Verlaten plekken fotograferen in Griekenland – september 2022 | urbex fotoreis

 • Fotograferen op unieke verlaten plekken in Griekenland
 • Fotoshoot in een oud torenhuis op de Mani
 • Bijzondere ontmoetingen en verhalen
 • Vertrek vanaf Eindhoven Airport
Oude olijfpers op de Peloponnesos
Urbex fotografie Griekenland
Verlaten torenhuis op de Mani
Onbewoond huis op de Mani
Overwoekerd spoor Peloponnesos
Oude olijfpers op de Peloponnesos
Urbex fotografie Griekenland
Verlaten torenhuis op de Mani
Onbewoond huis op de Mani
Overwoekerd spoor Peloponnesos
Oude olijfpers op de Peloponnesos
Urbex fotografie Griekenland
Verlaten torenhuis op de Mani
Onbewoond huis op de Mani
Overwoekerd spoor Peloponnesos
Categorieën: Geen workshops gevonden: zoek op een ruimer tijdvak of haal de datum weg en zoek opnieuw.
Urbex fotoreis Griekenland
Geen workshops gevonden: zoek op een ruimer tijdvak of haal de datum weg en zoek opnieuw. Aantal deelnemers Max.6 Plaatsen beschikbaar 3 Prijs € 2225 (obv eenpersoonskamer)

Boeken

Geen workshops gevonden: zoek op een ruimer tijdvak of haal de datum weg en zoek opnieuw.

Focus

Verlaten plekken met een intiem karakter

Fotografen Anton en Laurien begeleiden in september 2022 voor de vijfde keer de bijzondere Urbex Fotoreis op de Peloponnesos, Griekenland. We gaan fotograferen in verlaten huizen, lege kloosters, treinstationnetjes waar nooit meer een trein stopt en olijfoliepersen die al decennia droog staan. Waar urbex locaties in andere landen vaak groot zijn – verlaten kastelen, ziekenhuizen of fabriekshallen – kom je in de rurale gebieden van Griekenland verlaten plekken tegen die vooral klein zijn en persoonlijk.

De verhalen: Grieken op zoek naar een beter leven elders trekken de deur achter zich dicht

Grieken zijn altijd al op zoek geweest naar plekken waar de leefomstandigheden beter waren. Dat deden ze in de oudheid, in de vorige eeuw bij oorlog of crisis en dat doen ze nog steeds. Huizen en boerderijen zijn familiebezit. Je trok de deur dicht, vroeg aan een neef om voor het huis te zorgen en vertrok. De huizen waar wij gaan fotograferen weerspiegelen het leven van dat moment. Achterblijvers vertellen je graag hun verhaal.

Verlaten plekken: gebruik maken van het aanwezige licht & bewerken

Je leert hoe je de verlaten plekken sfeervol kunt fotograferen, en optimaal gebruik kunt maken van het -vaak spaarzaam- aanwezige licht. We besteden bovendien aandacht aan veiligheid en aan de verschillende manieren waarop je urbex foto’s kunt bewerken. De groep is klein zodat iedereen voldoende tijd heeft om in de veelal kleine ruimtes te fotograferen.

Urban exploring is de term voor fotografie in verlaten panden, waarbij het regel is dat fotografen de locatie fotograferen zoals ze deze aantreffen. In Griekenland gaan we vooral aan de slag met rural exploring, want bijna alle locaties bevinden zich op het platteland. Wij hebben de sleutel van de locaties. Sommige plekken zijn openbaar toegankelijk.

Reviews

Wat een heerlijk ongedwongen en inspirerende week! En de reis was top verzorgd: transport, accomodaties, idyllische lunch- en dinerlocaties, prachtige natuur en goeie urbex locaties. Heel veel dank nogmaals voor al jullie goede zorgen op elk terrein, Anton en Laurien!
Jacobien
Was een heerlijke week, goed en fijn georganiseerd door Anton en Laurien, met een hele fijne groep! GENOTEN
Albert
Een dikke duim. Dit was mijn eerste reis met jullie en ik vond het fantastisch. Jullie zijn stuk voor stuk sterk in de begeleiding van de deelnemers.
Alfons
Het was een fantastische reis en en vond het geweldig om met iedereen een week te fotograferen, lekker te eten en plezier te maken.
Anita
Zo leuk dat jullie me in verhaaltjes hebben leren denken. Het was echt een top week!
Janine

Programma

Programma Urbex fotoreis op de Peloponnesos

Onderstaand programma is op hoofdlijnen. De toegankelijkheid van locaties kan door allerlei reden (verkoop, geen sleutel beschikbaar etc.) veranderen. We hebben gedurende de reis de beschikking over een eigen busje, waardoor we flexibel zijn en het programma makkelijk kunnen aanpassen. We gaan iedere dag fotograferen. Om daarna  de foto’s te bespreken met behulp van een laptop en beeldscherm. Hierbij laten we ook zien hoe je de foto’s kunt bewerken. Ter afsluiting van de dag gaan we gezellig samen eten. Xirokambi, onze standplaats, kent een aantal uitstekende restaurants, die een authentieke Griekse keuken serveren.

