foto’s aan het selecteren. Wat ‘n belevenis…mooie kusten…gigantische ruige bergen..uitgestrekte woestijnen….adembenemend!
Laura
Een wervelende reis door Oman, vol prachtige highlights om de mooiste foto’s te kunnen maken. Daarbij enthousiast geholpen door het ijzersterke, vakkundige en aandachtige duo: Anton en Laurien.
Marjan
Bedankt voor weer een fantastische week fotograferen in het gastvrije Oman. Jullie hebben ons samen met de gids Hamood de meest prachtige plekjes in Oman laten zien.
René

Programma

Fotoreis Oman: route in vogelvlucht

We starten onze fotoreis door Oman in Muscat, de hoofdstad van Oman, met fotosessies op de vismarkt, in de souk en bij het Paleis van de Sultan. Vanuit Muscat rijden we in zuidoostelijke richting naar de havenplaats Sur, waar het prachtig fotograferen is langs de baai. Vanaf daar rijden we het binnenland in richting woestijn. We komen onderweg dadelplantages, lemen forten en steden tegen en zien hoe Bedoeïenen leven in de woestijn. We slapen 2 nachten in een bijzonder woestijnkamp. Daarna rijden we door naar de prachtige lemen stad Al Hamra. Daar verblijven we in een traditioneel uit leem opgetrokken huis. Vanuit Al Hamra gaan we fotograferen op de geitenmarkt van Nizwa en in de Grand Canyon van Oman. We keren terug naar de kust via een spectaculaire off-road rit door Wadi Bani Awf. Maar niet voordat we hebben overnacht in deze machtige kloof. Aan het eind van de reis verblijven we nog een nacht in Muttrah.

Fotoreis Oman van dag tot dag

Dag 1: Amsterdam – Muscat

De vlucht naar Muscat komt vroeg in de aankomst aan.  Jullie worden opgehaald en naar het hotel gebracht, waar reisbegeleider en fotograaf Anton Harfst je opwacht.Corniche Mutrah

Dag 2 – Muttrah & Oud-Muscat

Als iedereen een paar uur slaap heeft ingehaald, gaan we naar Oud-Muscat, waar het Paleis van de Sultan staat. ‘s Avonds gaan we fotograferen in de kleurrijke winkelstraatjes en souk achter de haven.

Dag 3: Van Muscat naar Sur

Onze gids en chauffeur Hamood arriveert vroeg in de ochtend. We laden de jeeps in en brengen een bezoek aan de grote moskee van Sultan Qaboos in Muscat. Daarna rijden we via een mooie route langs de grootste dam van Oman en bijzondere rotsformaties naar de havenplaats Sur.
Sur Zonsondergang Voetballen

Dag 4: Sur

We beginnen de dag vroeg met een uitgebreide fotoshoot op een scheepswerf, waar de traditionele dhow-schepen ook vandaag de dag nog met de hand gebouwd worden. Na de werf verplaatsen we ons naar een oud fort; het is de eerste kennismaking met leem tijdens deze fotoreis. Forten en andere lemen gebouwen zijn prachtig om te fotograferen vanwege het lijnen- en schaduwspel van trappen en muren. Na een fotobespreking gaan we fotograferen voor en tijdens de zonsondergang langs de lagune en de levendige boulevard van Sur.

Dag 5: Sur – Wahiba Sands

Vanuit Sur rijden we door het binnenland richting de woestijn. Na een picknick in Wadi Khalid rijden we door naar ons woestijnkamp.
We eten en overnachten in het Safari Desert Camp.
Auto Wahiba Sands

Dag 6: Wahiba Sands

Je raakt niet uitgefotografeerd in de geel-rode zandduinen met hun prachtige glooiingen, golven, en kamelen. En we gaan op zoek naar waar men hier het water vandaan haalt voor vee, de lokale bewoners en bezoekers.

