Handige tips voor Smartphone Fotografie

Straatfotografie met je smartphone

Straatfotografie met Smartphone

Straatfotografie op de markt in Dushanbe, Tajikistan.

Hou je van straatfotografie? Smartphones lenen zich hier uitstekend voor! Je valt niet op met je mobiel en hebt voordeel van een heldere live view. Maar het belangrijkste: met je smartphone kun je makkelijk uit de perfecte hoek fotograferen. Hou je camera op de hoogte van je middenrif en fotografeer recht vooruit. Hierdoor krijg je personen en hun omgeving goed in beeld. Bovendien krijg je mooie, strakke lijnen in je foto’s.

 

Zwart-wit fotografie met je smartphone

Als liefhebber van zwart-wit fotografie vind ik het jammer dat de Samsung Galaxy S7 geen ingebouwde geen ingebouwde monochroom-optie heeft. Gelukkig zijn er prima zwart-wit apps beschikbaar. Ik gebruik zelf de Hypocam, een app met een rustige uitstraling, waarin je tijdens het fotograferen niet lastig wordt gevallen met allerlei filters. Ik kan het contrast verhogen, onder- of overbelichten, de flitser aan of uitzetten en verschillende rasters aanzetten. Als ik de foto gemaakt heb, kan ik deze bewerken met in de app ingebouwde filters.

Zwart-wit fotografie met een smartphone

Zwart-wit fotografie met de Hypocam app.

Zwart-wit fotografie

Het strakke menu van de Hypocam. Extra voordeel voor straatfotografie: de geluidloze sluiter.

Smartphone fotografie in het buitenland

Er zijn plekken genoeg in de wereld waar de inwoners zich nog niet zo lang geleden niet graag op de foto lieten zetten. Maar nu de smartphone overal oprukt, en ze er zelf ook mee fotograferen, wordt het reisfotografen een stuk makkelijker gemaakt. Ik vind de lokale fotografen een dankbaar onderwerp om zelf op de foto te zetten!

Fotograferen met je smartphone
Lees verder:
Foto’s bewerken en plaatsen op sociale media
Handige accessoires voor smartphone fotografie

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Ontmoet de fotograaf

Photothema

Anton Harfst en Laurien van den Hoven vormen het hechte team van Photothema. Zij delen hun liefde voor fotografie met de deelnemers aan de fotoworkshops en fotoreizen.

0 comments… add one

Leave a Comment