Handige tips voor Smartphone Fotografie

Handige accessoires voor smartphone fotografie

Er verschijnen dagelijks nieuwe accessoires voor smartphone fotografie. Denk aan alle apps, selfie sticks en opzetlenzen. Ik heb er een aantal geselecteerd die voor het fotograferen een toegevoegde waarde hebben. Op Pixigo vind je een uitgebreid assortiment.

De meeste smartphones gebruiken behoorlijk wat stroom als je aan het fotograferen bent. Met een extra powerbank voorkom je dat je moet stoppen omdat je batterij leeg is.

Grip

Accessoires smartphone fotografie

Grip met afstandsbediening

Je camera goed vasthouden is van belang voor scherpe foto’s. Bij een ‘kale’ telefoon mis je grip. Gebruik minimaal een hoesje, maar liever een grip of statiefje. Ik ben zelf behoorlijk tevreden over de Joby POV kit, een grip met een ingebouwde afstandsbediening.

Een afstandsbediening is een superhandige accessoire voor smartphone fotografie. Ze zijn los verkrijgbaar of in combinatie met een grip. Hou wel rekening met een eventuele vertraging met afdrukken.

Opzetlenzen

Er zijn allerlei soorten opzetlensjes te koop. De goedkope cliplensjes zijn vooral leuke gadgets, maar met duurdere lenzen kom je al weer een stuk verder.  Deze hebben ook een beter bevestigingssysteem. Voor de iPhone zijn verschillende opzetlenzen van Leica te verkrijgen.

Met Samsung S7 zonder telelens

Op dezelfde plek met telelens

 

 

 

 

 

Smartphone fotografie

Voor de iPhone zijn verschillende opzetlenzen van Leica te verkrijgen.

Als je je de smaak van fotograferen met je smartphone te pakken krijgt, loopt je geheugenruimte snel vol. Een  extra grote geheugenkaart kan soelaas bieden. Zorg wel voor een goede backup, want je wilt je foto’s niet kwijtraken!

 

Phonographer

Smartphone photografieSinds een paar jaar  is er een Nederlands tijdschrift helemaal gewijd aan smartphone fotografie. Phonographer verschijnt 4x per jaar. magazine helemaal gewijd aan smartphone fotografie. Met tips, besprekingen van smartphone camera’s en natuurlijk heel veel foto’s. Phonographer verschijnt vier keer per jaar en is verkrijgbaar in de betere tijdschriftenhandel.

Oorspronkelijke publicatie: november 2017 | laatste update: juni 2019

Over de auteur: Anton Harfst en Laurien van den Hoven vormen het hechte team van Photothema. Zij delen hun liefde voor fotografie met de deelnemers aan de fotoworkshops en fotoreizen.

Content | Menu | Access panel