Fotoreis Peloponnesos

 • Authentiek Griekenland, ongerepte natuur, sfeervolle stadjes
 • Genieten van Griekse gastvrijheid
 • Te boeken op aanvraag - in overleg wordt programma samengesteld
Peloponnesos - kaart fotoreis Griekse Zuidkust
Anakolou Kloof, Peloponnesos
Lange sluitertijden Griekse zuidkust
Fly drive Peloponnesos: breng een bezoek aan het fotogenieke Gythio.
De sinaasappelbloesem tijdens de fotoreis Griekenland
Byzantijns Mystras
Peloponnesos - kaart fotoreis Griekse Zuidkust
Anakolou Kloof, Peloponnesos
Lange sluitertijden Griekse zuidkust
Fly drive Peloponnesos: breng een bezoek aan het fotogenieke Gythio.
De sinaasappelbloesem tijdens de fotoreis Griekenland
Byzantijns Mystras
Peloponnesos - kaart fotoreis Griekse Zuidkust
Anakolou Kloof, Peloponnesos
Lange sluitertijden Griekse zuidkust
Fly drive Peloponnesos: breng een bezoek aan het fotogenieke Gythio.
De sinaasappelbloesem tijdens de fotoreis Griekenland
Byzantijns Mystras
Categorieën:
Fotoreis Peloponnesos Griekenland

Fotoreis Peloponnesos

Wanneer? 20 apr 2024 - 27 apr 2024
Aantal deelnemers
Plaatsen beschikbaar Te boeken op aanvraag
Prijs € 1960

Boeken

Focus

Fotoreis Peloponnesos: ongerepte natuur en sfeervolle stadjes fotograferen op het schiereiland

Fotograferen op de Peloponnesos betekent ruige en ongerepte natuur en genieten van het Griekse keuken en het buitenleven in de dorpen. We bezoeken het fotogenieke schiereiland Mani en gaan uitgebreid fotograferen in Xirokambi en Sparta. In Monemvasia maken we sfeervolle beelden in de straatjes en steegjes van deze op een rots in zee gebouwde stad. We sluiten de fotoreis af in Mystras, een verlaten Byzantijnse stad met prachtige kerken en kloosters.

Van de fotografiedocenten Anton en Laurien leer je de lijnen in het landschap te zien en prachtige landschapsfoto’s te maken. Geschikt voor beginnende en gevorderde fotografen met een digitale camera. Foto’s worden dagelijks besproken met behulp van een laptop en flatscreen. Een veelzijdige fotoreis in het land van de Goden.

Locatie fotografie reis

Peloponnesos - kaart fotoreis Griekenland
De fotoreis vindt plaats vanuit Xirokambi, een gezellig dorp in de vallei van Sparta. Het landschap wordt gedomineerd door hoge toppen van het Taigetos-gebergte. Tussen de eeuwenoude olijfbomen liggen opgravingen en grazen de schapen. We staan vroeg op om te fotograferen in de boomgaard, bezoeken het nabijgelegen Sparta, het bergdorpje Arna en het steenachtige landschap van de Mani met zijn fascinerende torendorpen en het pittoreske havenstadje Gythio. ‘s Avonds worden we in het dorp steevast getrakteerd op een heerlijke Griekse maaltijd.

Reviews

De fotoreis naar de Peloponnesos met Laurien en Anton is meer dan een fotoreis. Bij hen krijg je namelijk een totaalpakket: fotogenieke landschappen en natuur, cultuur en geschiedenis, lekker eten en gezelligheid, goede uitleg tijdens het maken van de foto’s en opbouwende kritiek bij de fotobespreking. Daarnaast zorgen Laurien en Anton erg goed voor hun gasten. Zij zorgen ervoor dat alle reisgenoten het goed hebben. Naast alle zaken rondom fotografie is er ruimte voor persoonlijke aandacht en contact. Al met al is deze reis een geweldige ervaring en zeer aan te bevelen. Ik wil echt nog weleens terug naar Xirokambi! 😊
Conny
Fijne fotoreis naar de Peleponnesos olv Anton en Laurien. Fotogenieke landschappen en dorpen met voor mij onbekende historische achtergrond. Veel geleerd en aantal mooie platen kunnen schieten. Prettig klein reisgezelschap en verblijf in prima hotel. Warm aanbevolen!
Arthur
Deze fotoreis met Anton en Laurien is een aanrader. De begeleiding is deskundig, de sfeer ontspannen, de plekken waar gefotografeerd wordt zijn prachtig, de nabesprekingen leerzaam. Heb veel geleerd en genoten van het authentieke Griekenland.
Laura
Fotoreis in een geweldige setting, comfortabel hotel; de opzet was anders dan anders en heel goed. We hebben vooral leren kijken en de bijzondere opdrachten waren goed voor onze ontwikkeling.
Annie

Programma

Fotoreis Peloponnesos van dag tot dag

Tijdens de dagelijkse fotobespreking bespreken we de foto’s in het kader van de beeldverhalen waar een ieder mee bezig is. Ter afsluiting van de dag gaan we gezellig samen eten. Xirokambi, onze standplaats, kent een aantal uitstekende restaurants, die een authentieke Griekse keuken serveren.

