fbpx
Oman

Oman

Ga mee op deze ‘once-in-a-lifetime’ reis met Anton en Laurien. Fotogenieke locaties en ontmoetingen, persoonlijke begeleiding en bijna dagelijks fotobespreking.


Waarom op fotoreis naar Oman?

Oman is een ideale bestemming om prachtige foto’s te maken van natuur en cultuur. Oman is een van de minst bekende landen in het Midden-Oosten. Dat is ook niet zo verwonderlijk, want het land is behoorlijk onherbergzaam met zijn grote woestijn en een steil berggebied. Dankzij nieuwe wegen is Oman nu meer toegankelijk en vinden reizigers makkelijker de weg naar dit prachtige land met zijn gastvrije mensen, kleurrijke markten en ruige landschap.

Ontdek Muscat, slaap in de woestijn, ontmoet de Omani

Muscat, de hoofdstad van Oman, is uniek in het Midden-Oosten; je vindt hier geen glimmende wolkenkrabbers en futuristische bouwwerken. Witte en zandkleurige gebouwen – geen hoogbouw – domineren het beeld van de stad. Ook de moderne architectuur is gegoten in een stijlvolle Arabische jas.

Een heel groot deel van Oman bestaat uit zand, zand en nog eens zand. Slapen in de woestijn is een fantastische ervaring: de stilte, de sterrenhemel, de leegte.

Wij verblijven tijdens onze fotoreis in Oman altijd 2 nachten in een woestijnkamp zonder stroom in de Wahiba Sands. Iedere fotograaf is zo gelukkig als een kind als hij een tijdje mag spelen in deze hele grote en schone zandbak.

Omani zijn niet alleen gastvrij; ze zijn ook oprecht nieuwsgierig naar wat je van hun land vindt. En dat maakt het zoveel makkelijker om in contact te komen met de lokale bevolking. Veel mensen spreken Engels, maar een paar woorden Arabisch worden altijd gewaardeerd.

Klimaat

Het reisseizoen naar Oman is helaas maar kort, want vanaf april tot en met september lopen de temperaturen al snel op tot 40 graden of meer. December tot en met maart zijn de ideale reismaanden met gemiddelde temperaturen van 25 graden en koele nachten.

Begeleiding

Anton en Laurien begeleiden al sinds 2014 de fotoreizen naar Oman. Het werd al snel een van hun favoriete bestemmingen, vanwege de gastvrije mensen en de geweldige woestijn. De status van topbestemming is ook te danken aan de heerlijke samenwerking met gids Hamood. Hij rijdt een van de auto’s, gidst, tolkt, zorgt voor de picknicks onderweg en is ook nog eens een fantastisch fotomodel. Hij is ideaal voor het maken van het perfecte plaatje.

Aladin TravelOnze huidige samenwerking met Aladin Travel, de reisorganisatie die voor ons de logistiek van de reizen verzorgt, is in 2013 begonnen met een fotoreis naar Oman.


Prachtige foto’s maken gaat makkelijker met een paar woorden Arabisch

In Muscat kun je als toerist op de meeste plekken zonder problemen straatfoto’s maken. Wil je portretten maken, dan is het gewoon om hier toestemming voor te vragen. In traditionele dorpen is het handig om even te vragen of je er mag fotograferen. Hoe je gekleed bent helpt zeker bij het antwoord.

Mag ik een foto van u maken? | Mumkin altaqit sura?
Mag ik hier fotograferen? | Mumkin asawir huna?
Dank u wel | Shukran

De juiste kleding helpt bij het maken van je foto’s

Het dragen van conservatieve kleding wordt door de lokale bevolking zeer op prijs gesteld. Het zorgt er tevens voor dat je makkelijker in contact komt en dus ook makkelijk (mensen) kunt fotograferen.
Draag daarom een (wijde) lange broek en blouses met lange of driekwart mouwen. Als vrouw draag je een hoofddoek in de moskee. Deze is ook fijn als je in traditionele dorpen gaat fotograferen. Zorg ervoor dat je geen shirt of blouse draagt met een decolleté of een shirt waarbij je een blote rug ziet zodra je op je hurken gaan zitten (veelvoorkomende fotografie houding).

Mee op fotoreis naar Oman?

In 2024 organiseren we deze reis weer.


Imagine Oman: doe inspiratie op voor het maken van prachtige foto’s


 

Reviews

“Een wervelende reis door Oman, vol prachtige highlights om de mooiste foto’s te kunnen maken. Daarbij enthousiast geholpen door het ijzersterke, vakkundige en aandachtige duo: Anton en Laurien.”
Marjan

Je vindt meer reviews bij de reisbeschrijving van de Fotoreis Oman.

Neem een optie op de fotoreis naar Oman

De wereld is veranderd en dan is het logisch dat je ook op een andere manier je reis boekt. Je kunt een gratis optie nemen van 10 dagen op onze Fotoreis Oman of een betaalde optie voor een langere periode (€ 25). De gratis optie is vooral handig als je nog vrij moet regelen voor je werk of een oplossing voor de mantelzorg. Bij de betaalde optie houden we een plek voor je vast totdat er voldoende deelnemers zijn voor gegarandeerd vertrek. In ieder boekingsformulier kun je de gratis of betaalde optie aanvinken.

Optie Fotoreis Oman

Interesse Fotografiereis Oman

Wil je niet nu, maar wellicht later mee met de reis naar Oman, vul dan het interesse-formulier in. Je kunt hier ook aangeven dat we je op de hoogte houden van nieuwe fotoreizen in Oman.

Interesse Fotoreis Oman

Goed geregeld: garantie fotoreizen

De groepsreis naar Oman wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met Aladin Travel. Zij verzorgen voor ons de logistiek van de reizen. Aladin Travel is aangesloten bij het GGTO garantiefonds, zodat je zeker weet dat je je reissom terugkrijgt in geval een van de betrokken partijen in financiële problemen komt.

Wat als Covid weer opduikt

Photothema werkt met een corona-protocol voor al haar activiteiten, dus ook voor de fotoreizen naar Oman. Je vindt dit protocol op de website en we sturen de laatste versie mee met de reisinformatie, die je circa drie weken voor vertrek ontvangt.

Het protcol bevat de spelregels voor tijdens de reis. Maar wat als een reis niet door kan gaan? Als we een groepsreis moeten annuleren in verband met Covid-19, dan ontvang je de reissom 100% terug.

BEL ME NU
+
Bel mij!