Handige tips voor Smartphone Fotografie

Foto’s bewerken en plaatsen op sociale media

Een foto bewerken in Photoshop Express ..

.. en Snapseed

Zorg dat je foto’s eruit springen op Instagram en Facebook. Met apps als Snapseed en Photoshop Express kun je zorgen dat je foto’s net dat beetje extra krijgen. Photoshop Express behoort tot de Adobe familie. Als je een Adobe abonnement  hebt, kun je alle mogelijkheden van de app gebruiken. Maar ook de versie zonder abonnement biedt voldoende mogelijkheden om je foto’s cachet te geven.

De mogelijkheden van Snapseed zijn veel uitgebreider. Naast globaal bewerken kun je ook bijvoorbeeld ook vlekjes verwijderen. En je kunt heel eenvoudig tekst plaatsen Handig als je een watermerk in je foto wilt!

Zowel vanuit Photoshop Express als vanuit Snapseed kun je de foto’s direct delen op bijvoorbeeld Facebook of Instagram De apps zijn gratis te downloaden via de Google Play Store of App Store.

Smartphone fotografie

.. en het eindresultaat deel ik op Facebook.

 Lightroom mobile

Lightroom mobile Gebruik je Lightroom CC dan kun je de foto’s op je telefoon synchroniseren met Lightroom op je pc of laptop. Je hebt dan meteen een backup van je jpg-bestanden. 

Je kunt trouwens ook de camera in Lightroom gebruiken. Voor smartphones waar je het geluid van de shutter niet apart kunt uitzetten (zoals bij de Samsung S7), is het erg prettig dat deze ook stil kan.
Lees verder:
Handige accessoires voor smartphone fotografie

Over de auteur: Anton Harfst en Laurien van den Hoven vormen het hechte team van Photothema. Zij delen hun liefde voor fotografie met de deelnemers aan de fotoworkshops en fotoreizen.

Content | Menu | Access panel