fbpx
Fotoreis Alaska en Yukon

Fotoreizen Alaska en Yukon (Canada)

Alaska en Yukon, Canada: een magische fotorondreis vol afwisseling, bijzondere ontmoetingen en uitgestrekte natuur. Anton en Laurien begeleiden je volgens jou wensen en er zijn, zoveel mogelijk, dagelijks fotobesprekingen.

Tijdens de fotoreis door Alaska en Yukon gaan we op zoek naar twee facetten van deze unieke wereld: de leegheid van het landschap en de mensen die hier hun bestaan opbouwen. We fotograferen de uitgestrekte en vooral ongerepte natuur, machtige rivieren, meren, toendra, fjorden, bergen en gletsjers. Maar we hebben ook oog voor de cultuur, geschiedenis en het dagelijks leven van de mensen die hier wonen.

Lees meer over deze prachtige noordelijke bestemming, bekijk onze reeds ingeplande fotoreizen of meld je interesse voor toekomstige fotoreizen.

Agenda Fotoreizen Alaska en Yukon

Waarom op fotoreis naar Alaska en Yukon?

Paradijs voor natuurgenieters en fotografen.

De natuurlijke schoonheid, de uitgestrektheid en afwisseling zijn bekende kenmerken van de noordelijkse US-staat Alaska en zeker van Yukon Territory. Yukon is de meest noordwestelijke in Canada en ligt tegen Alaska. En hoewel nu ieder onderdeel van twee verschillende landen, is de geschiedenis en het landschap onlosmakelijk met elkaar verbonden.
De tot 5959m oprijzende bergen met het Kluane National Park in het zuiden. De machtige Yukon rivier. De toendra’s. De beren, kariboes, elanden, bevers, wolven, vogels storen zich niet aan grenzen. Maar ook de gouddelvers zwoegen al meer dan een eeuw aan beide kanten van de grens.

Begeleiding door kenners van het gebied

De Photothema fotoreizen in Alaska en Yukon worden begeleid door de fotografen Anton Harfst en Laurien van den Hoven. Anton en Laurien familie in Yukon en zijn er zowel zomers als ’s winters meerdere malen geweest en gereisd. Ze kennen veel mensen en het land en dat zie je in hun reizen terug. Hierdoor kom je op prachtige plekjes, ontmoet je de lokale bevolking en zijn er tijdens een fotoreis talloze bijzondere fotomomenten.

Wildlife fotograferen tijdens de reis door Alaska en Yukon

Canada grizzly bearsHet wemelt in Alaska en Yukon van de beren, kariboes, elanden, bevers en nog veel meer. Of we deze dieren allemaal zien is altijd maar de vraag, want ze hebben veel plek om zich te verstoppen. Maar we hebben de overnachtingsplekken zo uitgekozen – zoveel mogelijk buiten de bewoonde wereld – dat er een grote kans is om wildlife te zien. Én om wildlife te fotograferen. Ook doen we onderweg een beroep op lokale kennis om uit te vinden waar de dieren zich op dat moment ophouden. De foto-impressie van de vorige reizen geeft een mooi beeld van wat je onderweg aan wildlife kunt tegenkomen.

2024

In de afgelopen jaren hebben we met onze reizen een lange rondrit gemaakt, waarbij we startten in Whitehorse, de hoofdstad van Yukon, en via Kluane Lake om via de zuidelijke grensovergang bij Beaver Creek en de spectaculaire Top of the World Highway in Alaska weer in Canada aan te komen. Dawson City werd in het tweede deel van onze reis de uitvalsbasis voor de Gold Fields en Tombstone Territorial Park. Met een stop in Carmacks keerden we dan terug naar Whitehorse.
Doordat sinds 2 jaar de noordelijke grensovergang al op 1 september sluit hebben we deze route momenteel uit ons programma moeten halen. Daarvoor in de plaats hebben we nu een reis waarbij we meer in het zuiden van Yukon en Alaska blijven. De prachtige meren, de geweldige fjorden en de machtige bergen vormen daarin onze bestemming. En doordat de reisafstanden kleiner zijn is het gelukt om ook meerdaagse verblijven op slechts enkele locaties te creëren, waardoor er nog meer kans is om je te verdiepen in de plek waar je bent. En dat zal in je foto’s terug te zien zijn!

De komende jaren

Bij voldoende belangstelling zullen we in de komende jaren de lange rondrit (werktitel Roudabout) [Whitehorse, Kluane Lake, Beaver Creek, Chicken, Top of the World Highway, Dawson City, Gold Fields, Tombstone Park en Carmacks] zeker terugbrengen in ons programma. De reis zal dan vroeger moeten plaatsvinden om op tijd over de noordelijke grens te kunnen en de focus zal wat minder liggen op de herfstkleuren.

Ook hebben een echt unieke reis in ontwikkeling (werktitel Up North), waarbij we nog niet teveel over kwijt willen, maar waarin we naast de geweldige landschappen ook ontmoetingen zullen hebben met lokale fotografen en dorpen bezoeken die zomers totaal geïsoleerd zijn van de rest van de wereld.

Mocht je interesse hebben in deze toekomstige reizen of op de hoogte gehouden willen worden, vul dan het interesse-formulier in:

Neem een optie op een fotoreis naar Alaska en Yukon

De wereld is veranderd en dan is het logisch dat je ook op een andere manier je reis boekt. Je kunt een gratis optie nemen van 10 dagen op een van onze Alaska en Yukon fotoreizen of een betaalde optie voor een langere periode (€ 25). De gratis optie is vooral handig als je nog vrij moet regelen voor je werk of een oplossing voor de mantelzorg. Bij de betaalde optie houden we een plek voor je vast totdat er voldoende deelnemers zijn voor gegarandeerd vertrek. Staat een reis al op garant vertrek, dan word je gevraagd om de optie om te zetten in een boeking indien er geen plaatsen meer beschikbaar zijn voor nieuwe deelnemers. In ieder boekingsformulier kun je de gratis of betaalde optie aanvinken.

Interesse Fotografiereizen Alaska en Yukon

Wil je niet nu, maar wellicht later mee of heb je belangstelling voor een van de andere reizen die we in de toekomst zullen organiseren in Alaska en Yukon, vul dan het interesse-formulier in. Je kunt hier ook aangeven dat we je op de hoogte houden van nieuwe fotoreizen in Alaska en Yukon.

Interesse fotoreizen Alaska en Yukon

Goed geregeld: garantie fotoreizen

De groepsreizen naar Griekenland worden uitgevoerd in nauwe samenwerking met Aladin Travel. Zij verzorgen voor ons de logistiek van de reizen. Aladin Travel is aangesloten bij het GGTO garantiefonds, zodat je zeker weet dat je je reissom terugkrijgt in geval een van de betrokken partijen in financiële problemen komt.

Boek je een individuele meerdaagse workshop, dan valt deze onder de garantie van STO.

Bij de reisbeschrijving staat aangegeven of een reis wordt georganiseerd door Aladin of dat wij deze in eigen beheer hebben.

BEL ME NU
+
Bel mij!