fbpx
Fotoreis naar Griekenland

Fotoreizen Griekenland

Ga op fotoreis naar Griekenland met Griekenlandkenners Anton en Laurien. Fotogenieke locaties, uitstekende begeleiding en dagelijks fotobespreking.

Lees meer over deze fotogenieke mediterrane bestemming, bekijk onze fotoreizen in 2023 of laat je interesse achter voor toekomstige fotoreizen.

Laat je vroegboekkorting niet liggen

Boek je een reis naar Griekenland voor 22 januari 2023, dan krijg je € 75 korting op de reissom. De korting geldt per persoon. De korting is ook van toepassing als je eerst een optie neemt, en deze uiterlijk 21 januari 2023 omzet in een definitieve boeking.

Agenda Fotoreizen Griekenland 2023

Waarom op fotoreis naar Griekenland?

Fotogeniek, gastvrij en authentiek

Griekenland heeft wat ons betreft alle ingrediënten die je zoekt voor een fotoreis: prachtige plekken om te fotograferen, een gastvrije bevolking, lekker eten, goede accommodatie en een mediterraan klimaat. Photothema organiseert haar reizen vooral in het minder bekende Griekenland. Laat je verrassen door ruige – en groene! – landschappen, ontelbare bloemen en planten, bijzondere urbex-locaties of levendige markten. Onze vaste uitvalsbasis is net ten zuiden van het beroemde Sparta op het schiereiland Peloponnesos. Maar we organiseren ook reizen naar andere delen van het land.

Begeleiding door Griekenlandkenners

De Photothema fotoreizen in Griekenland worden begeleid door de fotografen Anton Harfst en Laurien van den Hoven. Anton en Laurien hebben van 2006-2012 in Griekenland gewoond en verblijven nu een deel van het jaar in het dorp Xirokambi op de Peloponnesos. Ze spreken de taal en kennen de mensen en de omgeving en dat zie je in hun reizen terug. Hierdoor kom je op prachtige plekjes, ontmoet je de lokale bevolking en zijn er tijdens een fotoreis talloze bijzondere fotomomenten.

Fotograferen in alle seizoenen

Griekenland staat misschien vooral bekend als strandbestemming in de maanden juli en augustus, maar als fotograaf is er juist ook in alle andere maanden van alles te zien en te fotograferen. Zo worden de olijven geoogst in het najaar en de winter. Voor Grieken essentieel; voor buitenstaanders een bijzonder iets om mee te maken en te fotograferen.

Rijke flora

Griekenland heeft de grootste soortenrijkdom aan bloemen en planten in Europa. Vooral in het (vroege) voorjaar is het land één bloementapijt. Hoger in de bergen vind je ook in de zomermaanden nog veel bloemen op je pad. En in het najaar word je getrakteerd op velden vol cyclamen, krokussen en herfsttijloos.
Bergen Flora Griekenland

Hoge bergen, ruige natuur

We horen het regelmatig: “Wat is het hier groen?”, “Wat een overweldigende natuur?” Zand, zee en witte huisjes mogen dan de beeldvorming van Griekenland domineren, tijdens een fotoreis in Griekenland ervaren onze deelnemers hoe groen het er is, en hoe ongerept en ruig het landschap en de natuur. Dat geldt zeker voor de Peloponnesos en het Griekse vasteland. Voor je fotografie is het welkom dat dan op de juiste plekken in het landschap mooie herinneringen staan aan een rijk verleden. Van Byzantijnse kerkjes, tot oude muren en de fundamenten van complete paleizen.

Fotoreis Griekenland
Opgraving van Sparta met het 2400 meter hoge Taygetos-gebergte als decor.

Rijk straatleven

Het voordeel van het mediterane klimaat is dat er zo lekker veel op straat gebeurd. Als liefhebber van straatfotografie kun je je heerlijk uitleven op markten en pleintjes. Ook activiteiten als de olijfoogst of Grieks Pasen lenen zich goed voor het fotograferen van mensen. En de kans is groot dat je meteen kunt genieten van de Griekse gastvrijheid.

Urban exploring

Fotografen willen niet altijd helemaal terug naar de oudheid voor het maken van mooie foto’s. Naast de antieke opgravingen zijn liefhebbers van van urban fotografie hier ook op hun plek. Op eigen houtje urbexen is niet heel makkelijk, maar Photothema neemt je graag op haar urbex-fotoreis.
Urbex fotoreis Griekenland

Individuele workshop reis met of zonder begeleiding

Ben jij een fotograaf die niet moet denken aan een groepsreis? Maar wil je wel graag gebruik maken van onze kennis en/of feedback op je foto’s. Dan is een individuele workshop of reis in Griekenland wellicht wat voor jou.

Je kunt kiezen voor een programma op maat met individuele begeleiding op locatie, met begeleiding op afstand of een self-drive met uitgebreide informatie over fotolocaties. Onze thematische fotoreizen in Griekenland, zoals de urbex-reis, zijn wel mogelijk als individuele reis maar niet als reis met begeleiding op afstand.

