Compositiestijlen | online cursus

  • Aan de slag met 20 bekende en minder bekende compositiestijlen
  • Op een andere manier leren kijken
  • Inclusief Toolkit voor Compositiestijlen (gedrukte + digitale versie)
Tutorial zomercursus
Tutorial zomercursus
Tutorial zomercursus
Categorieën:
Compositie: regel van derden

Compositiestijlen | online cursus

Wanneer? 16 sep 2021 - 27 jan 2022
Aantal deelnemers 2-6
Plaatsen beschikbaar 6
Prijs € 325

Boeken

Focus

Ontdek de kracht van een sterke compositie

In deze cyclus leer je om composities te herkennen en ontwikkel je de vaardigheden om tijdens het fotograferen in te schatten, welke stijl je kunt toepassen om je verhaal beter over het voetlicht te krijgen.

Je kunt op zoek naar foto’s in je archief die bij een bepaalde compositiestijl passen, maar het is natuurlijk nog veel leuker om met je camera op pad te gaan en foto’s te maken met specifieke composities.

Tussentijdse ondersteuning via Whatsapp

Bij de start van de cursus maken we een Whatsapp-groep aan (voor iedereen die daat toestemming voor geeft). Je kunt tussen de lessen door foto’s in de groep plaatsen en aan ons en je mede-cursisten om feedback vragen.

Extra bij deze fotocursus

Bij de cursus ontvang je ons e-book Toolkit voor Compositiestijlen | 20x inspiratie voor fotografen. De toolkit geeft niet alleen uitleg over iedere compositie, maar ook voorbeeldfoto’s van verschillende fotograferen. Hierdoor kun je goed zien hoe divers je – ongeacht het onderwerp – compositiestijlen kunt toepassen in je fotografie.

Reviews

Afgelopen jaar de cursus Compositiestijlen doorlopen. In een ongedwongen sfeer hebben Laurien en Anton mij meegenomen in de verschillende beeldstijlen. Op een heldere manier, met feedback, thuiswerk opdrachten en fotograferen op locatie hebben zij mij op een andere manier leren kijken naar mijn foto’s en heb ik een ‘toolkit’ als bagage meegekregen, toepasbaar in elke fotosituatie op elke locatie. Zoals gezegd, de sfeer is ongedwongen, losjes. Bespreking van foto’s ging op basis van gelijkheid, met tips en trucks, wat was goed en wat had je anders kunnen doen. Kortom, ik kijk terug op een fijne en leerzame tijd, heb het traject als zeer waardevol ervaren. Voor diegene die in elke situatie in staat wil zijn een mooie, interessante foto te maken, kan ik deze cursus van harte aanbevelen!
Mark Regelink
Aanrader!
Megchel van Es
Super leuk, leerzaam en “dwingt” je naar buiten te gaan. Hoofd leeg, met andere ogen kijken naar al het moois om ons heen 😊
Anita Rollema

Programma

Cursus start 16 september 2021.

Deze online cursus vindt plaats op donderdagavond van 19.30-21 uur op 16 september, 7 oktober, 28 oktober, 25 november, 16 december, 6 januari en 27 januari.

Opzet van de lessen
Iedere les bespreken we een aantal composities. Je krijgt steeds een huiswerkopdracht mee voor de volgende keer. En aan het einde van de cursus maak je een portfolio met de compositiestijlen die het beste bij jouw manier van fotograferen passen.

Deze compositiestijlen komen o.a. aan bod:

Regel van derden
Symmetrie
Diagonalen en driehoeken
Patronen en structuur
Oneven getallen
Vul het frame
Juxtapositie
Licht/donker
Herhaling

Prijs

€ 325
  • 7 online lessen
  • digitale en gedrukte versie van de Toolkit voor Compositiestijlen
  • tussentijdse feedback via Whatsapp

Wat heb ik nodig

  • Pc of laptop met een goede interverbinding, camera en geluid
  • Camera en toebehoren
  • Fotobewerkingsprogramma (pré)

Begeleiding

Deze cursus wordt gegeven door fotograaf Anton Harfst.

Niveau

Compositiestijlen: een cursus voor fotografen die meer body willen geven aan hun foto’s

Fotografeer jij al een tijdje en ben je op zoek naar een goede cursus om jouw foto’s meer body te geven. Dan is de cursus compositiestijlen echt wat voor jou.

Voor deze cursus gaan we ervan uit dat je bekend met met de basisinstellingen van je camera. Het kunnen bewerken van je beelden is een pré.

Vervoer

N.v.t.

Bijzonderheden

Tijdsinvestering

Reken op zeker 4 uur die je tussen de lessen door nodig hebt voor het maken, selecteren en eventueel bewerken van de foto’s voor de huiswerkopdracht.


Cursus Compositiestijlen

Je kunt je via dit formulier aanmelden voor de cursus met een specifieke aanvangsdatum of je voorkeur aangeven voor een cursus op een andere dag.

Stap 1 van 2