Handige tips voor Smartphone Fotografie

Foto’s bewerken en plaatsen op sociale media

Een foto bewerken in Photoshop Express ..

.. en Snapseed

Zorg dat je foto’s eruit springen op Instagram en Facebook. Met apps als Snapseed en Photoshop Express kun je zorgen dat je foto’s net dat beetje extra krijgen. Ik bewerk de foto’s in Photoshop Express. Omdat ik ook een Adobe abonnement  heb, kan ik alle mogelijkheden van de app gebruiken. Maar ook de versie zonder abonnement biedt voldoende mogelijkheden om je foto’s cachet te geven.

Na de bewerking in PE deel ik de foto met Snapseed. Hierin zet ik een kader om mijn foto’s en plaats een watermerk. Vanuit Snapseed kan ik de foto’s direct delen op bijvoorbeeld Facebook of Instagram De apps zijn gratis te downloaden via de Google Play Store of App Store.

Smartphone fotografie

.. en het eindresultaat deel ik op Facebook.

 Lightroom mobile

Lightroom mobile Gebruik je Lightroom CC dan kun je de foto’s op je telefoon synchroniseren met Lightroom op je pc of laptop. Je hebt dan meteen een backup van je jpg-bestanden. Met de laatste update van eind oktober 2017 zijn de Lightroom CC-versies voor desktop en phone of tablet identiek.

Je kunt trouwens ook de camera in Lightroom gebruiken. Voor smartphones waar je het geluid van de shutter niet apart kunt uitzetten (zoals bij de Samsung S7), is het erg prettig dat deze ook stil kan.
Lees verder:
Handige accessoires voor smartphone fotografie

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

About the author: Anton Harfst en Laurien van den Hoven vormen het hechte team van Photothema. Zij delen hun liefde voor fotografie met de deelnemers aan de fotoworkshops en fotoreizen.

0 comments… add one

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *