Fotoreis Peloponnesos

 • Authentiek Griekenland, ongerepte natuur, fotogenieke opgravingen
 • Genieten van Griekse gastvrijheid
 • Kookworkshop met food photography
 • Urbex fotografie op een verlaten treinstation
Peloponnesos - kaart fotoreis Griekse Zuidkust
Anakolou Kloof, Peloponnesos
Fotoreis Peloponnesos 2025
Lange sluitertijden Griekse zuidkust
Food photography fotoreis Peloponnesos
Urbex fotografie in Griekenland
De sinaasappelbloesem tijdens de fotoreis Griekenland
Hoge bergen, Rijke Flora. Griekenland
Peloponnesos - kaart fotoreis Griekse Zuidkust
Anakolou Kloof, Peloponnesos
Fotoreis Peloponnesos 2025
Lange sluitertijden Griekse zuidkust
Food photography fotoreis Peloponnesos
Urbex fotografie in Griekenland
De sinaasappelbloesem tijdens de fotoreis Griekenland
Hoge bergen, Rijke Flora. Griekenland
Peloponnesos - kaart fotoreis Griekse Zuidkust
Anakolou Kloof, Peloponnesos
Fotoreis Peloponnesos 2025
Lange sluitertijden Griekse zuidkust
Food photography fotoreis Peloponnesos
Urbex fotografie in Griekenland
De sinaasappelbloesem tijdens de fotoreis Griekenland
Hoge bergen, Rijke Flora. Griekenland
Categorieën:
Fotoreis Peloponnesos Griekenland

Fotoreis Peloponnesos

Wanneer? 24 apr 2025 - 01 mei 2025
Aantal deelnemers 4-6
Plaatsen beschikbaar 6
Prijs € 1850

Boeken

Focus

Fotoreis Peloponnesos: een veelzijdige fotografiereis in het land van de goden

Fotograferen op de Peloponnesos betekent ruige en ongerepte natuur en genieten van het Griekse keuken en het buitenleven in de dorpen. Op de eerste dag ga je meteen op stap met een jonge biologische boer en ontdekken we de omgeving van Xirokambi. Tijdens de reis bezoeken we de prachtige opgraving van het Antieke Messene en gaan uitgebreid fotograferen in Xirokambi en Sparta. We gaan een dag urbexen op verlaten treinstations en combineren een leuke kookworkshop met het fotograferen van kleurrijke Griekse gerechten.

Van de fotografiedocenten Anton en Laurien leer je bovendien de lijnen in het landschap te zien en prachtige landschapsfoto’s te maken van de twee bergketens die dit deel van de Peloponnesos domineren – Parnonas en Taygetos – en van de ruige kust.

Deze fotoreis is geschikt voor beginnende en gevorderde fotografen met een digitale camera. Foto’s worden dagelijks besproken met behulp van een laptop en flatscreen. Een veelzijdige fotoreis in het land van de Goden.

Locatie fotografie reis

Peloponnesos - kaart fotoreis Griekenland
De fotoreis vindt plaats vanuit Xirokambi, een gezellig dorp in de vallei van Sparta. Het landschap wordt gedomineerd door hoge toppen van het Taigetos-gebergte. Tussen de eeuwenoude olijfbomen liggen opgravingen en grazen de schapen.  ‘s Avonds worden we in het dorp steevast getrakteerd op een heerlijke Griekse maaltijd.

Reviews

De fotoreis naar de Peloponnesos met Laurien en Anton is meer dan een fotoreis. Bij hen krijg je namelijk een totaalpakket: fotogenieke landschappen en natuur, cultuur en geschiedenis, lekker eten en gezelligheid, goede uitleg tijdens het maken van de foto’s en opbouwende kritiek bij de fotobespreking. Daarnaast zorgen Laurien en Anton erg goed voor hun gasten. Zij zorgen ervoor dat alle reisgenoten het goed hebben. Naast alle zaken rondom fotografie is er ruimte voor persoonlijke aandacht en contact. Al met al is deze reis een geweldige ervaring en zeer aan te bevelen. Ik wil echt nog weleens terug naar Xirokambi! 😊
Conny
Fijne fotoreis naar de Peleponnesos olv Anton en Laurien. Fotogenieke landschappen en dorpen met voor mij onbekende historische achtergrond. Veel geleerd en aantal mooie platen kunnen schieten. Prettig klein reisgezelschap en verblijf in prima hotel. Warm aanbevolen!
Arthur
Deze fotoreis met Anton en Laurien is een aanrader. De begeleiding is deskundig, de sfeer ontspannen, de plekken waar gefotografeerd wordt zijn prachtig, de nabesprekingen leerzaam. Heb veel geleerd en genoten van het authentieke Griekenland.
Laura
Fotoreis in een geweldige setting, comfortabel hotel; de opzet was anders dan anders en heel goed. We hebben vooral leren kijken en de bijzondere opdrachten waren goed voor onze ontwikkeling.
Annie

Programma

Fotoreis Peloponnesos van dag tot dag

Tijdens de dagelijkse fotobespreking bespreken we de foto’s in het kader van de beeldverhalen waar een ieder mee bezig is. Ter afsluiting van de dag gaan we gezellig samen eten. Xirokambi, onze standplaats, kent een aantal uitstekende restaurants, die een authentieke Griekse keuken serveren.

