Verlaten plekken fotograferen in Griekenland | urbex fotoreis

 • Fotograferen op unieke verlaten plekken in Griekenland
 • Fotoshoot in een oud torenhuis op de Mani
 • Bijzondere ontmoetingen en verhalen
 • Deze reis zit vol; voor de reis in het najaar is nog plaats
Oude olijfpers op de Peloponnesos
Urbex fotografie Griekenland
Verlaten torenhuis op de Mani
Onbewoond huis op de Mani
Overwoekerd spoor Peloponnesos
Oude olijfpers op de Peloponnesos
Urbex fotografie Griekenland
Verlaten torenhuis op de Mani
Onbewoond huis op de Mani
Overwoekerd spoor Peloponnesos
Oude olijfpers op de Peloponnesos
Urbex fotografie Griekenland
Verlaten torenhuis op de Mani
Onbewoond huis op de Mani
Overwoekerd spoor Peloponnesos
Categorieën: Geen workshops gevonden: zoek op een ruimer tijdvak of haal de datum weg en zoek opnieuw.
Urbex fotoreis Griekenland
Geen workshops gevonden: zoek op een ruimer tijdvak of haal de datum weg en zoek opnieuw. Aantal deelnemers 5-6 Plaatsen beschikbaar 0 Prijs € 2075 (eenpersoonskamer)

Wachtlijst

Geen workshops gevonden: zoek op een ruimer tijdvak of haal de datum weg en zoek opnieuw.

Focus

Verlaten plekken met een intiem karakter

De bijzondere Urbex Fotoreis naar Griekenland, op het prachtige schiereiland van de Peloponnesos, wordt in mei 2022 voor de vierde keer begeleid door de fotografen Anton en Laurien. We gaan fotograferen in verlaten huizen, lege kloosters, treinstationnetjes waar nooit meer een trein stopt en olijfoliepersen die al decennia droog staan. Waar urbex locaties in andere landen vaak groot zijn – verlaten kastelen, ziekenhuizen of fabriekshallen – kom je in de rurale gebieden van Griekenland verlaten plekken tegen die vooral klein zijn en persoonlijk.

De verhalen: Grieken op zoek naar een beter leven elders trekken de deur achter zich dicht

Grieken zijn altijd al op zoek geweest naar plekken waar de leefomstandigheden beter waren. Dat deden ze in de oudheid, in de vorige eeuw bij oorlog of crisis en dat doen ze nog steeds. Huizen en boerderijen zijn familiebezit. Je trok de deur dicht, vroeg aan een neef om voor het huis te zorgen en vertrok. De huizen waar wij gaan fotograferen weerspiegelen het leven van dat moment. Achterblijvers vertellen je graag hun verhaal.

Verlaten plekken: gebruik maken van het aanwezige licht & bewerken

Je leert hoe je de verlaten plekken sfeervol kunt fotograferen, en optimaal gebruik kunt maken van het -vaak spaarzaam- aanwezige licht. We besteden aandacht aan veiligheid en aan de verschillende manieren waarop je urbex foto’s kunt bewerken. De groep is klein zodat iedereen voldoende tijd heeft om in de veelal kleine ruimtes te fotograferen.

Urban exploring is de term voor fotografie in verlaten panden, waarbij het regel is dat fotografen de locatie fotograferen zoals ze deze aantreffen. In Griekenland gaan we vooral aan de slag met rural exploring, want bijna alle locaties bevinden zich op het platteland. Wij hebben de sleutel van de locaties. Sommige plekken zijn openbaar toegankelijk.

Reviews

Een dikke duim. Dit was mijn eerste reis met jullie en ik vond het fantastisch. Jullie zijn stuk voor stuk sterk in de begeleiding van de deelnemers.
Alfons
Het was een fantastische reis en en vond het geweldig om met iedereen een week te fotograferen, lekker te eten en plezier te maken.
Anita
Zo leuk dat jullie me in verhaaltjes hebben leren denken. Het was echt een top week!
Janine

Programma

Programma Urbex fotoreis op de Peloponnesos

Onderstaand programma is op hoofdlijnen. De toegankelijkheid van locaties kan door allerlei reden (verkoop, geen sleutel beschikbaar etc.) veranderen. We hebben gedurende de reis de beschikking over een eigen busje, waardoor we flexibel zijn en het programma makkelijk kunnen aanpassen. Na de fotoshoots bespreken we de foto’s met behulp van een laptop en beeldscherm, waarbij we ook laten zien hoe je de foto’s kunt bewerken. Ter afsluiting van de dag gaan we gezellig samen eten. Xirokambi, onze standplaats, kent een aantal uitstekende restaurants, die een authentieke Griekse keuken serveren.

Dinsdag 3 mei – Aankomst*
Deelnemers worden afgehaald bij het vliegveld van Athene. Vervolgens rijden we in iets meer dan 3 uur naar Xirokambi. Na aankomst in het dorp maken we nader kennis, bespreken het programma en gaan met elkaar uit eten.

