Algemene voorwaarden

Voorwaarden mbt Photothema Workshops & Fotocoaching

Onderstaande voorwaarden zijn van toepassing op onze fotoworkshops en de fotocoaching, m.u.v ons reisaanbod. Ons reisaanbod valt onder de wettelijke regels die gelden voor pakketreizen. Klik hier voor onze reisvoorwaarden.

Boeken en betalen

Je boekt je fotoworkshops of fotocoaching rechtstreeks bij Photothema. Gebruik hiervoor de boekingsformulieren die bij iedere activiteit vermeld staan of neem telefonisch contact met ons op. Bij het boeken van een activiteit stem je in met de Photothema voorwaarden.

Tenzij anders afgesproken, betaal je in een keer het gehele bedrag. Je ontvangt van ons per email een factuur met het verzoek deze te betalen binnen de daarvoor vastgestelde termijn en in ieder geval voor aanvang van de activiteit. Via de betaallink in de email kun je snel en veilig betalen via Ideal.

Wil je weten hoe we met jouw gegevens omgaan? Bekijk dan het Photothema Privacy Beleid

Bedenktermijn
De wettelijke bedenktermijn van 14 dagen na boeking geldt voor de aanschaf van een Photothema Cadeaubon en de cursussen bestaande uit 6 lessen (Fotobewerking, Basiscursus Fotografie). Voor de andere activiteiten hebben wij meteen al tijd voor je ingeboekt of een plaats voor je gereserveerd en dan is deze bedenktermijn niet van toepassing.

Annulering fotoworkshops

Voor het afzeggen van een bij Photothema geboekte activiteit gelden de volgende termijnen.

 • Bij annulering tot 4 weken voor aanvang: je krijgt het gehele bedrag terug minus €15 administratiekosten.
 • Bij annulering binnen 4 – 2 weken voor aanvang: je krijgt 50% terug minus €15 administratiekosten.
 • Bij annulering binnen 2 weken tot 24 uur voor aanvang: je krijgt geen geld terug, maar kunt wel kiezen voor een activiteit op een andere datum (zonder extra kosten).
 • Bij annulering van de workshop minder dan 24 uur voor aanvang van de workshop of no show vervalt het recht op teruggave of keuze uit een andere datum.
 • Iemand anders – door jou aangedragen – kan je plek in de workshop overnemen.

Breng ons zo snel mogelijk op de hoogte als je niet kunt meedoen aan een fotoworkshop en bevestig dit schriftelijk (sms of email).

Verzetten van een workshop of les

Indien je vanwege omstandigheden een workshop wilt verzetten, dan geldt hiervoor het volgende:

 • Je kunt een ingeplande workshop (keuze uit de Photothema Agenda) één maal kosteloos verzetten, op voorwaarde dat je dit uiterlijk 24 uur voor aanvang van de workshop doet. Wil je nogmaals verzetten, dan brengen wij administratiekosten van € 15 in rekening.
 • Het verzetten van een ingeplande privé les is gratis, mits je dit minimaal 24 uur voor aanvang van de les doet. Daarna brengen wij de les in rekening.
 • Voor het verplaatsen van een workshop op aanvraag brengen wij standaard € 15 administratiekosten in rekening. Ook hier geldt de voorwaarde dat je minimaal 24 uur van te voren moet laten weten dat je de workshop wilt verzetten.

Breng ons zo snel mogelijk op de hoogte als  je de fotoworkshop verzet en bevestig dit schriftelijk (sms, whatsapp of email).

Annuleren of verzetten van een fotoworkshop op maat

Voor fotoworkshops op maat gelden afwijkende voorwaarden voor het annuleren of verzetten. Deze voorwaarden worden ook vermeld in de offerte.

 • Bij annulering tot 4 weken voor aanvang: je krijgt het gehele bedrag terug minus €55 administratiekosten.
 • Bij annulering binnen 4 – 2 weken voor aanvang: je krijgt 50% terug minus €55 administratiekosten..
 • Bij annulering van de workshop minder dan 2 weken uur voor aanvang van de workshop of no show vervalt het recht op teruggave.
 • Iemand anders – door jou aangedragen – kan je plek in de workshop overnemen. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.
 • Voor het verplaatsen van een workshop op maat brengen wij € 25 administratiekosten in rekening. Hier geldt de voorwaarde dat je minimaal 48 uur van te voren moet laten weten dat je de workshop wilt verzetten.

Eventuele aanvullende voorwaarden worden in de offerte vermeld.

Meld het annuleren of verzetten schriftelijk per sms, whatsapp, of per email naar info@photothema.com.

Wat gebeurt er als er te weinig deelnemers zijn voor een fotoworkshop?

Eendaagse foto workshops in Amsterdam met open inschrijving gaan in principe altijd door ongeacht het aantal deelnemers. Voor specifieke workshops geldt een minimum aantal deelnemers; dit staat bij de beschrijving vermeld. Uiterlijk 1 week voor tijd is duidelijk of deze  workshop doorgaat. Indien wij de workshop vanwege een gebrek aan deelnemers annuleren, ontvang je het gehele bedrag terug.

Als wij om andere redenen genoodzaakt zijn een workshop te annuleren, zullen we een nieuwe datum voorstellen of je een plek aanbieden in een andere workshop. Je hebt ook dan recht op volledige teruggave als er geen nieuwe datum gevonden kan worden.

Klachtenregeling

Ben je ontevreden over een les of workhop? Laat ons dat dan zo snel mogelijk na een activiteit schriftelijk weten en probeer daarbij zo nauwkeurig mogelijk onder woorden te brengen waarom niet aan je verwachtingen werd voldaan. Je krijgt binnen 7 werkdagen van ons een reactie. Je kunt je klacht sturen naar info@photothema.com.

Bedrijfsgegevens

VOF Photothema
KvK-nummer: 55611745
BTW-nummer: NL851785967B01
Iban: NL92 SNSB 0923380302

Postadres (bezoek alleen op afspraak)
Ceintuurbaan 314-I
1072 GL Amsterdam

Deze voorwaarden zijn bijgewerkt op 14 juli 2019.

Content | Menu | Access panel