Dag 1 Aankomst in Athene en doorreis naar Xirokambi


Je wordt samen met de andere deelnemers opgehaald door Anton en Laurien op bij het vliegveld van Athene. We rijden – met een stop bij het altijd fotogenieke Kanaal van Korinthe – in 3,5 uur naar Xirokambi, onze standplaats voor deze reis op de Peloponnesos. Na het inchecken sluiten we de eerste dag af met een authentiek Griekse maaltijd in een restaurant aan het dorpsplein.

Dag 2 Xirokambi en omgeving

Xirokambi wordt omringd door uitgestrekte olijfboomgaarden. We lopen mee met Takis, een jonge boer die zijn biologische schapenmelk levert aan een lokale yoghurt-producent; dezelfde yoghurt die je ontbijt in de Taleton krijgt. Tijdens de lunch bij de boer proeven we ook de huisgemaakte feta, olijfolie en olijven.

In de middag brengen we een bezoek aan de oude stenen brug (1e eeuw na Christus) en lopen we de Anakolou-kloof in. Met een beetje geluk komen we een kudde geiten tegen.

Dag 3 Langada kloof en Antiek Messene

Na het ontbijt rijden we via de indrukwekkende Langada-kloof naar Messinië. Door de kloof en over de bergen loopt de oude weg van Sparta naar Kalamata. We stoppen regelmatig voor het fotograferen van de rotsen en de vergezichten. Na de lunch gaan we naar de opgraving van de hoofdstad van Messinië uit de 4e eeuw voor Christus..

Antiek Messene is een van de best bewaarde archeologische sites van Griekenland. Het is een prachtige plek om te fotograferen, zowel in kleur als in zwart-wit. De locatie leent zich goed om met verschillende compositiestijlen aan de slag te gaan. Ons e-book over compositiestijlen krijg je voorafgaand aan de reis toegestuurd.

Dag 4 Sparta, kookworkshop & Food photography

Halverwege de fotoreis op de Peloponnesos gaan we naar het nabijgelegen Sparta (20 min) en de plek waar het antieke Sparta ligt. Vanaf het oude theater heb je een prachtig uitzicht over de stad, de vallei en het imposante Taigetos-gebergte. Na de koffie gaan we op en rond de levendige weekmarkt aan de slag met straatfotografie en doen we de inkopen voor onze kookworkshop.


In de namiddag leer je een paar lekkere Griekse gerechten maken – waarvoor je ook thuis de ingrediënten kunt vinden – en ga je deze gerechten aantrekkelijk op de foto zetten.

Dag 5 Urbex fotografie op het verlaten treinstation van Tripoli

Op de Peloponnesos ligt een groot aantal treinstations er verlaten bij. Soms klein met een enkel wagonnetje of met overgroeide rails. Op de grote remise van Tripoli kun je uren dwalen en fotograferen tussen de wagons, locs, kantoortjes en oude treinborden. We laten je zien hoe je deze locatie sfeervol op de foto kunt zetten. Op de terugweg rijden we door kleine dorpjes, landerijen in het Parnonas-gebergte; natuurlijk weer met regelmatige fotostops.

Dag 6 Geraki en de Lakonische Golf

Ten oosten van de vallei van Sparta ligt het 1900 meter hoge Parnonas-gebergte. Onze eerste stop is de oude Byzantijnse stad Geraki, waarvan vooral de kerken de tand des tijds hebben overleefd. Vanaf de top hebben we een prachtig uitzicht over de vallei en de bergketen. Vervolgens rijden we door naar de kust van de Laconische Golf en het havenplaatsje Gythio. We fotograferen langs de rotsige kust en op het zandstrand bij het scheepswrak Dimitrios. We sluiten de dag af met een lekkere maaltijd langs de haven in Gythio.

Dag 7 Mystieke olijfbomen

Na de lange dag van gisteren blijven we vandaag dichter bij huis. We duiken net als de eerste dag de boomgaarden in, waar de unieke boomstronken van de olijfbomen onze volle aandacht krijgen. Mede afhankelijk van de lenzen die je bij je hebt, ga je aan de slag met je macrolens, groothoek, zoomlens of bijvoorbeeld een lensbaby. Zowel in kleur als zwart-wit, high-key en met verschillende – creatieve – technieken.

