Venetië: samen op pad

DxO Photolab | mini-cursus | 3 lessen

DxO Photolab; de essentie onder de knie in 3 privé lessen

DxO Photolab 2

Mini-cursus DxO Photolab 2
€ 195 voor 3 privé lessen van 80 minuten

Mini-cursus boeken

 

DxO Photolab 2 is een goed en betaalbaar fotobewerkingsprogramma voor fotografen die hun RAW-bestanden willen bewerken, maar niet gebonden willen zijn aan een abonnement. Photothema biedt een op de praktijk gerichte mini-cursus van drie lessen voor fotografen die beginnen met editen of willen overstappen naar andere software. Je leert het programma te gebruiken met je eigen foto’s. Dit doe je op je eigen laptop of pc waarop je DxO Photolab 2 geïnstalleerd hebt.

Lesprogramma

De DxO cursus bestaat uit drie online lessen van 80 minuten. De lessen worden in overleg ingepland. Dat kan zowel overdag als ’s avonds, door de week of in het weekend. Je krijgt huiswerkopdrachten mee voor de volgende keer.

Les 1 – introductie in DxO Photolab 2 (Essential)
Tijdens deze les loop je samen met Anton de mogelijkheden van het programma door en ontdek je hoe je navigeert en globaal bewerkt in DxO. Ook het importeren en exporteren van bestanden komt aan bod.

Les 2 – Aanpassen bewerkingsinstellingen
In de tweede les leer je de bewerkingsinstellingen aanpassen aan je eigen smaak. Je krijgt een huiswerkopdracht mee.

Les 3 – Herhalen
Bespreken huiswerkopdracht, kijken waar je tegen aanloopt en die onderdelen herhalen.

Is bewerken in DxO Photolab wat voor mij?

DxO is niet zo bekend als Lightroom of Photoshop, maar het is een uitstekend fotobewerkingsprogramma. Het is een prima keuze als:

  • je voor het eerst begint met het bewerken van je RAW-files en niet meteen aan een Adobe abonnement wilt vastzitten
  • je nu je foto’s bewerkt in een verouderde versie van Lightroom en je geen zin hebt om over te stappen naar een abonnement op Lightroom
  • je een prima eigen archiefsysteem hebt en geen gebruik maakt van het ingebouwde archiefsysteem van Lightroom

Heb je voldoende ervaring met het bewerken van foto’s in Lightroom of een ander programma? Dan heb je waarschijnlijk voldoende aan een les van 90 minuten om over te stappen op DxO Photolab 2.

Het programma is helaas niet in het Nederlands beschikbaar; je kunt kiezen uit Engels, Duits en Nederlands als taalinstelling.

Wat heb je nodig?
  • Up to date versie van DxO Photolab
  • Goede internetverbinding, camera en geluid op je pc of laptop voor het videobellen
  • Pen en papier*

*Het is handig om aantekeningen te maken van de specifieke instellingen en aanwijzingen die voor jou van belang zijn, zodat je verder mee kunt oefenen. 

Lessen makkelijk te verzetten

Je kunt een les altijd kosteloos verzetten, bij voorkeur uiterlijk 12 uur voor aanvang. 

Zie voorwaarden

Coronaproof, maar wel met behoud van kwaliteit

Ook voor online workshops geldt dat wij streven naar kwaliteit. We hebben een aantal online manieren van werken en het delen van beeldschermen getest. Hierbij kwam Zoom duidelijk als beste uit de bus. Je ziet elkaars beeldscherm op hoge kwaliteit en zonder vertraging. Dit is van belang voor een soepele voortgang van een les. We sturen je voor aanvang van de les een uitnodiging om aan de Zoom-bijeenkomst deel te nemen. Je hoeft geen account te hebben. Iedere les is beveiligd met een eigen inlog en wachtwoord.

DxO Photolab 2: een prima alternatief voor Adobe Lightroom
Lees Anton’s blog over de mogelijkheden, pluspunten en beperkingen van dit fotobewerkingsprogramma.


Boek een les of de mini-cursus