fbpx

Basiscursus fotografie

Wil je graag betere foto’s leren maken, maar heb je geen tijd om een reguliere cursus te volgen? Een privé basiscursus fotografie bij Photothema in Amsterdam is dan een uitstekende en betaalbare oplossing.

€ 510 per persoon voor 6 sessies van 2 uur + gratis intake

  • 6 sessies van 2 uur
  • ingepland op dagen en tijden die jou uitkomen (ook ‘s avonds en in het weekend)
  • geheel afgestemd op jouw kennis, ervaring en natuurlijk je camera
  • gratis kennismakingsgesprek (bespreken invulling cursusprogramma op maat)
  • ervaren fotografiedocent Anton Harfst
  • inclusief de handige en uitgebreide pdf camera-instellingen
  • aandacht voor techniek en compositie

* Instelbare compact, systeem of spiegelreflex camera met goed opgeladen batterijen en een lege geheugenkaart
* Pen en papier

Iedere camera en fotograaf is anders, dus ook de informatie die wij geven. Het is handig om aantekeningen te maken van de instellingen en aanwijzingen die voor jou van belang zijn, zodat je dat achteraf na kunt lezen.

De basiscursus fotografie wordt gegeven bij Photothema, Ceintuurbaan 314-I in de Amsterdamse wijk de Pijp. Onze locatie is goed bereikbaar met het openbaar. Trams 3,12 en 24 en metro 52 stoppen 150 meter. 

Tijdens de cursus ga je regelmatig met Anton fotograferen in de directe omgeving.

Vul het onderstaande formulier in en geef aan welke dagen en tijden jou het beste uitkomen. Je ontvangt de factuur zodra de eerste les ingepland staat.

Photothema Fotocoaching

Hartelijk dank voor je interesse in fotocoaching. Als je je naam, telefoonnummer en e-mail aan ons doorgeeft, nemen wij snel contact op over de mogelijkheden van coaching en/of om een afspraak te maken voor een verkennend gesprek. Aan dit gesprek zijn geen kosten of verplichtingen verbonden.
    Geef aan wat een goed tijdstip is om je even te bellen.
  • Ontvang 1-2 keer per maand onze nieuwsbrief.

Je kunt een les kosteloos verzetten, als je dat minimaal 24 uur van te voren aan ons laat weten.

Zie ook Photothema Voorwaarden

Leren in de praktijk

Samen met een fotografiedocent fotograferen op locatie is een hele directe manier van leren. Je kunt meteen zien wat het resultaat is van bepaalde instellingen, maar ook van het kiezen van je positie (bijv. door de knieën of een paar meter naar links of rechts). Afhankelijk van de onderwerpen die jij graag fotografeert, ga je aan de slag in een park, op de markt, langs het water. Dit kan midden overdag zijn, maar we kunnen ook lessen inplannen tijdens de zogenaamde gouden uren (warm licht voor zonsondergang) of als het al donker is. Het zal de ene keer stralend blauw zijn en de andere keer grijs en miezerig. De wisselende weersomstandigheden (en dus licht) zorgen ervoor dat je in verschillende situaties leert wat je moet doen.

Voorbeeld privé basiscursus fotografie – beginnen bij het begin

.Je fotografeert graag maar doet alles op de automaat. Je hebt niet eerder een fotoworkshop of cursus gevolgd. 

Tijdens de privé-cursus leer je de verschillende instellingen van je camera kennen. De lessen vinden zowel binnen als buiten plaats. Je leert in welke instellingen je moet kiezen in een bepaalde situatie, hoe je je camera goed stil kunt houden en welke camerastandpunten je kunt kiezen. Alle lessen zijn aangepast op jouw camera en de manier waarop jij het beste leert. Aan het eind van deze privé basiscursus fotografie weet je onder andere wat diafragma, iso en onder- of overbelichten is en kun je de instellingen toepassen.

Voorbeeld 2 – de theorie is bekend, maar in de praktijk wil het niet lukken

Je fotografeert graag, soms op de automaat maar je gebruikt ook andere instellingen. Je hebt eerder een cursus gevolgd, maar in de praktijk weet je toch vaak niet hoe je je camera zo kunt instellen dat je de foto maakt die jij voor ogen hebt.

Prive basiscursus fotografieTijdens de bijeenkomst vooraf bekijk je samen met Anton Harfst een serie van jouw foto’s. Op basis hiervan maakt hij een lesprogramma. Tijdens de lessen ga je samen met Anton fotograferen en daarna de foto’s bespreken. Aan het eind van de cursus maak je steeds vaker de foto’s zoals jij ze voor ogen hebt.

 

 

 

 Wil je graag de cursus volgen, maar heb je nog geen (eigen) camera? Lees Anton’s blog over de verschillende mogelijkheden of vraag hem persoonlijk om advies.
Content | Menu | Access panel