fbpx
Compositie in de fotografie: diagonalen

Compositie in de fotografie: leer 20 verschillende compositiestijlen

Voor fotografen die hun foto’s meer body willen geven

Fotografeer jij al een tijdje en ben je op zoek naar een goede cursus om jouw foto’s meer body te geven? Dan is de cursus compositiestijlen echt wat voor jou. Iedere les bespreken we een aantal verschillende stijlen. We beginnen met de bekende en veel toegepaste regel van derden, bespreken de effecten van driehoeken en leidende lijnen, en eindigen met complexe stijlen als juxtapositie en balanspunten. In totaal behandelen we 20 verschillende composities.

Voor deze cursussen gaan we ervan uit dat je bekend met met de basisinstellingen van je camera.

Online of op locatie

Je kunt kiezen uit een online cursus, bestaande uit 7 lessen verspreid over 4-5 maanden of voor een compacte cursus van 5 dagen op locatie in Zeeuws-Vlaanderen.

Liever individueel?

Als je de voorkeur geeft aan een individuele cursus, kies dan voor Photothema fotocoaching met compositie als specifieke invulling.

Agenda cursus compositiestijlen

Reviews cursus compositiestijlen

Fijne stok achter de deur
Super leuk, leerzaam en “dwingt” je naar buiten te gaan. Hoofd leeg, met andere ogen kijken naar al het moois om ons heen 😊
Anita Rollema

Aanrader!
Megchel van Es

Anders leren kijken
Afgelopen jaar de cursus Compositiestijlen doorlopen. In een ongedwongen sfeer hebben Laurien en Anton mij meegenomen in de verschillende beeldstijlen. Op een heldere manier, met feedback, thuiswerk opdrachten en fotograferen op locatie hebben zij mij op een andere manier leren kijken naar mijn foto’s en heb ik een ‘toolkit’ als bagage meegekregen, toepasbaar in elke fotosituatie op elke locatie. Zoals gezegd, de sfeer is ongedwongen, losjes. Bespreking van foto’s ging op basis van gelijkheid, met tips en trucks, wat was goed en wat had je anders kunnen doen. Kortom, ik kijk terug op een fijne en leerzame tijd, heb het traject als zeer waardevol ervaren. Voor diegene die in elke situatie in staat wil zijn een mooie, interessante foto te maken, kan ik deze cursus van harte aanbevelen!
Mark Regelink

Wat leer je tijdens een cursus compositiestijlen?

Iedere les bespreken we een aantal composities. Je krijgt steeds een huiswerkopdracht mee voor de volgende keer. Je leert zo om foto’s te maken met een bepaalde compositie. Je gaat steeds vaker herkennen welke stijl je hebt toegepast en composities herkennen in foto’s van andere fotografen. Zo ontwikkel je een gevoel welke compositie je het beste kunt gebruiken in een bepaalde situatie. Aan het einde van de cursus maak je een portfolio met de compositiestijlen die het beste bij jouw manier van fotograferen passen.

Deze compositiestijlen komen o.a. aan bod:

Regel van derden
Symmetrie
Diagonalen en driehoeken
Patronen en structuur
Oneven getallen
Vul het frame
Juxtapositie
Licht/donker
Herhaling

Extra bij deze fotocursus

  • Bij de cursus ontvang je ons e-book Toolkit voor Compositiestijlen | 20x inspiratie voor fotografen. De toolkit geeft niet alleen uitleg over iedere compositie, maar ook voorbeeldfoto’s van verschillende fotograferen. Hierdoor kun je goed zien hoe divers je – ongeacht het onderwerp – compositiestijlen kunt toepassen in je fotografie.

Toolkit voor Compositiestijlen, e-book

Misschien ook interessant voor jou

Contact
Photothema Anjerstraat 13 4587 AP Kloosterzande Bezoek op afspraak KVK nummer: 55611745 BTW nummer: NL851785967B01 IBAN: NL92 SNSB 0923 3803 02 info@photothema.com 06-21345271
Best learning experience 2020

Webdesign by Klokwerk-Design

BEL ME NU
+
Bel mij!