fbpx

Nachtfotografie langs de Amsterdamse Grachten

Leuke en leerzame praktijkworkshop nachtfotografie met statief voor fotografen die niet eerder nachtfotografie hebben gedaan

Voor wie: Je hebt basisvaardigheden als het instellen van diafragma en ISO – redelijk – in de vingers en je wilt nu nachtfoto’s gaan maken die lukken. Iedereen met een goed instelbare digitale camera is welkom.
Wanneer: zie agenda
Duur: 2 uur
Aantal deelnemers: 1-6 (twee begeleiders bij 4+ deelnemers)
Prijs: € 95 inclusief tutorial
Privé-workshop: € 150

Neem je iemand mee, dan krijg je 10% korting

Voor een geslaagde sessie nachtfotografie neem je het volgende mee:

  • Camera
  • Goed statief
  • Minstens 1 opgeladen reserve-accu (doordat de sluiter lang openstaat, kost nachtfotografie vaak veel stroom),
  • Camerahandleiding
  • Bij kans op regen: paraplu, cameraregenhoes,
  • Voldoende ruimte op je geheugenkaartje.

We geven deze praktijkworkshop nachtfotografie langs de Amsterdamse grachten in hartje Amsterdam. Want Amsterdam is prachtig bij nacht, met haar verlichte etalages, spiegelingen in de grachten en voorbijgangers op straat.

Tijdens de basiscursus of de masterclasses nachtfotografie combineren we een fotogenieke nachtlocatie in Amsterdam met het bespreken van de foto's bij Photothema.

Bij je boekingsbevestiging ontvang je de exacte startlocatie.

In overleg is het mogelijk om deze basiscursus te organiseren voor fotografen met een handicap. We bekijken dan met elkaar wat de beste locatie is.

Bij Photothema kun je een fotoworkshop altijd één keer kosteloos verzetten (minimaal 24 uur van te voren).

De eerste stap naar mooie nachtfotografie

Je hebt niet of nauwelijks ervaring met nachtfotografie, maar je wilt er nu echt eens mee beginnen. Je zit met vragen als; wanneer moet je nou een statief gebruiken, hoe moet je je camera instellen en moet je misschien iets doen met je ISO-waarde? In deze basisworkshop nachtfotografie langs de Amsterdamse grachten helpen we je op weg. In een workshop van 2 uur krijg je de basisbeginselen op een gedegen manier uitgelegd door fotograaf Anton Harfst. Het zwaartepunt in deze workshop ligt op het werken met een goed instelbare camera vanaf statief.

Inclusief handige – digitale – handleiding

Na afloop van de workshop krijg je van ons een handige tutorial. Zo kun je thuis nog eens rustig nalezen wat je allemaal hebt geleerd in de workshop en waar je ook al weer aan moet denken als je je camera ‘s nachts op een statief zet. Want het is best veel onthouden als je met nachtfotografie aan de slag gaat. Voor je het weet, heb je weer je ISO-instelling op volautomatische stand laten staan als je een nachtfoto vanaf je driepoot wilt schieten. Zet de handleiding op je telefoon en je hebt ‘m bij je als je een volgende keer zelf aan de slag gaat met nachtfotografie.

Een goed statief

Workshop NachtfotografieEen goed statief is onmisbaar voor het maken van nachtfoto’s. Maar een goed en betaalbaar statief vinden is een hele klus. Anton Harfst geeft je in zijn blogpost Ik ga op reis en neem mee een aantal afwegingen mee voor de aanschaf voor een statief dat bij jou en je camera past.

Content | Menu | Access panel