In de planning voor 2023

We zijn momenteel druk bezig met de planning van onze fotografiereizen in Griekenland voor 2023. We gaan de urban exploring fotoreis minimaal twee keer organiseren, zowel in het voor- als najaar. Terug van weggeweest is de 8-daagse Fotoreis Peloponnesos, een fotocursus en fotografievakantie in één. We zijn verheugd dat de fotoreis naar Noord-Griekenland weer in de planning staat. Deze natuurreis naar de prachtige Prespesmeren stond eerder al in 2020 in onze reiskalender, maar die hebben we toen vanwege corona moeten annuleren.

Nieuw op de agenda is de cursus annex fotoreis macrofotografie, voor iedereen die deze tak van fotografie wil ontdekken. In ontwikkeling is nog een lang fotoweekend Athene, een fantastische metropool voor stads- en straatfotografie. Bovendien willen we in Xirokambi en aan zee enkele creatieve fotoweken gaan organiseren.

Reviews

De (urbex) reis was boven mijn verwachting. Anton en Laurien sloten op een fijne manier aan bij mijn mogelijkheden om naar mijn idee het maximale uit mijn fototoestel en mezelf te halen.
Gewoon genieten van foto’s, verval, humor, gezelligheid, natuur en lekker eten samen.
Dank daarvoor.

Deze fotoreis (op de Peloponnesos) met Anton en Laurien is een aanrader. De begeleiding is deskundig, de sfeer ontspannen, de plekken waar gefotografeerd wordt zijn prachtig, de nabesprekingen leerzaam. Heb veel geleerd en genoten van het authentieke Griekenland.

Wat een heerlijk ongedwongen en inspirerende week! En de (urban photography) reis was top verzorgd: transport, accomodaties, idyllische lunch- en dinerlocaties, prachtige natuur en goeie urbex locaties. Heel veel dank nogmaals voor al jullie goede zorgen op elk terrein, Anton en Laurien!

Je vindt meer reviews bij de reisbeschrijvingen van de fotoreizen naar Griekenland.

Neem een optie op een fotoreis naar Griekenland

De wereld is veranderd en dan is het logisch dat je ook op een andere manier je reis boekt. Je kunt een gratis optie nemen van 10 dagen op een van onze Griekenland fotoreizen of een betaalde optie voor een langere periode (€ 25). De gratis optie is vooral handig als je nog vrij moet regelen voor je werk of een oplossing voor de mantelzorg. Bij de betaalde optie houden we een plek voor je vast totdat er voldoende deelnemers zijn voor gegarandeerd vertrek. In ieder boekingsformulier kun je de gratis of betaalde optie aanvinken.

Interesse Fotografiereizen Griekenland

Wil je niet nu, maar wellicht later mee met bijvoorbeeld de urbex-reis, vul dan het interesse-formulier in. Je kunt hier ook aangeven dat we je op de hoogte houden van nieuwe fotoreizen in Griekenland.

Interesse fotoreizen Griekenland

Goed geregeld: garantie fotoreizen

De groepsreizen naar Griekenland worden uitgevoerd in nauwe samenwerking met Aladin Travel. Zij verzorgen voor ons de logistiek van de reizen. Aladin Travel is aangesloten bij het GGTO garantiefonds, zodat je zeker weet dat je je reissom terugkrijgt in geval een van de betrokken partijen in financiële problemen komt.

Vanaf 2023 organiseert Photothema de meeste fotoreizen naar Griekenland zelf. Zowel groepsreizen als individuele meerdaagse workshopss vallen onder de garantie van STO.

Bij de reisbeschrijving staat aangegeven of een reis wordt georganiseerd door Aladin of dat wij deze in eigen beheer hebben.

Wat als Covid weer opduikt

Photothema werkt met een corona-protocol voor al haar activiteiten, dus ook voor de fotoreizen naar Griekenland. Je vindt dit protocol op de website en we sturen de laatste versie mee met de reisinformatie, die je circa drie weken voor vertrek ontvangt.

Het protcol bevat de spelregels voor tijdens de reis. Maar wat als een reis niet door kan gaan? Als we een groepsreis moeten annuleren in verband met Covid-19, dan ontvang je de reissom 100%. Heb je een individuele fotoreis in Griekenland geboekt, dan krijg je je geld terug minus de bijdrage aan het STO garantiefonds (€14,52 per boeking).

Contact
Photothema Anjerstraat 13 4587 AP Kloosterzande Bezoek op afspraak KVK nummer: 55611745 BTW nummer: NL851785967B01 IBAN: NL92 SNSB 0923 3803 02 info@photothema.com +31 6 470 58689 +31 6 21345 271
Verantwoord ondernemen
BEL ME NU
+
Bel mij!