Landschapsfotografie Zeeuws-Vlaanderen | workshop op locatie

 • Ontdek de schoonheid van het lege landschap
 • Individuele workshop - te boeken op datum naar keuze
Winterlandschap Zeeuws-Vlaanderen
Winterlandschap Zeeuws-Vlaanderen
Winterlandschap Zeeuws-Vlaanderen
Categorieën:

Landschapsfotografie Zeeuws-Vlaanderen | workshop op locatie

Wanneer? 01 apr 2021 - 31 mrt 2022
Aantal deelnemers 1
Plaatsen beschikbaar 1
Prijs € 250

Boeken

Focus

Ontdek de schoonheid van het lege landschap

Hoge luchten, lange bomenrijen, vergezichten over de Westerschelde, een fietser die weer en wind trotseert tussen de vers geploegde akkers. Tijdens deze workshop ga je samen met fotograaf Anton Harfst op pad – voorlopig ieder in de eigen auto – om het vlakke Zeeuws-Vlaamse land te vereeuwigen. Je gaat aan onder andere aan de slag met compositie en belichting.

Ieder seizoen anders

Deze workshop beweegt met de seizoenen mee. Het Zeeuws-Vlaamse landschap is altijd fotogeniek: met kale bomenrijen en zwarte zware zeeklei, met ontluikend groen, in zomertooi met wuivend graan en bloeiende aardappelvelden of in het najaar met de stoppels van de mais.

Langs de schorren en kwelders van de Westerschelde zorgen de grote getijdenverschillen voor een immer boeiend landschap. De immense containerschepen op weg van en naar Antwerpen geven een extra dimensie. Boeren en wielrenners zijn de constante factor in het land; weer of geen weer kun je hen gebruiken als elementen in je beeld.

Reviews

Een individuele workshop is: alle aandacht voor jezelf, het maximale uit 1 dag halen en naar huis keren met een schat aan nieuwe inzichten, technieken en ideeën. Alles volledig corona-proof!!
Jetje Gieles

Programma

Individuele workshop landschapsfotografie = maatwerk

Gebaseeerd op jouw wensen, camera en ervaring doen we een voorstel voor de invulling van de workshop.

Het weer is in grote mate bepalend voor de sfeer van je landschapsfoto’s. Het is bij alle weersomstandigheden prachtig fotograferen in Zeeuws-Vlaanderen. Wat je wat weer hebt, zal – tenzij je heel kort van te voren boekt – een verrassing zijn. Waar je van te voren wel rekening mee kunt houden, zijn de getijden. Bij laagwater krijg je er als het ware een extra landschap bij van geulen en schorren. Je kunt bij het boeken van de workshop aangeven dat je graag bij eb langs de Westerschelde zou willen fotograferen. Je kunt ook zelf kijken welke dagen geschikt zijn in de getijdenkalender.

Filters

Heb je filters, neem deze dan zeker mee. Afhankelijk van de lichtomstandigheden, kun je een polaroid of grijsverloopfilter goed gebruiken. Wil je met lange sluitertijden spelen, zorg dan dat je ND-filters bij je hebt.

Praktische Informatie

Locatie

Het startpunt van de workshop is in eerste instantie in Kloosterzande, Zeeuws-Vlaanderen. In overleg kunnen we ook kiezen voor een andere startlocatie.

Prijs

€ 250
 • Individuele invulling en begeleiding
 • Online fotobespreking achteraf

Niet inbegrepen:

Vervoer, eten en drinken

Meenemen

 • Camera en toebehoren
 • Lenzen (bij voorkeur ook een lens van min. 200 mm)
 • Statief
 • Regenhoes
 • Filters (optioneel, bv nd-filters, grijsverloopfilter, polaroid)
 • Winddichte jas
 • Stevige schoenen
 • Laarzen (optioneel)
 • Eten en drinken

Begeleiding

Begeleiding: fotograaf Anton Harfst

Niveau

Workshop landschapsfotografie voor fotografen van alle niveaus

De workshop landschapsfotografie is geschikt voor fotografen van alle niveaus. Anton vult de begeleiding in op basis van jouw ervaring, camera, en je leerwensen. Je kunt in het boekingsformulier je wensen aangeven.

Vervoer

Workshop met eigen auto.

Fotografen zonder auto: neem contact op om de mogelijkheden te bespreken voor de invulling van een workshop met fiets of lopend. Hulst heeft goede busverbindingen via Goes/Terneuzen en Breda/Antwerpen.

Bijzonderheden

Corona-protocol voor deze workshop landschapsfotografie

Voor alle fotoworkshops op locatie geldt het Photothema corona-protocol. Dus ook voor deze workshop landschapsfotografie. Dit protocol passen we steeds aan aan de laatste inzichten en maatregelen. Op de locaties waar we gaan fotograferen, zal het geen probleem zijn om de anderhalve meter afstand te bewaren.

Makkelijk annuleren of verzetten

 • Annuleren of verzetten is gratis tot 24 uur voor aanvang. We storten het bedrag binnen 2 werkdagen terug op je rekening.
 • Meld je je binnen 24 uur voor aanvang voor een workshop af, dan ontvang je een voucher.
 • Breng ons zo snel mogelijk schriftelijk op de hoogte als je de fotoworkshop annuleert (sms, whatsapp of email).
 • Bij no-show vervalt je recht op een tegoedbon.

Zie ook onze voorwaarden

Privé workshop met 2 personen

Zodra de regels het toelaten, kun je deze workshop ook boeken samen met iemand anders. Je betaalt dan € 295 voor twee personen. Het is daarnaast mogelijk om ieder met een eigen begeleider op stap te gaan. In dat geval geldt het tarief van € 250 per persoon.

Lokaal overnachten*

Hotel van Leuven, Kloosterzande

Eenpersoonskamer incl. ontbijt: € 42,50
Tweepersoonskamer incl. ontbijt: € 79

*Mogelijk zodra de covid19-maatregelen dit toelaten. Je kunt de workshop wel alvast inplannen en zonder kosten verzetten of annuleren.