fbpx

Foto’s bewerken in DxO Photolab 2

DxO Photolab 2 is een goed en betaalbaar fotobewerkingsprogramma voor fotografen die hun RAW-bestanden willen bewerken, maar niet gebonden willen zijn aan een abonnement. Photothema biedt een op de praktijk gerichte mini-cursus DxO Photolab 2 van twee of drie lessen voor fotografen die beginnen met editen of willen overstappen naar andere software. Je leert het programma te gebruiken met je eigen foto’s. Dit doe je bij voorkeur op je eigen laptop, waarop je DxO Photolab 2 geïnstalleerd hebt. Anton Harfst is je docent.

€ 195 voor 2 privé lessen van 2 uur
€ 275 voor 3 privé lessen van 2 uur**

* Je kunt ook na 2 lessen besluiten of je de derde les nodig hebt. Je krijgt dan van ons een aanvullende factuur voor € 80.

DxO Photolab 2: een prima alternatief voor Adobe Lightroom
Lees Anton’s blog over de mogelijkheden, pluspunten en beperkingen van dit fotobewerkingsprogramma.

Praktische informatie mini-cursus Photolab 2

* Laptop met daarop een up to date versie van je fotobewerkingsprogramma (Lightroom, Photoshop, Photolab of Capture One)
* Pen en papier

Het is handig om aantekeningen te maken van de specifieke instellingen en aanwijzingen die voor jou van belang zijn, zodat je hier thuis mee kunt oefenen. 

Lessen fotobewerking worden gegeven bij Photothema, Ceintuurbaan 314-I in de Amsterdamse wijk de Pijp. Onze is goed bereikbaar met het openbaar. Trams 3,12 en 24 en metro 52 stoppen 150 meter. 

In bijzondere gevallen is het ook mogelijk om de lessen  of workshop bij je thuis te geven. De reistijd berekenen we dan door.

Je kunt een les kosteloos verzetten, als je dat minimaal 24 uur van te voren aan ons laat weten.

Photothema Voorwaarden

Dx) Photolab 2

Krijg Photolab snel onder de knie in 2 of 3 privé lessen

De DxO cursus bestaat uit 2 of 3  lessen van 2 uur. De lessen worden in overleg ingepland. Dat kan zowel overdag als ‘s avonds,  door de week of  in het weekend. Je krijgt huiswerkopdrachten mee voor de volgende keer.

Les 1 – introductie in DxO Photolab 2 (Essential)
Tijdens deze les loop je samen met Anton de mogelijkheden van het programma door en ontdek je hoe je navigeert en globaal bewerkt in Photolab. Ook het importeren en exporteren van bestanden komt aan bod.

Les 2 – Aanpassen bewerkingsinstellingen
In de tweede les leer  je de bewerkingsinstellingen aanpassen aan je eigen smaak.

Les 3 – Gebruik van plugins en externe software (Photolab Elite)
Het toepassen van de Nik-plugins en/of uitbreidingen als Viewpoint en Filmpack komen in deze les aan bod. Als je ook bewerkt in Photoshop, bespreken we de wisselwerking tussen beide programma’s.

 

Photolab 2 is een uitstekend fotobewerkingsprogramma als :

  • je voor het eerst begint met het bewerken van je RAW-files en niet meteen aan een Adobe abonnement wilt vastzitten
  • je nu je foto’s bewerkt in een verouderde versie van Lightroom en je geen zin hebt om over te stappen naar een abonnement op Lightroom
  • je een prima eigen archiefsysteem hebt en geen gebruik maakt van het ingebouwde archiefsysteem van Lightroom

Heb je voldoende ervaring met het bewerken van foto’s in Lightroom of een ander programma? Dan heb je waarschijnlijk voldoende aan een workshop van een dagdeel om over te stappen op DxO Photolab 2.

DxO is helaas niet in het Nederlands beschikbaar; je kunt kiezen uit Engels, Duits en Nederlands als taalinstelling.
Content | Menu | Access panel