Dag 8 Terugreis

Terugreis naar Athene voor de terugvlucht naar Amsterdam

Na de fotoreis

We komen 6-8 weken na de fotoreis online bij elkaar om jullie favoriete foto’s te bekijken en terug te blikken op de fotoreis op de Peloponnesos.

Praktische Informatie

Organisatie fotoreis Peloponnesos

Deze fotoreis wordt georganiseerd door Photothema in samenwerking met Aladin Travel. De reisorganisatie regelt de logistiek van de reis en is aangesloten bij het GGTO Garantiefonds.

Reisvoorwaarden

Prijs

€ 1850
 • Begeleiding door twee fotografen
 • 7 Overnachtingen incl. ontbijt op basis van tweepersoonskamer
 • Alle avondmaaltijden, lunch dag 2 t/m 7
 • Kookworkshop en excursie bij biologische boer
 • Transfer van en naar het vliegveld en lokaal vervoer
 • Online fotobespreking achteraf

Niet inbegrepen:

Vlucht Amsterdam-Athene, reis- en annuleringsverzekering, boekingskosten (€ 20), bijdrage GGTO-garantiefonds (€9), toeristenbelasting, drankjes bij avondeten, lunch dag 8 en persoonlijke uitgaven.

Toeslag tweepersoonskamer: € 245 per persoon

Meenemen

 • Camera en toebehoren
 • Statief
 • Laptop (of tablet) (optioneel)
 • Goede wandelschoenen
 • Hervulbare waterfles en mok voor koffie of thee
 • (Je ontvangt een uitgebreide meeneemlijst bij de reisinformatie)

Begeleiding

Lokale expertise

Deze reis in Griekenland wordt begeleid door de fotografen en Griekenlandkenners Anton Harfst en Laurien van den Hoven. Anton en Laurien spreken Grieks en hebben een huis in Xirokambi, de standplaats van deze reis op het schiereiland Peloponnesos. Door de lokale kennis en contacten kom je tijdens deze reis op plekken waar je anders niet snel komt.

Met veel plezier delen Anton en Laurien hun liefde voor fotografie én Griekenland met de deelnemers. Tijdens de reis is er aandacht voor verschillende vormen van fotografie: landschappen, natuurfotografie op detailniveau, dorps- en stadsgezichten, straatleven, food photography.
Zij organiseren tijdens deze reis ook het lokale vervoer en nemen je mee naar de leukste taverna’s.

Niveau

Fotoreis Peloponnesos: voor beginnende en gevorderde fotografen

Deze reis is geschikt voor beginnende alsook voor gevorderde fotografen met een spiegelreflex-, systeem of compactcamera. Tijdens de reis is het de bedoeling om elkaar te inspireren en om ook van elkaar te kunnen leren. Naast het actief bezig zijn met fotografie bezoeken we oude opgravingen, stadjes en dorpen en maken we fotowandelingen door boomgaarden, natuur of in de stad. De lengte en zwaarte van de wandelingen zijn wisselend. We nemen oude wandelpaden en onverharde wegen in heuvelachtig landschap. Soms gaat het behoorlijk omhoog en het terrein is stenig, maar het tempo is rustig, omdat de fotografie centraal staat.

Accommodatie

Standplaats Xirokambi & accommodatie

Xirokambi is een levendig dorp met mooie natuurstenen huizen, 15 km ten zuiden van het beroemde Sparta in het zuiden van de Peloponnesos. Je verblijft in Eco-Guesthouse Taleton, een klein hotel in een prachtig gerestaureerd gebouw van natuursteen.

Op loopafstand van je verblijf ligt het gezellige plein, met café’s en restaurants waar het genieten is van de lokale Griekse keuken. Er zijn verschillende winkeltjes en een pinautomaat.

Vanuit het dorp loop je zo de omringende boomgaarden én de bergen in. In april staat alles nog in bloei.

Vervoer

Vliegen op Athene

Er gaan dagelijks verschillende vluchten naar Athene. Bij de boekingsbevestiging ontvang je de actuele ticketprijzen en kun je een optie laten nemen op een vlucht. Je kunt kiezen om via Aladin Travel je ticket te boeken of zelf je vlucht regelen, waarbij we vragen je rekening te houden met de volgende transfertijden.

Vluchtschema volgt.

Bijzonderheden

Bergachtig

We verwachten van de deelnemers dat zij goed ter been zijn. De omgeving is bergachtig, wegen en paden zijn oneffen. Ook moet je voor deze reis geen last hebben van wagenziekte.


Boeken of Optie | Fotoreis op de Peloponnesos

"*" geeft vereiste velden aan

Mijn keuze:*
Reis op aanvraag; we nemen contact om de invulling van het programma te bespreken.
Naam*
Voorwaarden deelname*
Deze reis is niet geschikt als je niet goed ter been bent of last heb van wagenziekte in bergachtig terrein.
Photothema Nieuwsbrief*
Ontvang 1-2 keer per maand onze nieuwsbrief.