fbpx

Smartphone Fotoworkshop

Smartphone Fotografie: haal het beste uit de camera die je altijd bij de hand hebt met een individuele workshop van 2 of 3 uur

Smartphone fotoworkshop
Individueel 2 uur  € 95
Twee personen 3 uur € 175
Individueel 3 uur € 140 per persoon

Groepsworkshop tot 12 personen (en een tot drie begeleiders) op basis van offerte

Samen met een vriend of vriendin de smartphone workshop doen? Boek dan een workshop van 3 uur voor twee en je betaalt € 175!

De workshop smartphone fotografie wordt op aanvraag gegeven. Boek 2 of 3 uur en geef aan waar je mee aan de slag wilt. De workshop wordt ingevuld op basis van de mogelijkheden van jouw smartphone en leerwensen.

De workshop smartphone fotografie wordt gegeven bij Photothema, Ceintuurbaan 314-I in de Amsterdamse wijk de Pijp. Onze locatie is goed bereikbaar met het openbaar. Trams 3,12 en 24 en metro 52 stoppen 150 meter. 

Tijdens de workshop ga je met Laurien fotograferen in de directe omgeving.

* Goed opgeladen telefoon met ruimte om foto's op te slaan en eventueel foto-apps te downloaden

Ook handig:
* Powerbank
* Grip of statiefje
* Pen en papier

Iedere camera en fotograaf is anders, dus ook de informatie die wij geven. Het is handig om aantekeningen te maken van de specifieke instellingen en aanwijzingen die voor jou van belang zijn, zodat je dat achteraf na kunt lezen. Je krijgt daarnaast ook onze pdf over smartphone fotografie opgestuurd.

We bevestigen de datum en zenden je de factuur snel na ontvangst van je boeking.

Voor het verplaatsen van deze workshop op aanvraag brengen wij standaard € 15 administratiekosten in rekening. Laat minimaal 24 uur van te voren weten dat je de workshop wilt verzetten.

Zie Photothema Voorwaarden

smartphone fotoworkshopCamera-instellingen

Op veel smartphones kun je de camera zodanig instellen dat je foto’s er meteen beter van worden. Denk aan over- of onderbelichten, het verhogen van de iso of het verplaatsen van je scherpstelpunt. Zitten deze instellingen niet standaard op je telefoon, dan zijn hier goede – vaak gratis – apps voor.
Na de smartphone fotoworkshop weet je waar de verschillende instellingen voor zijn ( als je dat nog niet wist) en weet je wanneer je ze kunt gebruiken.

Gebruik je de mogelijkheden van je smartphone camera al? Dan lopen we deze snel door en besteden meer tijd aan compositie en het bewerken van je foto’s.

Lees ook: Handige tips voor smartphone fotografie

Foto’s bewerken en plaatsen op sociale media

Smartphone fotoworkshopZorg dat je foto’s eruit springen op Instagram en Facebook. Met apps als Snapseed en Photoshop Express kun je zorgen dat je foto’s net dat beetje extra krijgen. Met een kader en/of watermerk is ook duidelijk dat de foto’s van jou zijn. We besteden het laatste uur van de workshop aan het bewerken van je beelden.

Gebruik je Lightroom cc dan kun je de foto’s op je telefoon synchroniseren met Lightroom op je pc of laptop. Je hebt dan meteen een backup van je bestanden.

Nog een keer op een smartphone fotoworkshop?

Je kunt met je mobiele camera ook deelnemen aan andere Photothema fotoworkshops en fotowandelingen, bijvoorbeeld de prachtige route door Oud-Amsterdam.

Content | Menu | Access panel