Dag 1 Aankomst in Athene en doorreis naar Xirokambi


Je wordt samen met de andere deelnemers opgehaald door Anton en Laurien op bij het vliegveld van Athene. We rijden – met een stop bij het altijd fotogenieke Kanaal van Korinthe – in 3,5 uur naar Xirokambi, onze standplaats voor deze reis op de Peloponnesos. Na het inchecken sluiten we de eerste dag af met een authentiek Griekse maaltijd in een restaurant aan het dorpsplein.

Dag 2 Xirokambi en omgeving

Xirokambi wordt omringd door uitgestrekte olijfboomgaarden met eeuwenoude bomen. We gaan hier de wonderlijke boomstammen in beeld brengen. Na koffie op het gezellige plein maken we een wandeling door het dorp. Op onze route komen we fotogenieke ramen en deuren tegen en nemen we een kijkje in het kerkje van de heilige Nikonas.

Aan het eind van de middag brengen we een bezoek aan de oude stenen brug (1e eeuw na Christus) en lopen we de Anakolou-kloof in. Met een beetje geluk komen we een kudde geiten tegen.

Dag 3 Mani

Vandaag wordt een lange dag, want we gaan vroeg op pad voor een bezoek aan de Mani. De Mani vormt de middelste ‘vinger’ van het schiereiland Peloponnesos. Het is een fascinerend gebied, dat lang van de buitenwereld is afgesloten geweest. De grotendeels uit torenhuizen bestaande dorpen en het kale en stenige landschap maken het een prima plek voor landschapsfotografie. We gaan fotograferen bij het strand van Mezapos, in het haventje van Gerolimenas en het torendorp Vathia. Ook tijdens de rit maken we regelmatig fotostops.

Dag 4 Sparta

Halverwege de fotoreis op de Peloponnesos gaan we naar het nabijgelegen Sparta (20 min) en de plek waar het antieke Sparta ligt. Vanaf het oude theater heb je een prachtig uitzicht over de stad, de vallei en het imposante Taigetos-gebergte. Na de koffie gaan we op en rond de levendige weekmarkt aan de slag met straatfotografie.


Het levendige plein van Xirokambi is een heerlijke plek voor nachtfotografie. Maar eerst gaan we samen lekker eten in het dorp.

Dag 5 Monemvasia

In de ochtend vertrekken we vroeg richting Monemvasia. De Middeleeuwse vestingstad is gebouwd op en strategisch gelegen rots langs de zuidoostkust van de Peloponnesos. De stad heeft slechts één ingang en is gebouwd in de 6 eeuw. De benedenstad, met zijn nauwe kronkelende steegjes en natuurstenen huizen, is geheel gerestaureerd in natuurlijke pastelkleuren. De bovenstad bestaat uit grotendeels overwoekerde ruïnes met daartussen de fraai gerestaureerde Aghia Sofia kerk.

Dag 6 Arna

Op 22 km afstand van Xirokambi ligt het bergdorpje Arna. Op de weg hierheen stoppen we een paar keer om te genieten van het uitzicht op de top van het Taigetos-gebergte. In het voorjaar kleurt het landschap wit, roze en paars van de bloesem. We lopen een klein stukje van de lange-afstandswandelroute E4 van Spartia naar Arna, drinken koffie en lunchen onder de 2000 jaar oude plataan en gaan fotograferen in het dorp. Op de terugweg stoppen we op een plateau met een waanzinnig uitzicht. Op heldere dagen kun je vanaf hier het eiland Kythira zien liggen.

Dag 7 Mystras & Gythio

We brengen de ochtend fotograferend door tussen en in de kerken, kloosters en ruïnes van de oude Byzantijnse stad Mystras. Mystras was de laatste hoofdstad van het Byzantijnse of Grieks-Romeinse rijk. In 1460 werd de stad veroverd door de Ottomanen. Vandaag de dag is het een fotogeniek openluchtmuseum. De kerken en kloosters lenen zich uitstekend voor het (leren) maken van sfeervolle binnenfoto’s zonder flitslicht. Vanaf de heuvel hebben we een geweldig uitzicht over een zee van olijfbomen. Mystras ligt op een half uur rijden van Xirokambi. Op de terugweg rijden we via de olijfboomgaarden terug naar het hotel.


In de namiddag brengen we een bezoek aan het pittoreske havenstadje Gythio.

