Compositie

Cursus Compositiestijlen

Ontdek de kracht van een goede compositie

Cursus compositiestijlen inclusief e-book
10 privé-lessen van 40 minuten | € 295
Groepscursus start 25 juni | 5 x 120 minuten | Max. 6 deelnemers| € 195
Groepscursus start september | 5 x 120 minuten | Max. 6 deelnemers| € 195
Corona-proof

Begeleiding: Anton Harfst & Laurien van den Hoven

Cursus compositiestijlen boeken

Voor wie

Fotografeer jij al een tijdje en ben je op zoek naar een goede cursus om jouw foto’s meer body te geven. Dan is de cursus compositiestijlen echt wat voor jou. Iedere les bespreken we een aantal verschillende stijlen. We beginnen met de bekende en veel toegepaste regel van derden, bespreken de effecten van driehoeken en leidende lijnen, en eindigen met complexe stijlen als juxtapositie en balanspunten. In totaal behandelen we 20 verschillende composities.

Voor deze cursus gaan we ervan uit dat je bekend met met de basisinstellingen van je camera.

 

Wat leer je tijdens de cursus compositiestijlen?

In deze cyclus leer je om composities te herkennen en ontwikkel je de vaardigheden om tijdens het fotograferen in te schatten, welke stijl je kunt toepassen om je verhaal beter over het voetlicht te krijgen.

Iedere les bespreken we een aantal composities. Je krijgt steeds een huiswerkopdracht mee voor de volgende keer. En aan het einde van de cursus maak je een portfolio met de compositiestijlen die het beste bij jouw manier van fotograferen passen.

Deze compositiestijlen komen o.a. aan bod:

Regel van derden
Symmetrie
Diagonalen en driehoeken
Patronen en structuur
Oneven getallen
Vul het frame
Juxtapositie
Licht/donker
Herhaling

Extra bij deze cursus

  • Bij de cursus ontvang je ons e-book Toolkit voor Compositiestijlen | 20x inspiratie voor fotografen. De toolkit geeft niet alleen uitleg over iedere compositie, maar ook voorbeeldfoto’s van verschillende fotograferen. Hierdoor kun je goed zien hoe divers je – ongeacht het onderwerp – compositiestijlen kunt toepassen in je fotografie.
  • Als de situatie het toelaat, gaan we tijdens de cursussen die starten in juni en september 1-2 keer met elkaar op locatie fotograferen

Toolkit voor Compositiestijlen, e-book

 

Wat heb ik nodig om deel te nemen aan deze cursus?

  • je camera en aanvullende foto-apparatuur (lenzen, statief)
  • een goede internetverbinding voor de online lessen
  • pc of laptop met een camera en geluid
  • smartphone voor bereikbaarheid tijdens fotograferen op locatie

Wat heb ik nodig om deel te nemen aan deze cursus? je camera en aanvullende foto-apparatuur (lenzen, statief) een goede internetverbinding voor de online lessen pc of laptop met een camera en geluid smartphone voor bereikbaarheid tijdens fotograferen op locatie

We gebruiken het programma Zoom voor de lessen. We sturen je voor aanvang van iedere les een uitnodiging om aan de Zoom-bijeenkomst deel te nemen. Je hoeft hiervoor geen account te hebben. Wil je graag weten of je met videobellen uit de voeten kunt? Je kunt altijd een gratis test-kwartiertje aanvragen.

Test videobellen aanvragen (gratis)

Cursus compositiestijlen boeken


Misschien ook interessant voor jou

jun 25 @ 19:00 – 21:30
19:00
Verken nieuwe compositiestijlen en ontdek welke composities passen bij jouw manier van fotograferen. Start online najaarscursus op 25 juni 2020. 5 avonden, 2 gezamenlijke fotoshoots plus e-book voor € 195.
sep 24 @ 19:00 – 21:30
19:00
Verken nieuwe compositiestijlen en ontdek welke composities passen bij jouw manier van fotograferen. Start online najaarscursus op 24 september 2020. 5 avonden, 2 gezamenlijke fotoshoots plus e-book voor € 195.