Fotolocaties 3-10 mei

 • Een zo goed als verlaten bergdorp
 • Lege huizen, winkels en werkplaatsen in de vallei van Sparta
 • Desolate kloosters
 • Treinstationnetjes waar nooit meer een trein stopt

De fotolocaties liggen in een ruige, bergachtige omgeving op de Peloponnesos. We zullen het niet nalaten om van de prachtige omgeving te genieten en deze te fotograferen.

Dinsdag 10 mei – Vertrek
Deelnemers worden afgezet bij het vliegveld naar Athene.

*Deze reis stond oorspronkelijk gepland van 1-8 mei, maar vanwege de extreem dure ticketprijzen (600 euro meer dan het huidige tarief), hebben we er voor gekozen om de reis 2 dagen te verzetten.

Collage urbex fotoreis Griekenland

Praktische Informatie

Deze Urbex fotoreis naar Griekenland wordt georganiseerd in samenwerking met Aladin Travel. De reisorganisatie regelt voor ons de logistiek van de reis en is aangesloten bij het GGTO Garantiefonds.

Prijs

€ 2075 (eenpersoonskamer)
 • 7 Overnachtingen incl ontbijt op basis van een eenpersoonskamer
 • Picknicklunches en avondmaaltijden in lokale restaurants
 • Hotel transfer en lokaal vervoer
 • Professionele en Nederlandstalige begeleiding door twee fotografen
 • Bijdrage GGTO garantiefonds
 • CO2-compensatie via het Fair Climate Fund

Niet inbegrepen:

Vlucht Amsterdam-Athene, reis- en annuleringsverzekering, boekingskosten (€ 25), persoonlijke uitgaven.

Korting tweepersoonskamer: € 175 per persoon

Meenemen

 • Camera en toebehoren
 • Statief
 • Kleding die tegen een stootje kan

Begeleiding

Lokale expertise

De urbex fotoreis wordt begeleid door de fotografen en Griekenlandkenners Anton Harfst en Laurien van den Hoven. Anton en Laurien hebben jaren in Griekenland gewoond, spreken Grieks en hebben een huis in Xirokambi, de standplaats van deze reis op het schiereiland Peloponnesos. Door de lokale kennis en contacten kom je tijdens deze reis op plekken die anders niet of nauwelijks bereikbaar zijn. De verhalen van de mensen die we lokaal ontmoeten geven een extra dimensie aan deze reis.

Niveau

Voor de Urbex Fotoreis in Griekenland is het handig als je bekend met het instellen van diafragma, sluitertijd en iso. Ervaring met het werken op statief is aanbevolen.

Maar ook als meer beginner bij je bij deze reis welkom; omdat we met twee begeleiders werken, hebben we ook tijd om beginners met raad en daad bij te staan. Houd er dan wel rekening mee dat urbex fotografie een specifieke en zeker ook tijdrovende vorm van fotografie is.

Als je twijfelt of deze reis geschikt voor je is, bel of mail ons dan even.

Accommodatie

Standplaats Xirokambi & accommodatie Urbex Fotoreis Griekenland

Xirokambi is een levendig dorp met mooie natuurstenen huizen, 15 km ten zuiden van het beroemde Sparta. Je verblijft in hotel Taleton, een klein hotel in een prachtig gerestaureerd gebouw van natuursteen.

Op loopafstand van je verblijf ligt het gezellige plein, met café’s en restaurants waar het genieten is van de lokale Griekse keuken. Er zijn verschillende winkeltjes en een pinautomaat.

Vervoer

Vluchtschema

Aladin Travel neemt een optie voor je op de vlucht op het moment dat je boekt. Zodra de reis op garant vertrek komt, kun je kiezen om zelf je vlucht te boeken of dit via Aladin Travel te laten doen.

03/05/2022 Amsterdam – Athene KL1575 12:20 – 16:35
10/05/2022 Athene – Amsterdam KL1576 17:20 – 19:55

Richtprijs inclusief ruimbagage: € 320

Vervoer

We hebben de hele week een 9-persoons busje ter beschikking.

Bijzonderheden

Goed ter been

We verwachten van de deelnemers dat zij goed ter been zijn. De omgeving is bergachtig, wegen en paden zijn oneffen. Op de fotolocaties moeten we rekening houden met losliggende materialen en oneffen vloeren.

Geen last van wagenziekte

De Peloponnesos is een ruig gebied en onze fotolocaties liggen vaak op plekken hoger in de bergen. Als je last hebt van wagenziekte is deze reis niet geschikt voor jou.

Urbex locaties; betreden op eigen risico

Urban exploring is een vorm van fotografie die risico’s met zich meebrengt. Door te fotograferen op locaties met toestemming van de eigenaren, of in openbaar toegankelijke locaties, brengen wij de gevaren terug tot een minimum. Desondanks is betreden van de fotolocaties altijd op eigen risico en vragen wij aan de deelnemers om zichzelf en de andere deelnemers niet in gevaar te brengen door op locatie aanwijzingen op te volgen en zelf alert te zijn.

Corona-protocol

Voor deze reis gelden ons corona-protocol én de regels van de Griekse overheid. Zo is voor de toegang tot restaurants een vaccinatiebewijs vereist.