fbpx

Workshop Fotobewerking

Workshop fotobewerkingLeer je foto’s bewerken in Capture One, Photolab, Lightroom en/of Photoshop

Locatie: Photothema, Amsterdam
Individuele workshops op aanvraag
Vanaf € 125

 

Op dit moment organiseren we de workshops fotobewerking online. Een losse online les van 90 minuten kost € 75. De Lightroom-cursus bestaat nu niet uit 6 lessen van 2 uur, maar uit 8 lessen van 1,5 uur. Op de website is de de informatie nog niet omgezet naar de nieuwe situatie. Heb je vragen? Mail of bel ons dan even. Wij werken thuis.

Het bewerken van foto’s is een essentieel onderdeel van de moderne fotografie. Photothema biedt op de praktijk gerichte workshops Capture One, Photolab, Lightroom en Photoshop. Fotografiedocent Anton Harfst leert je bewerken met je eigen foto’s op je eigen laptop.

Kies voor een of meerdere dagdelen op maat of een complete cursus

Je kunt kiezen voor een workshop fotobewerking van 1 of meerdere dagdelen of een cursus Lightroom van 6 lessen. Kies voor een mini-cursus DxO Photolab als je een goed programma zoekt, maar niet gebonden wilt zijn aan een abonnement.
Wil je in een dagdeel je kennis over Photolab, Lightroom, Photoshop  of Capture One opfrissen of aanvullen? Op het boekingsformulier kun je een of meerdere dagdelen boeken. Voor een los dagdeel (2,5 uur les) betaal je 125 euro. Een eendaagse workshop geeft je een prima introductie in het programma van jouw voorkeur. De tweedaagse workshop biedt je voldoende praktijkervaring om daarna goed aan de slag te gaan met het bewerken van je foto’s. Iedere workshop fotobewerking wordt afgestemd op jouw foto’s en de resultaten die je met het bewerken wilt bereiken.

* Laptop met daarop een up to date versie van je fotobewerkingsprogramma (Lightroom, Photoshop, Photolab of Capture One)
* Pen en papier

Het is handig om aantekeningen te maken van de specifieke instellingen en aanwijzingen die voor jou van belang zijn, zodat je hier thuis mee kunt oefenen. 

Lessen fotobewerking worden gegeven bij Photothema, Ceintuurbaan 314-I in de Amsterdamse wijk de Pijp. Onze is goed bereikbaar met het openbaar. Trams 3,12 en 24 en metro 52 stoppen 150 meter. 

In bijzondere gevallen is het ook mogelijk om de lessen  of workshop bij je thuis te geven. De reistijd berekenen we dan door.

Je kunt een les kosteloos verzetten, als je dat minimaal 24 uur van te voren aan ons laat weten.

Photothema Voorwaarden

Lightroom versus Photoshop

Photoshop en Lightroom zijn de meest gebruikte programma’s om je foto’s in te bewerken.
Lightroom is een compleet fotobewerkingsprogramma dat de mogelijkheid biedt om foto’s te catalogiseren en te bewerken. Het programma is betaalbaar en makkelijk in gebruik. Met de trefwoorden kun je je foto’s makkelijk vinden en selecties maken.

Nauwkeurig bewerken
Photoshop is een beeldbewerkingsprogramma, met daarin de mogelijkheid om foto’s te manipuleren en zo je eigen beelden te creëren. In deze software kun je foto’s nauwkeuriger bewerken dan in Lightroom. Indien je hoge eisen stelt aan foto’s – voor grote afdrukken of kwalitatief hoogstaand drukwerk – bewerk je je foto’s in Photoshop. Je kunt je foto’s hierin niet archiveren.

Dx0 Photolab 2: een goed alternatief voor Lightroom

DxO Photolab 2 is een goed en betaalbaar fotobewerkingsprogramma voor fotografen die hun RAW-bestanden willen bewerken, maar niet gebonden willen zijn aan een Adobe abonnement. Een archieffunctie zoals in Lightroom ontbreekt, maar qua fotobewerking doet het programma niet onder voor Lightroom, integendeel. Bijkomend voordelen: DxO is relatief eenvoudig aan te leren.

Capure One

Capture One Express wordt gratis meegeleverd bij de aanschaf van een Sony of Fujifilm camera en is zeker een goed alternatief als je voor het eerst je foto’s gaat bewerken. Of als je nog met een gekochte verouderde versie van Adobe Lightroom werkt en niet wil overstappen op een Adobe abonnement.

Content | Menu | Access panel