fbpx

Reviews

Op deze pagina vind je recente reacties van deelnemers. Ook bij de activiteiten kun je reacties van onze deelnemers vinden.

Sorteer
Review voor Workshop meervoudige belichting
Een combinatie van techniek en creativiteit. En daarbij heel veel en goed (vóóruit)denken. Een geweldige uitdaging!
Review voor Workshop camera-instellingen

Als ik zo’n uitleg had gehad toen ik begon met fotograferen, had me dat jaren van frustratie gescheeld! (- ik had deze workshop voor mijn vriendin geboekt en was mee).

Review voor Fotoreis Rond de Dollard

Nogmaals hartelijk dank voor de leuke dagen ‘rond de Dollard’.Voor mij was dit weer een paar dagen weg sinds lange tijd. Daarom er extra van genoten.

De reis zat goed in elkaar: verrassende landschappen, afwisselend programma, leuke locaties.

Er werd goed rekening gehouden met de weersomstandigheden, en anders was er wel een Plan B. ’s Avonds lekker en sfeervol gegeten in leuke restaurantjes . Dat maakt de reis compleet.

Review voor Lightroom
Ik heb recent twee lessen opfrissen Lightroom geboekt bij Anton. De invulling hebben we samen bepaald: wat doe je al en wat zou je nog meer willen ontdekken? Voor mij lag de focus op de ontwikkelmodule en dan vooral ruis en verscherpen. In twee sessies hebben we dat goed kunnen uitdiepen. Heel praktisch ingericht en ik kon alles vragen. Nog niet helemaal duidelijk? Dan legt Anton het gewoon nog een keer uit. Ook door het naslagmateriaal dat ik gekregen heb, ben ik weer een stuk verder gekomen in het gebruik van Lightroom. Dat het digitaal via Zoom gaat, maakt het gemakkelijk om de schermen te delen, zodat je direct ziet wat het resultaat is van bepaalde schuifjes. Absoluut een aanrader als je specifieke vragen hebt over Lightroom!
Review voor Individuele workshop

Een individuele workshop is: alle aandacht voor jezelf, het maximale uit 1 dag halen en naar huis keren met een schat aan nieuwe inzichten, technieken en ideeën. Alles volledig corona-proof!!

Review voor Cursus Compositiestijlen

Super leuk, leerzaam en “dwingt” je naar buiten te gaan. Hoofd leeg, met andere ogen kijken naar al het moois om ons heen 😊

Review voor Fotocoaching

Fijn die aandacht volledig 1 op 1. Dat is af en toe confronterend, want je kunt niet wegduiken. Ik ben momenteel bezig met opdrachten over compositiestijlen, daar leer ik heel veel van. Als ik samen met mijn man over de hei loop zeg ik: hé zie je dat lijnenspel, of die herhaling van kleuren. Als ik terugkijk naar mijn oude foto’s, zie ik nu ook wat er mist of welke compositie juist sterk is.

Het bij elkaar komen en er samen even op uit gaan mis ik wel. Maar via de zoom is wel een goede vervanging en ik haal er veel uit. Ik heb veel geleerd en dat pas ik toe. Ik kijk anders en fotografeer nu anders.

Anton is heel eerlijk in zijn beoordelingen, je krijgt echt goede feedback op je foto’s. Dus ook: “Ga nog maar eens terug, kijken of je het beter kunt toepassen.”

Review voor Fotocoaching

Na de cursus compositiestijlen (aanrader!) heb ik besloten om een tijdje een op een coaching bij Anton te volgen. Voor technische vragen uit de praktijk, waarop de handleiding bij mijn Canon 70d mij geen afdoende antwoord geeft. En om feedback te krijgen op mijn foto’s. Bij aanvang samen met Anton en Laurien een coachingsplan gemaakt.
Voor mij zijn de persoonlijke coachingsgesprekken (online, met door mij gekozen frequentie) een welkome stimulans om mijn foto’s te verbeteren. Meestal bespreken we een paar foto’s, vaak gemaakt an de hand van een specifieke opdracht. Maar ook mijn andere foto’s komen aan bod. Met de rust, kennis en ervaring van Anton is de persoonlijke coaching voor mij top!

