Fotoreis Venetië

 • Fotograferen op bekende plekken in Venetië als de toeristen verdwenen zijn
 • Zwerven met je camera door achterafstraatjes
 • Fotoshoot bij een unieke glasblazer
 • Veel aandacht voor straatfotografie
 • Ga aan de slag met een eigen reportage
Fotoreis Venetië
Fotoreis Venetië - glasblazer
Glasblazer Venetië
Hoog wate in Venetië
Avondfotografie Venetië
Castello
Fotoreis Venetië
Fotoreis Venetië - glasblazer
Glasblazer Venetië
Hoog wate in Venetië
Avondfotografie Venetië
Castello
Fotoreis Venetië
Fotoreis Venetië - glasblazer
Glasblazer Venetië
Hoog wate in Venetië
Avondfotografie Venetië
Castello
Categorieën:
Fotoreis Venetië

Fotoreis Venetië

Wanneer? 17 okt 2024 - 21 okt 2024
Aantal deelnemers 5-6
Plaatsen beschikbaar 3
Prijs € 1250

Boeken

Focus

Venetië: nog steeds een plek waar het fantastisch fotograferen is

Venetië is een plek waar je eindeloos kunt dwalen en fotograferen. De kunst van fotografie in een stad waar bijna iedere hoek vraagt om gefotografeerd te worden is keuzes maken. We gaan tijdens de fotoreis Venetië op zoek naar de achterafstraatjes, gebouwen die nog niet zijn omgeturnd tot toeristische trekpleister en Venetiërs aan het werk. Natuurlijk komen we ook op beroemde plekken, maar bij voorkeur op een tijdstip van de dag dat de meeste bezoekers al verdwenen zijn. Tussen de fotosessies door bespreken en bekijken we een kleine selectie van de foto’s. Het maken van keuzes is een terugkerend onderwerp tijdens de fotosessies en de besprekingen.

Maak je eigen fotoreportage in Venetië

Het programma van deze fotoreis biedt ruimte om met een eigen thema aan de slag te gaan. Als je graag een reportage wilt maken, neem dan even contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of geef het aan op het boekingsformulier.

Reviews

Wat is Venetië een prachtige, fotogenieke stad. En als je daar dan rond mag lopen met twee fotografen, Anton en Laurien, is dat een unieke ervaring. Zij weten alle leuke plekken, doorkijkjes en zijn op de juiste plek op het juiste tijdstip. De fotobesprekingen, de kennis, de opdrachten, de medecursisten maar vooral de persoonlijke aandacht maken dit fotoweekend onvergetelijk.
Marjolein Blaauw
Een fantastisch lang fotoweekend Venetië olv Anton en Laurien. Venetië druk? Niet op de plekken waar je met hen komt. Ze kennen de stad, én de andere eilanden in de lagune op hun duimpje. De reis was super voorbereid zodat je je ten volle kon concentreren op het maken van foto's. Er is alle tijd om je vragen te stellen: tijdens de foto-excursies zelf én de dagelijkse fotobesprekingen.
Margo Kwinten
Een fantastisch weekend fotograferen in Venetië achter de rug. Toeristisch? Niet als Anton en Laurien de routes bedenken. Heerlijk ronddwalen door straatjes en langs kanaaltjes. Anton en Laurien geven tips, laten je lekker je gang gaan en zijn altijd in de buurt als je een vraag hebt.
Nel Kingma
Een heerlijk lang weekend dwalen door Venetië met Anton en Laurien als uitstekende gidsen. Ze nemen je mee naar minder toeristische plekken, zijn altijd in de buurt voor tips en het beantwoorden van vragen. Super! Venetië is zo fotogeniek dat je echt keuzes moet maken. Je blijft fotograferen!
Hilda van der Sluis
Dank voor de mooie en leerzame trip.
Natasja Vos

Programma

Fotoreis Venetië van dag tot dag

Donderdag 17 oktober

Deelnemers komen tussen 13 en 15 uur aan bij ons hotel op het Lido. Na de kennismaking gaan we aan de slag met straatfotografie in de Joodse wijk. Hier dwalen we door smalle straatjes, langs kleurrijke huizen en spiegelende grachten. Een lust voor het oog. ’s Avonds na het eten bekijken we de eerste foto’s, gaan we in op straatfotografie en bespreken we specifieke fotografiewensen.

Vrijdag 18 oktober

Direct na het ontbijt pakken we een veerboot vanaf het Lido en varen via het Canal Grande dwars door Venetië heen. We stoppen als eerste bij de grote markthallen. In de middag gaan we naar een glasblazer op het Lido, waar een meesterblazer ons uitgebreid laat zien hoe hij zijn kunstwerken maakt. We hebben hier ruim de tijd om prachtge foto’s te maken. ‘s Avonds gaan we uitgebreid aan de slag met nachtfotografie langs de smalle kanalen.

