smartphone fotografie

Smartphone Fotografie | online les op aanvraag

Smartphone Fotografie: haal het beste uit de camera die je altijd bij de hand hebt

Smartphone fotoworkshop online
Individueel 2x 45 minuten | € 75
Twee personen 2x 60 minuten | € 50 per persoon

Groepsworkshop tot 12 personen (en een tot drie begeleiders) op basis van offerte

Voor wie

De smartphone is voor iedereen die veel en graag met zijn of haar smartphone fotografeert. Het maakt niet uit welke smartphone je hebt. Je geeft bij het boeken aan welke phone je hebt, en of extra camera-apps op je mobiel hebt staan. Het kan zijn dat we je voorafgaand aan de les vragen om een bepaalde app te installeren.

Wat leer je tijdens deze smartphone workshop?

Voor iedere smartphone is deze korte workshop net weer even anders. De invulling ervan is afhankelijk van de mogelijkheden van jouw smartphone en leerwensen.

Laurien geeft de workshop in 2 blokken van 45 minuten. Ze loopt eerst de instellingen van de camera met jouw door.

smartphone fotoworkshopCamera-instellingen

Op veel smartphones kun je de camera zodanig instellen dat je foto’s er meteen beter van worden. Denk aan over- of onderbelichten, het verhogen van de iso of het verplaatsen van je scherpstelpunt. Zitten deze instellingen niet standaard op je telefoon, dan zijn hier goede – vaak gratis – apps voor.
Na de smartphone fotoworkshop weet je waar de verschillende instellingen voor zijn ( als je dat nog niet wist) en weet je wanneer je ze kunt gebruiken.

Gebruik je de mogelijkheden van je smartphone camera al? Dan lopen we deze snel door en besteden meer tijd aan compositie en het bewerken van je foto’s.

Daarna ga je zelf in je nabije omgeving fotograferen. Heb je vragen, doet je camera rare dingen, of krijg je niet de foto’s die je graag hebben wilt, dan overleg je op afstand met Laurien, bv via Whatsapp.

Als je terug bent, dan mail je de foto’s die je gemaakt hebt naar Photothema. Via een videobelverbinding kijken we nu samen naar je foto’s. Dit tweede deel van de les plannen we bij voorkeur in, snel nadat je bent gaan fotograferen. Maar als het beter uitkomt, kunnen we ook de volgende dag afspreken.

Foto’s bewerken en plaatsen op sociale media

Zorg dat je foto’s eruit springen op Instagram en Facebook. Met apps als Snapseed en Photoshop Express kun je zorgen dat je foto’s net dat beetje extra krijgen. Met een kader en/of watermerk is ook duidelijk dat de foto’s van jou zijn. We besteden het tweede deel van de workshop ook aandacht aan het bewerken van je beelden.

Wat heb ik nodig voor deze workshop smartphone fotografie?

  • je smartphone, goed opgeladen en met ruimte op je geheugenkaart
  • een goede internetverbinding
  • pc of laptop met een camera en geluid

We gebruiken het programma Zoom voor de lessen. We sturen je voor aanvang van iedere les een uitnodiging om aan de Zoom-bijeenkomst deel te nemen. Je hoeft hiervoor geen account te hebben. Wil je graag weten of je met videobellen uit de voeten kunt? Je kunt altijd een gratis test-kwartiertje aanvragen.

Test video-bellen aanvragen (gratis)

Deze workshop boeken

Misschien ook interessant voor jou

Je kunt ook deze workshops boeken met je smartphone als camera

Geen workshops gevonden: zoek op een ruimer tijdvak of haal de datum weg en zoek opnieuw.