Dag 7: Wahiba Sands – Al Hamra

We fotograferen in de ochtend in de woestijn en in de palmplantages die op de rand van de woestijn liggen en rijden vervolgens door naar onze standplaats aan de voet van de bergen: de lemen stad Al Hamra. Met onderweg een lunchstop in een oase van palmbomen met een indrukwekkend irrigatiesysteem.Kameel in de auto

 

Dag 8: Berglandschap

Al Hamra ligt aan de voet van de de bergen. We rijden vandaag vroeg de bergen in naar de Grand Canyon en maken een korte bergwandeling in deze indrukwekkende kloof. Met een beetje mazzel vliegen de gieren hier op bijna ooghoogte tussen de rotswanden. Zowel op de heen- als de terugweg, via een andere route, maken we fotostops om het machtige berglandschap te fotograferen. Om de weidsheid van het landschap te illustreren, kun je prima gebruik maken van Hamood als fotomodel.

Dag 9: Geitenmarkt

We staan vroeg op om naar de geitenmarkt van Nizwa te gaan. Mannen, vrouwen en kinderen van allerlei verschillende stammen komen bij elkaar om vee – vooral geiten, maar ook koeien en kamelen – te kopen en verkopen. Liefhebbers van straatfotografie kunnen hun hart ophalen in de souk met zijn kleurrijke markthallen en verkoop van groenten, fruit en vis op straat.

Dag 10: Wadi Bani Awf

Op dag 10 staat de indrukwekkende bergrit door de kloven van de Wadi Bani Awf op het programma. We maken stops om te genieten van het landschap en de prachtige vergezichten. Maar ook in de kloven en dalen. Hamood laat ons zien hoe de watervoorziening in dit afgelegen gebied werkt.
Jebel Shams UitzichtVoor het eerst sinds we de fotoreizen naar Oman organiseren, overnachten we nu ook in de kloof. Dit geeft ons niet alleen de mogelijkheid om onderweg meer tijd te nemen voor de fotografie, maar ook om te genieten van de bergen bij en na zonsondergang.

Dag 11: Snake gorge

Voordat we de kloof uitrijden richting de kust, gaan we eerst de Snake Gorge in. Het is een fotogenieke plek, met water en imposante rotsformaties. Na de lunch rijden we rustig door naar het hotel waar we ook aan het begin van de reis verbleven. We zijn terug aan de gezellige corniche in Muttrah.  Je kunt hier lekker gaan fotograferen – misschien de foto maken die op de eerste dag nog niet naar je zin was – en/of inkopen doen.

Dag 12: Vismarkt & Vertrek

Ons hotel ligt op loopafstand van de vismarkt van Muttrah. We fotograferen hier de de aanvoer van de vis bij het zachte ochtendlicht. Vanaf het hotel is het niet ver naar het vliegveld van Muscat. We vliegen in de middag terug naar Amsterdam.

Met heel veel foto’s, belevenissen en verhalen is er een eind gekomen aan deze avontuurlijke fotoreis Oman.

Online bijeenkomst achteraf

Circa twee maanden na de reis ontmoeten we elkaar weer online, waarbij we samen terugblikken op de reis met jullie foto’s en beeldverhalen.

Praktische Informatie

De fotografiereis naar Oman wordt georganiseerd in samenwerking met Aladin Travel. De reisorganisatie regelt voor ons de logistiek van de reis en is aangesloten bij het GGTO Garantiefonds.

Prijs

€ 3275 (eenpersoonskamer)
 • Professionele begeleiding door fotograaf Anton Harfst
 • Lokale gids/chauffeur Hamood
 • 11 overnachtingen obv eenpersoonskamer
 • Alle maaltijden, drinken, fruit en water onderweg
 • Vervoer met twee 4WD-jeeps
 • Bijeenkomst vooraf en achteraf (online)

Niet inbegrepen:

Vlucht Amsterdam-Muscat vv, boekingskosten (€ 20),  bijdrage GGTO-garantiefonds (€ 9), persoonlijke uitgaven en reis- en annuleringsverzekering.

Meenemen

 • Camera en toebehoren
 • Extra batterijen vanwege verblijf in woestijnkamp zonder stroom
 • Statief
 • Wandelschoenen
 • Voorafgaand aan de reis ontvang je van ons een specifieke meeneemlijst

Begeleiding

Begeleiding fotografiereis Oman

Op deze fotoreis wordt je begeleid door de fotograaf Anton Harfst. Anton begeleidt de reis in 2024 voor de zesde keer.

