Fotowandeling Zuid-Beveland

 • Paden uit de Middeleeuwen, verdwenen mottekastelen en een oude dorpskern
 • Coulissenlandschap en uitgestrekte polders van Zuid-Beveland
 • Online fotobespreking achteraf
Fotowandeling Kloetinge
Fotowandeling over oude paden
Vaate in Kloetinge, Zuid-Beveland
knotwilgen Zuid-Beveland
Vliedberg Goes
Fotowandeling Kloetinge
Fotowandeling over oude paden
Vaate in Kloetinge, Zuid-Beveland
knotwilgen Zuid-Beveland
Vliedberg Goes
Fotowandeling Kloetinge
Fotowandeling over oude paden
Vaate in Kloetinge, Zuid-Beveland
knotwilgen Zuid-Beveland
Vliedberg Goes
Categorieën: Geen workshops gevonden: zoek op een ruimer tijdvak of haal de datum weg en zoek opnieuw.
Fotowandeling Kloetinge, Zuid-Beveland
Geen workshops gevonden: zoek op een ruimer tijdvak of haal de datum weg en zoek opnieuw. Tijd 13-16 uur Aantal deelnemers 1-4 Plaatsen beschikbaar 1-4 Prijs € 89 | extra deelnemers betalen € 30 pp

Boeken

Geen workshops gevonden: zoek op een ruimer tijdvak of haal de datum weg en zoek opnieuw.

Focus

Ontspannen wandelen & fotograferen

De fotowandeling van 5 km in en rond het Zeeuwse dorp Kloetinge op Zuidd-Beveland is verrassend afwisselend. Je wandelt over 1000 jaar oude – deels nog steeds onverharde – paden en dwaalt door de authentieke kern van het dorp op Zuid-Beveland. Het coulissenlandschap wisselt af met weidse blikken over akkers en weilanden. Kortom: alle ingrediënten voor een ontspannen middag fotograferen.

Zoomlens mee of lenzen wisselen (maar fotograferen met een smartphone kan ook)

Het rustige tempo van deze fotowandeling annex workshop leent zich uitstekend voor beginnende fotografen om hun camera goed in te leren stellen. De begeleidende fotografen Anton en/of Laurien helpen je daar graag bij. Meer ervaren fotografen focussen op compositie. De fotowandeling leent zich ook prima voor zwart-wit fotografie.
Door de veelheid van onderwerpen is het handig als je voor deze fotowandeling een zoomlens hebt. Lenzen wisselen kan natuurlijk ook!

Reviews

Een hele middag lang alle aandacht van een ervaren fotograaf en verteller. Hoe fijn is dat. Het is maar goed dat de wandeling niet heel lang is, want er zijn zoveel plekjes waar je even bij stil wil staan. Om te fotograferen én meteen de vragen te stellen die in je opkomen: 'De zon filtert de jonge beukeblaadjes zo mooi, maar hoe leg ik dat vast?" 'Zoveel lijnen in het landschap, maar hoe maak ik daar een aansprekend beeld van?" "Geen fijne fotolucht, hoe hou ik die buiten beeld?" Een luxe, alle aandacht en tips! En ondertussen wandel je door Kloetinge, luister je naar de verhalen over het dorp, om vervolgens weer tussen de oneindig lijkende fruitboomgaarden terecht te komen. Trakteer jezelf eens op dit cadeautje, het is een aanrader.
Margo Kwinten

Programma

Hoe ziet deze fotowandeling op Zuid-Beveland eruit?

Na een korte kennismaking bij het startpunt, gaan we aan de wandel. We nemen al snel het Hoge Pad, een smal pad dat reeds in de 12e eeuw bekend stond als een belangrijke verbindingsroute tussen Kloetinge en omringende plaatsen. Het pad komt uit in de monumentale dorpskern van Kloetinge. Hier kun je spelen met mooie spiegelingen in de Vaate of de fraaie details van de huizen en de kerk.

Verderop in het dorp nemen we opnieuw een onverhard pad, dat ons langs een grote vliedberg en hooggelegen weilanden leidt. Het laatste stuk van de route lopen we tussen fruitboomgaarden en de uitgestrekte weilanden en akkers. We kunnen hier kijken tot aan de dijk langs de Oosterschelde.
We eindigen onze wandeling in De Mirakel, waar we nog even kunnen napraten onder het genot van een kop thee of koffie.
Een paar weken na de fotowandeling spreken we online af om de foto’s te bespreken. Tijd en datum voor de fotobespreking wordt in overleg geprikt.

Prijs

€ 89 | extra deelnemers betalen € 30 pp
 • Begeleiding door Anton Harfst en/of Laurien van den Hoven
 • Koffie/thee

Niet inbegrepen:

Vervoer naar de locatie

Online fotobespreking achteraf (+€ 20) per persoon

Meenemen

 • Camera (+ zoomlens of verwisselbare lenzen)
 • Regenhoes
 • Goede waterdichte wandelschoenen (let op: paden kunnen drassig zijn)
 • Drinkwater voor onderweg

Begeleiding

Deze fotowandeling wordt begeleid door de fotografen Anton Harfst en/of Laurien van den Hoven. Tijdens het wandelen krijg je tips en adviezen afgestemd op jouw camera, ervaring en interesses.

Laurien is geboren en getogen op Zuid-Beveland. Onderweg krijg je meteen van alles mee over mottekastelen, ambachtsheerlijkheden en fruitteelt.

Niveau

De fotowandeling is geschikt voor fotografen van alle niveaus en met alle camera’s.

Vervoer

Het start- en eindpunt van de fotowandeling ligt in park De Mirakel in Goes en is bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf het station in Goes is het 10 minuten fietsen met een OV-fiets. Van ma-vr kun je ook de bus nemen. Er is bovendien voldoende parkeergelegenheid.

Bijzonderheden

 • Paden kunnen modderig en glad zijn.
 • Deze fotowandeling kun je ook prima doen met een smartphone camera of compactcamera.

Corona-protocol

Voor alle fotoworkshops op locatie geldt het Photothema corona-protocol. Dus ook voor deze fotowandeling. Dit protocol passen we steeds aan aan de laatste inzichten en maatregelen. Op de locaties waar we gaan fotograferen, zal het geen probleem zijn om de anderhalve meter afstand te bewaren.

Annuleren of verzetten

Op deze workshop zijn de voorwaarden van onze eendaagse workshops van toepassing. Je kunt deze workshop kosteloos annuleren tot 48 uur voor de start van de workshop. Binnen 48 uur voor aanvang kosteloos annuleren kan ook, maar dan alleen als door de overheid genomen maatregelen je deelname verhinderen.

Meer informatie

Dit aanbod valt niet onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.