Fotografiecursus van Kiek tot Kunst

Fotografiecursus Van Kiek naar Kunst

Leer je foto’s op kwaliteit beoordelen

Fotografiecursus

Start 15 januari 2021
8 online bijeenkomsten via videobellen + 2 bijeenkomsten op locatie
4-6 deelnemers | nog 2 plaatsen beschikbaar
Prijs: € 425
Begeleiding: Anton Harfst & Laurien van den Hoven

Fotocursus boeken

Datums en tijden

15 januari van 13-16 uur bij ArtZaanstad
Online op woensdagavond van 19.30-21.30 uur op: 20/1, 3/2, 24/2, 17/3, 7/4, 19/5, 9/6 en 30/6
Tweede bijeenkomst op locatie in overleg met deelnemers in de perode tussen 7 april en 19 mei.

Online fotografiecursus Van Kiek naar Kunst: kritisch naar je eigen werk kijken

Wat jij een prachtige plaat vindt, hoeft een ander totaal niet aan te spreken. Persoonlijke herinneringen bij je foto spelen immers een grote rol. Die herinneringen kunnen in de weg staan als je een foto objectief op kwaliteit wilt beoordelen.

Maar wat als je nu wel foto’s wilt maken die anderen ook mooi vinden? Zo mooi dat ze deze wel aan de muur willen hangen. Aan welke voorwaarden moeten die foto’s dan voldoen?

In deze cursus gaan we je zelfkritische vermogen aanscherpen door je als het ware door andermans ogen naar je foto te laten kijken. Wat meteen een uitstekende manier is om je foto’s te verbeteren.

Tijdens de cursus leer je beelden maken met een universele waarde. Foto’s voor aan de muur, niet (alleen) bij jezelf, maar bij iemand anders. Je krijgt niet alleen meer oog voor detail in je fotografie, maar ook voor de afwerking van je foto’s. Aan het eind van de cursus heb je een selectie van 5-10 beelden die kunstwerkwaardig zijn.

Voor wie is deze fotografiecursus geschikt?

Voor deze cursus gaan we ervan uit dat je bekend met met de basisinstellingen van je camera, je al wat langer fotografeert en je foto’s bewerkt.

Opzet fotografiecursus

We beginnen met een bijeenkomst en presentatie bij Artzaanstad. Deze kunstuitleen verhuurt en verkoopt kunstwerken, waaronder foto’s, aan particulieren, bedrijven en organisaties. We krijgen een kijkje in hun keuken: aan welke criteria moeten de kunstwerken voldoen die zij aankopen? We kijken natuurlijk ook rond om te zien welke foto’s verhuurd en verkocht worden.

Het vervolg van de cursus bestaat uit online bijeenkomsten van 2 uur, waarbij we jullie foto’s bespreken. Je krijgt voor iedere les een opdracht, die thema- en/of locatiegebonden is. Denk bijvoorbeeld aan het maken van landschapsfoto’s voor een kantoor of kleurrijke details voor in iemands keuken. Iedere online les bestaat uit een fotobespreking en een inhoudelijk gedeelte.

Halverwege de cursus gaan we samen naar een expositie om foto’s te bekijken – en te beoordelen. Tegen het eind van de cursus maak je een selectie van 5-10 foto’s – kunstwerken – voor je eindpresentatie.

Wat heb je nodig?

  • je camera en aanvullende foto-apparatuur (lenzen, statief)
  • fotobebewerkingsprogramma
  • een goede internetverbinding voor de online lessen
  • pc of laptop met een camera en geluid

Extra bij deze fotografiecursus

  • Naast de 8 online bijeenkomsten brengen we een bezoek aan Artzaanstad en een foto-expositie.
  • Je ontvangt korte tutorials die je handvatten bieden bij het fotograferen en selecteren van je kunstwerken.

Fotocusus Van Kiek tot Kunst

Na ontvangst van je formulier, sturen we je een bevestiging en een factuur.

Stap 1 van 2