Naast Anton is onze vaste gids Hamood van grote toegevoegde waarde voor deze reis. Hij rijdt een van de auto’s, gidst, tolkt, vertelt over de waterproblematiek in zijn land, en zorgt voor de thee onderweg.

Niveau

Fotoreis Oman: voor liefhebbers van reisfotografie

Deze rondreis door Oman is geschikt voor iedereen die graag fotografeert en van reisfotografie houdt. We helpen beginnende fotografen met de instellingen van hun camera en het maken van goede composities. Heb je dat al lang en breed onder de knie, dan denken we graag met je mee bij het maken van boeiende composities en hopen we je te inspireren met nieuwe toepassingen en andere manieren van kijken. Je kunt je ook richten op een specifieke invalshoek, zoals het thema water.

Korte, maar pittige wandelingen

Tijdens deze reis fotograferen we op verschillende locaties die goed bereikbaar zijn met de auto. We maken korte wandelingen – vaak heen en weertjes – maar het terrein is meestal oneffen of bergachtig. Je moet dus wel goed ter been zijn voor de rondreis door Oman.

Accommodatie

Overnachtingens tijdens fotoreis Oman

We verblijven tijdens deze fotoreis in verschillende accommodaties: van eenvoudige hotels tot een bijzonder woestijnkamp.

Muttrah, Muscat – 3 overnachtingen
Eenvoudig hotel aan de haven van Muttrah, centrum Muscat. We verblijven hier twee nachten aan het begin van de reis en keren hier aan het eind weer terug. Bij – de vroege – aankomst op dag 2 kun je meteen inchecken en even uitrusten voordat het programma begint.

Sur – 2 overnachtingen
Goed hotel op loopafstand van onze fotolocaties in Sur

Woestijnkamp Wahiba Sands – 2 overnachtingen
Op 40 minuten rijden van de rand van de woestijn verblijven in een sfeervol kamp met verspreide hutjes en tenten. Stroomvoorziening op zonne-energie.

Al Hamra – 3 overnachtingen
Bijzonder hotel in een oud lemen gebouw in het hart van deze oude stad.

Wadi Bani Awf – 1 overnachting
We overnachten midden in de kloof, op steenworp afstand van de indrukwekkende Snake Gorge. Dit is een kleine accommodatie waar we kamers delen.

Vervoer

Vluchtschema fotoreis Oman

De richtprijs voor de vlucht met Lufthansa naar Muscat is ca. € 550 inclusief ruimbagage. Op de heenreis heb je een nachtvlucht en arriveer je  ’s ochtends vroeg in Oman. Je hotelkamer is meteen ter beschikking. Het programma begint in de middag. Bij boeking neemt Aladin Travel een optie op een vlucht. Zodra de reis op garant vertrek komt, kun je er voor kiezen om zelf een vlucht te boeken of de door Aladin genomen optie te bevestigen.

01/02/2024 Amsterdam – München LH2307 17:05 – 18:25
01/02/2024 München – Muscat LH9598 21:45 – 06:50 +1
12/02/2024 Muscat – München LH9599 15:00 – 18:50
12/02/2024 München – Amsterdam LH2310 21:00 – 22:35

Rondreizen in Oman met twee landcruisers

We hebben deze reis vanaf de derde dag twee landcruisers ter beschikking, waarmee we ook prima door de woestijn en door de wadi’s kunnen rijden. We maken een rouleerschema, zodat je afwisselend voor- en achterin zit. Deze reis is niet geschikt als je last hebt van wagenziekte.

Bijzonderheden

Meer doen met de invalshoek water?

In 2024 besteden we voor het eerst tijdens de rondreis nadrukkelijk aandacht aan water en de waterproblematiek in Oman. Dit is een onderwerp dat zich zeker leent voor een fototentoonstelling of andere publicatie. Wil je hiermee aan de slag – alleen of wellicht samen met andere deelnemers – laat dat ons dan weten.