Dag 8 Terugreis

Terugreis naar Athene voor de terugvlucht naar Amsterdam

Na de fotoreis

We komen 6-8 weken na de fotoreis online bij elkaar om jullie favoriete foto’s te bekijken en terug te blikken op de fotoreis op de Peloponnesos.

Praktische Informatie

Organisatie fotoreis Peloponnesos

Deze fotoreis wordt georganiseerd door Photothema in samenwerking met Aladin Travel. De reisorganisatie regelt de logistiek van de reis en is aangesloten bij het GGTO Garantiefonds.

Reisvoorwaarden

Prijs

€ 1960
 • 7 Overnachtingen incl. ontbijt op basis van eenpersoonskamer
 • Alle avondmaaltijden, lunch dag 2 t/m 7
 • Transfer vanaf vliegveld op dag van aankomst en busticket Sparta-Athene
 • Online fotobespreking achteraf

Niet inbegrepen:

Vlucht Amsterdam-Athene, reis- en annuleringsverzekering, boekingskosten (€ 20), bijdrage GGTO-garantiefonds (€9), toeristenbelasting, drankjes bij avondeten, lunch dag 8 en persoonlijke uitgaven.

Korting tweepersoonskamer: € 210 per persoon

Meenemen

 • Camera en toebehoren
 • Statief
 • Laptop (of tablet) (optioneel)
 • Goede wandelschoenen
 • Hervulbare waterfles en mok voor koffie of thee
 • (Je ontvangt een uitgebreide meeneemlijst bij de reisinformatie)

Begeleiding

Lokale expertise

Deze reis in Griekenland wordt begeleid door de fotografen en Griekenlandkenners Anton Harfst en Laurien van den Hoven. Anton en Laurien spreken Grieks en hebben een huis in Xirokambi, de standplaats van deze reis op het schiereiland Peloponnesos. Door de lokale kennis en contacten kom je tijdens deze reis op plekken waar je anders niet snel komt.

Met veel plezier delen Anton en Laurien hun liefde voor fotografie én Griekenland met de deelnemers. Tijdens de reis is er aandacht voor verschillende vormen van buitenfotografie: landschappen, natuurfotografie op detailniveau, dorps- en stadsgezichten, straatleven.
Zij organiseren tijdens deze reis ook het lokale vervoer en nemen je mee naar de leukste taverna’s.

Niveau

Fotoreis Peloponnesos: voor beginnende en gevorderde fotografen

Deze reis is geschikt voor beginnende alsook voor gevorderde fotografen met een spiegelreflex-, systeem of compactcamera. Tijdens de reis is het de bedoeling om elkaar te inspireren en om ook van elkaar te kunnen leren. Naast het actief bezig zijn met fotografie bezoeken we oude stadjes, die we te voet uitvoerig verkennen en maken we fotowandelingen door boomgaarden, natuur of in de stad. De lengte en zwaarte van de wandelingen zijn wisselend. We nemen oude wandelpaden en onverharde wegen in heuvelachtig landschap. Soms gaat het behoorlijk omhoog en het terrein is stenig, maar het tempo is rustig, omdat de fotografie centraal staat.

Accommodatie

Standplaats Xirokambi & accommodatie

Xirokambi is een levendig dorp met mooie natuurstenen huizen, 15 km ten zuiden van het beroemde Sparta in het zuiden van de Peloponnesos. Je verblijft in hotel Taleton, een klein hotel in een prachtig gerestaureerd gebouw van natuursteen.

Op loopafstand van je verblijf ligt het gezellige plein, met café’s en restaurants waar het genieten is van de lokale Griekse keuken. Er zijn verschillende winkeltjes en een pinautomaat.

Vanuit het dorp loop je zo de omringende boomgaarden én de bergen in. In april staat alles nog in bloei.

Vervoer

Vliegen op Athene

Er gaan dagelijks verschillende vluchten naar Athene. Bij de boekingsbevestiging ontvang je de actuele ticketprijzen en kun je een optie laten nemen op een vlucht. Je kunt kiezen om via Aladin Travel je ticket te boeken of zelf je vlucht regelen, waarbij we vragen je rekening te houden met de volgende transfertijden.

20/04/2024 Amsterdam – Athene KL1955 12:20 – 16:35
27/04/2024 Athene – Amsterdam KL1956 17:20 – 19:55

Transfer Athene naar Xirokambi: vertrek vanaf het vliegveld om 17.00 uur
Transfer Xirokambi naar Athene: met openbaar vervoer

Bijzonderheden

Bergachtig

We verwachten van de deelnemers dat zij goed ter been zijn. De omgeving is bergachtig, wegen en paden zijn oneffen.


Aanvraag | Fotoreis op de Peloponnesos

"*" geeft vereiste velden aan

Mijn keuze:*
Reis op aanvraag; we nemen contact om de invulling van het programma te bespreken.
Naam*
Photothema Nieuwsbrief*
Ontvang 1-2 keer per maand onze nieuwsbrief.