Review voor Fotocoaching

Ik ben erg tevreden over de coaching. Anton is een bevlogen fotograaf en zijn enthousiasme is erg aanstekelijk. Ik ben de coaching gaan volgen om meer technische inzicht te krijgen over de technische kant van een camera en om meer diepgang te krijgen in de fotografie.
Anton legt duidelijk uit hoe een camera werkt. Daarnaast leert hij je op een andere manier te kijken naar de omgeving en/of object om zo meer diversiteit in je foto’s te kunnen creëren. Er wordt op een relaxte en goede manier uitleg gegeven. De persoonlijke feedback is prettig en leerrijk.

Er is genoeg ruimte voor vragen en is er de gelegenheid om zelf je tijd in te kunnen delen tijdens de fotocoaching. Alles is bespreekbaar.

Dank je wel Laurien en Anton:)

Review voor Fotocoaching

Ik fotografeerde eigenlijk altijd hobbymatig en had wel de wens om me daarin verder te verdiepen en ontwikkelen maar van een serieuze stap in die richting kwam het nooit. Aangespoord door een opmerking van Anton aan het einde van een fotoreis in Griekenland dat ik toch iets met mijn fotografie zou moeten doen, heb ik het aangedurfd om dat eens verder te verkennen. Maar dan komen ook direct de vragen. Wat voor fotograaf wil je dan zijn? Welke stijl past het best bij jou? En voor wie ga je dan fotograferen, voor jezelf of voor opdrachtgevers?

Mijn coachingtraject met Anton en Laurien was een fotografische ontdekkingsreis waarin ik in ruim een jaar tijd deze vragen heb proberen te beantwoorden. In overleg hebben we een stappenplan gemaakt van de zaken die ik graag wilde aanpakken; varierend van het ontdekken van mijn eigen stijl tot het ontwikkelen van mijn technische vaardigheden. Het heeft mij een hoop helderheid gebracht en over een paar drempels heen geholpen. Voor mij werd duidelijk dat ik graag zelf fotoprojecten initieer en niet zozeer in opdracht voor anderen wilde werken en dat mijn voorkeur ligt bij architectuur en (stedelijk) landschap als onderwerp voor mijn werk.

Na het traject ben ik mij verder blijven ontwikkelen in mijn fotografie en dat heeft ertoe geleid dat ik komende zomer een serie uit mijn werk mag exposeren tijdens het Rotterdam Photo Festival. Eind 2020 ben ik ook gestart met de opleiding Conceptueel Beeld bij de Fotoacademie in Amsterdam om mijn fotografie naar een hoger plan te tillen. Zonder de begeleiding van Anton en Laurien denk ik niet dat ik die stappen had kunnen nemen.

Bart Nelissen

Review voor Cursus Compositiestijlen

Afgelopen jaar de cursus Compositiestijlen doorlopen. In een ongedwongen sfeer hebben Laurien en Anton mij meegenomen in de verschillende beeldstijlen. Op een heldere manier, met feedback, thuiswerk opdrachten en fotograferen op locatie hebben zij mij op een andere manier leren kijken naar mijn foto’s en heb ik een ‘toolkit’ als bagage meegekregen, toepasbaar in elke fotosituatie op elke locatie. Zoals gezegd, de sfeer is ongedwongen, losjes. Bespreking van foto’s ging op basis van gelijkheid, met tips en trucks, wat was goed en wat had je anders kunnen doen. Kortom, ik kijk terug op een fijne en leerzame tijd, heb het traject als zeer waardevol ervaren. Voor diegene die in elke situatie in staat wil zijn een mooie, interessante foto te maken, kan ik deze cursus van harte aanbevelen!

Mark Regelink

Contact
Photothema Anjerstraat 13 4587 AP Kloosterzande Bezoek op afspraak KVK nummer: 55611745 BTW nummer: NL851785967B01 IBAN: NL92 SNSB 0923 3803 02 info@photothema.com +31 6 470 58689 +31 6 21345 271
Verantwoord ondernemen
BEL ME NU
+
Bel mij!