Food Photography

Food Photography Cursus

Lekker eten fotograferen … eten lekker fotograferen

Food Photography6 lessen van 120 minuten via videobellen
Start cursus op zaterdag 19 september van 13.30 – 15.00 uur; overige lessen worden middels een datumprikker in overleg met de deelnemers geprikt.
3-6 deelnemers
corona-proof

€ 195

Food Photography cursus boeken

Voor wie

Een cursus voor iedereen die houdt van koken, eten en fotograferen. Je krijgt alle ingrediënten mee om sprekende en uitnodigende foto’s van gerechten te maken met eenvoudige middelen. Je hebt nadrukkelijk geen studio-apparatuur nodig; we gaan er wel vanuit dat je bekend bent met het instellen van je camera. Je fotografeert bij voorkeur met een systeemcamera of een spiegelreflex, omdat je dan ook goed kunt spelen met scherptediepte.

Iedere les bestaat uit het bespreken van de foto’s van de huiswerkopdracht en een inhoudelijk gedeelte.

Wat leer je in deze cursus?

Lekker eten fotograferen … eten lekker fotograferen: het klinkt eenvoudig, maar het overkomt je waarschijnlijk regelmatig dat het eten op de foto er toch niet zo fantastisch uitziet als dat het smaakte.

In deze cursus gaan we aan de slag met twee facetten van food photography: het presenteren – stylen – van je eten zodat het er lekker uitziet én het zodanig fotograferen dat het uitnodigend op de foto staat.

Stylen: presenteer je eten met een verhaal

Bij de styling van je eten komt aan bod welk servies je gebruikt, hoe je ondergrond en achtergrond eruit ziet en welke extra props je nodig hebt. Je maakt je presentaties in principe met de spullen die je al in huis hebt. Voor de eventuele aanschaf van extra spullen, krijg je tips om dit betaalbaar te houden. Je gebruikt het stylen niet alleen om te zorgen dat je eten er lekker uitziet, maar zeker ook om te zorgen dat je verhaal in een keer duidelijk is. Zet je een super gezond gerecht op de foto, een zomers gerecht of juist winterse kost? Is het home-made of zit je in een chique restaurant en hoe laat je dat zien.

Eten fotograferen

Als je je gerecht prachtig hebt gepresenteerd, dan wil je er er ook goede foto’s van kunnen maken. Zonder harde schaduwen, heftige glimmers in je bord, en met de juiste witbalans. Voor het fotografie-gedeelte zijn belichting, scherptediepte en camerastandpunt belangrijke onderwerpen, die tijdens de lessen regelmatig terugkomen. Net als bij de styling: je gebruikt in principe de apparatuur en de accessoires die je al in huis hebt. Heb je bijvoorbeeld geen reflector, dan laten we je zien hoe je die heel eenvoudig zelf kunt maken. We sluiten de cursus af met aandacht voor het bewerken en presenteren van je foto’s.

Oog voor detail
Het fotograferen van eten vraagt tijd, geduld en precisie. De vaardigheden die je in deze cursus leert, kun je ook heel goed in andere vormen van fotografie toepassen.

Begeleiding

Deze cursus wordt begeleid door  fotografe, foodblogger en workshop-begeleider Laurien van den Hoven.

Wat heb je nodig voor deze cursus Food Photography

  • Basiskennis fotografie
  • Bij voorkeur een systeemcamera of dslr (ivm de scherptediepte)
  • Tijd voor de huiswerkopdrachten
  • Een goede internetverbinding
  • Pc of laptop met een camera en geluid

We gebruiken het programma Zoom voor de lessen. We sturen je voor aanvang van iedere les een uitnodiging om aan de Zoom-bijeenkomst deel te nemen. Je hoeft hiervoor geen account te hebben. Wil je graag weten of je met videobellen uit de voeten kunt? Je kunt altijd een gratis test-kwartiertje aanvragen.

Test videobellen aanvragen (gratis)

Cursus Food Photography boeken