Zaterdag 19 oktober

We beginnen de dag met een fotosessie op Castello, het oostelijke gedeelte van Venetië. Hier waan je je regelmatig op een Italiaanse filmset, inclusief wapperende was en buurvrouwen die de stand van zaken bespreken vanuit het open raam. Aan het eind van de middag pakken we de veerboot naar Troncetto om de stad te fotograferen tijdens het gouden uur. Op de terugweg naar het Lido fotograferen we Venetië tijdens de zonsondergang en het blauwe uur.

Zondag 20 oktober

Guidecca is een van de minder bekende eilanden van Venetië met een mooie mengeling aan bouwstijlen en bedrijvigheid. Guidecca leent zich goed om aan de slag te gaan met zwart-wit fotografie. In de namiddag fotogrferen we tussen flanerende Venetianen op het strand van het Lido. Tijdens de afsluitende fotobespreking besteden we tevens aandacht aan het bewerken van zwart-wit beelden.

Maandag 21 oktober

Terugreis

Praktische Informatie

Het fotoweekend in Venetië wordt georganiseerd in samenwerking met Aladin Travel. De reisorganisatie regelt voor ons de logistiek van de reis en is aangesloten bij het GGTO Garantiefonds.

Prijs

€ 1250
 • 4 overnachtingen obv een tweepersoonskamer incl. ontbijt
 • Professionele begeleiding door twee fotografen
 • Privé fotoshoot bij een glasblazer
 • Diverse tutorials, oa over nachtfotografie

Niet inbegrepen:

Vlucht, uitgaven voor lunch en avondeten (ca € 120), persoonlijke uitgaven, fooien, openbaar vervoer (ca € 95), toeristenbelasting (€ 14), annulerings- en reisverzekering, boekingskosten (€ 20) en bijdrage GGTO-garantiefonds (€ 9).

Toeslag eenpersoonskamer: € 190

Meenemen

 • Camera met accessoires
 • Statief
 • ND-filters en/of een big stopper (optioneel)
 • Laarzen bij kans op hoog water (ter plaatse ook goede overtreklaarzen verkrijgbaar)
 • Drie weken voor vertrek ontvang je van ons de reisinformatie met daarin ook een meeneemlijstje

Begeleiding

Geef vooraf je wensen aan

De fotoreis Venetië wordt – in 2024 al weer voor de 8e keer – begeleid door de fotografen Anton Harfst en Laurien van den Hoven. Het programma biedt ruimte voor eigen invulling. Voorafgaand aan de reis kun je aangeven of je specifieke wensen hebt. Denk bijvoorbeeld aan het het maken van series over het dagelijks leven in Venetië, van spiegelingen of wasgoed. Misschien wil je aan de slag met lange sluitertijden of dubbele belichting. Wij zorgen dat je op de juiste plekken komt voor het maken van je foto’s of gaan tussendoor individueel met je aan de slag.

Begeleiding voor beginnende fotografen

Ook als je nog niet zo lang fotografeert en/of de instellingen van de camera nog niet in de vingers hebt, is Venetië een geschikte bestemming. De groep is klein en met twee begeleiders kunnen we ook voor jou ruim de tijd nemen.

Niveau

Fotoreis Venetië voor fotografen van alle niveaus

Deze fotoreis is geschikt voor fotografen van alle niveaus. Het programma biedt de ruimte om beginners te helpen bij het kiezen van de juiste instellingen, terwijl je als meer ervaren fotografen met je eigen leerwensen of reportages aan de slag kunt.

Accommodatie

Verblijf op het Lido

We verblijven tijdens deze fotoreis in hotel Biasutti op het Lido di Venezia. Het hotel ligt op loopafstand van de pier, waar de veren vertrekken naar Venetië en de andere eilanden die we tijdens deze reis bezoeken.

Vervoer

Vliegen naar Venetië Marco Polo

Er gaan dagelijks verschillende vluchten naar Venetië. Je kunt op het boekingsformulier aangeven of je wilt dat Aladin Travel een optie neemt op een vlucht. Zodra de reis op garant vertrek komt, kun je dan kiezen om via Aladin je ticket te boeken of zelf je vlucht te regelen.

Vluchtschema volgt

Met de trein naar Venetië

Reis met de trein naar Venetië om er ook een duurzame trip van te maken. De beste optie is de nachttrein. Je arriveert dan om 14 uur op Sante Lucia, het grote treinstation van Venetië. Vanaf hier pak je een rechtstreekse boot naar het Lido.

Openbaar vervoer

Het zal je niet verbazen dat bijna alle vervoer in Venetië via het water gaat. Er is een uitgebreid netwerk aan veerboten, die dag en nacht varen. Een driedagen-kaart voor de veerboten is € 65. De veerboot vanaf het vliegveld is € 15 euro voor een enkele reis.

Bijzonderheden

Sightseeing

Fotograferen staat voorop tijdens deze fotoworkshop Venetië. Indien je musea wilt bezoeken en de belangrijkste sites wilt zien, raden we je aan om een paar dagen bij te boeken of gewoon nog een keer terug te gaan.

Venetië in de regen

Wat als het regent in Venetië? Geen probleem: wij weten uit eigen ervaring dat het prachtig fotograferen is in een nat Venetië.