Workshop Fotobewerking

Workshop fotobewerkingLeer je foto’s bewerken in Lightroom en/of Photoshop

Locatie: Photothema, Amsterdam
Individuele workshops op aanvraag
Vanaf € 125

Het bewerken van foto’s is een essentieel onderdeel van de moderne fotografie. Photothema biedt op de praktijk gerichte workshops Lightroom en Photoshop. Fotografiedocent Anton Harfst leert je bewerken met je eigen foto’s op je eigen laptop.

Kies voor een of meerdere dagdelen op maat of een complete cursus

Je kunt kiezen voor een workshop fotobewerking van 1 of meerdere dagdelen of een cursus Lightroom van 6 lessen.
Wil je in een dagdeel je kennis over Lightroom of Photoshop opfrissen of aanvullen? Op het boekingsformulier kun je een of meerdere dagdelen boeken. Voor een los dagdeel (2,5 uur les) betaal je 125 euro. Een eendaagse workshop geeft je een prima introductie in Lightroom of Photoshop. De tweedaagse workshop biedt je voldoende praktijkervaring om daarna goed aan de slag te gaan met het bewerken van je foto’s. Iedere workshop fotobewerking wordt afgestemd op jouw foto’s en de resultaten die je met het bewerken wilt bereiken.

* Laptop met daarop een up to date versie van je fotobewerkingsprogramma (Lightroom, Photoshop, DxO)
* Pen en papier

Het is handig om aantekeningen te maken van de specifieke instellingen en aanwijzingen die voor jou van belang zijn, zodat je hier thuis mee kunt oefenen. 

Lessen fotobewerking worden gegeven bij Photothema, Ceintuurbaan 314-I in de Amsterdamse wijk de Pijp. Onze is goed bereikbaar met het openbaar. Trams 3,12 en 24 en metro 52 stoppen 150 meter. 

In bijzondere gevallen is het ook mogelijk om de lessen  of workshop bij je thuis te geven. De reistijd berekenen we dan door.

Je kunt een les kosteloos verzetten, als je dat minimaal 24 uur van te voren aan ons laat weten.

Photothema Voorwaarden

Lightroom versus Photoshop

Photoshop en Lightroom zijn de meest gebruikte programma’s om je foto’s in te bewerken.
Lightroom is een compleet fotobewerkingsprogramma dat de mogelijkheid biedt om foto’s te catalogiseren en te bewerken. Het programma is betaalbaar en makkelijk in gebruik. Door het gebruik van trefwoorden kun je je foto’s makkelijk vinden en selecties maken.

Nauwkeurig bewerken
Photoshop is een beeldbewerkingsprogramma, met daarin de mogelijkheid om foto’s te manipuleren en zo je eigen beelden te creëren. In dit programma kun je foto’s nauwkeuriger bewerken dan in Lightroom. Indien je hoge eisen stelt aan foto’s – voor grote afdrukken of kwalitatief hoogstaand drukwerk – bewerk je je foto’s in Photoshop. Je kunt je foto’s hierin niet archiveren.

Content | Menu | Access panel