Zaterdag 10 september – Aankomst
Deelnemers worden afgehaald bij het vliegveld van Athene. Vervolgens rijden we in iets meer dan 3 uur naar Xirokambi. Na de – late – aankomst in het dorp gaan we nog even iets drinken en lichts eten op het plein.

Fotolocaties 11 – 16 september

 • Een zo goed als verlaten bergdorp
 • Lege huizen, winkels en werkplaatsen in de vallei van Sparta
 • Een oude olijffabriek
 • Een desolaat klooster
 • Treinstationnetjes waar nooit meer een trein stopt en een grote treinremise met oude wagons en locs

De fotolocaties liggen in een ruige, bergachtige omgeving op de Peloponnesos. We zullen het niet nalaten om van de prachtige omgeving te genieten en deze te fotograferen.

Zaterdag 17 sepember – Vertrek
Deelnemers worden afgezet bij het vliegveld naar Athene.

Collage urbex fotoreis

Praktische Informatie

Deze Urbex fotoreis naar Griekenland wordt georganiseerd in samenwerking met Aladin Travel. De reisorganisatie regelt voor ons de logistiek van de reis en is aangesloten bij het GGTO Garantiefonds.

Prijs

€ 2225 (obv eenpersoonskamer)
 • 7 Overnachtingen incl ontbijt op basis van een eenpersoonskamer
 • Alle avondmaaltijden inclusief drankjes in lokale restaurants
 • Picknicklunches en lunch onder een grote plataan
 • Hotel transfer en lokaal vervoer
 • Professionele en Nederlandstalige begeleiding door twee fotografen
 • Bijdrage GGTO garantiefonds
 • CO2-compensatie via het Fair Climate Fund

Niet inbegrepen:

Vlucht Amsterdam-Athene, reis- en annuleringsverzekering, boekingskosten (€ 25) en persoonlijke uitgaven.

Korting tweepersoonskamer: € 175 per persoon

Meenemen

 • Camera en toebehoren
 • Statief
 • Kleding dat tegen een stootje kan

Begeleiding

Lokale expertise

De urbex fotoreis wordt begeleid door de fotografen en Griekenlandkenners Anton Harfst en Laurien van den Hoven. Anton en Laurien hebben jaren in Griekenland gewoond, spreken Grieks en hebben een huis in Xirokambi, de standplaats van deze reis op het schiereiland Peloponnesos. Door de lokale kennis en contacten kom je tijdens deze reis op plekken die anders niet of nauwelijks bereikbaar zijn. De verhalen van de mensen die we lokaal ontmoeten geven een extra dimensie aan deze reis.

Niveau

Voor de Urbex Fotoreis naar Griekenland is het handig als je bekend met het instellen van diafragma, sluitertijd en iso. Ervaring met het werken op statief is aanbevolen. Als je twijfelt of deze reis geschikt voor je is, bel of mail ons dan even.

Accommodatie

Standplaats Xirokambi & accommodatie Urbex Fotoreis

Xirokambi is een levendig dorp met mooie natuurstenen huizen, 15 km ten zuiden van het beroemde Sparta. Je verblijft in hotel Taleton, een klein hotel in een prachtig gerestaureerd gebouw van natuursteen.

Op loopafstand van je verblijf ligt het gezellige plein, met café’s en restaurants waar het genieten is van de lokale Griekse keuken. Er zijn verschillende winkeltjes en een pinautomaat.

Vervoer

Vliegen

Je boekt zelf je vlucht voor deze reis.  De transfers van en naar het vliegveld van Athene zijn gebaseerd op onderstaand vluchtschema.*

Vanaf Eindhoven met Transavia
10/09/2022 Eindhoven – Athene 13:45 – 17:50
17/09/2022 Athene – Eindhoven 18:35 – 21:00

Richtprijs € 370 inclusief ruimbagage.

*Als je een andere vlucht boekt, is het verzoek om wel rekening met de genoemde tijden, zodat je reis aansluit bij de gezamenlijke reis naar Xirokambi en terug.

Lokaal vervoer met 9-persoonsbus

We hebben de hele week een 9-persoons busje ter beschikking. Hierdoor zijn we lekker flexibel.

Bijzonderheden

Goed ter been

We verwachten van de deelnemers dat zij goed ter been zijn. De omgeving is bergachtig, wegen en paden zijn oneffen. Op de fotolocaties moeten we rekening houden met losliggende materialen en oneffen vloeren.

Geen last van wagenziekte

De Peloponnesos is een ruig gebied en onze fotolocaties liggen vaak op plekken hoger in de bergen. Daarom is deze reis minder geschikt als je last hebt van wagenziekte.

Urbex locaties; betreden op eigen risico

Urban exploring is een vorm van fotografie die risico’s met zich meebrengt. Door te fotograferen op locaties met toestemming van de eigenaren, of in openbaar toegankelijke locaties, brengen wij de gevaren terug tot een minimum. Desondanks is betreden van de fotolocaties altijd op eigen risico en vragen wij aan de deelnemers om zichzelf en de andere deelnemers niet in gevaar te brengen door op locatie aanwijzingen op te volgen en zelf alert te zijn.

Corona-protocol

Voor deze reis gelden ons corona-protocol én de regels van de Griekse overheid.


Oeps! We konden je formulier niet vinden.