fbpx

Voorjaarsschoonmaak: Overbodige backups Lightroom Classic verwijderen

Bij het maken van een backup van je Lightroom Classic catalogus, maakt het programma een nieuwe backup en laat de oude backup(s) staan. In een korte tutorial laten we zien hoe je oude backups van Lightroom kunt verwijderen en behandelen we ook nog het opruimen van een andere notoire ‘ruimtevreter’. Je kunt deze Photothema tutorial gratis downloaden.

Hoeveel backups van Lightroom Classic heb jij op je harde schijf staan?

Wanneer je regelmatig back-ups maakt van je Lightroom Catalogus… (en dat doe je natuurlijk, want je wilt niet al die uren werk kwijt zijn zodra je computer crashed of er andere ‘rampen’ gebeuren) en je gaat naar de folder waarin die backup wordt gemaakt, dan zou je het volgende kunnen zien:

Backups LightroomTientallen folders met als naam een datum en in die folders zitten de backups van al je Lightroom Classic Catalogus-bestanden. Hier gaat dat terug tot 2017! Lightroom Classic maakt bij elke backup een nieuwe folder aan en laat de oude backup staan.

Zo’n backup is al snel een paar gigabyte groot. En voor je het weet zit je met enkele tientallen tot honderden gigabytes aan data op je harde schijf.

Download de gratis Photothema Tutorial

In een korte tutorial laten we zien hoe je oude backups van Lightroom Classic kunt verwijderen en behandelen we ook nog het opruimen van een andere notoire ‘ruimtevreter’.

Wellicht ook interessant voor jou:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact
Photothema Anjerstraat 13 4587 AP Kloosterzande Bezoek op afspraak KVK nummer: 55611745 BTW nummer: NL851785967B01 IBAN: NL92 SNSB 0923 3803 02 info@photothema.com +31 6 470 58689 +31 6 21345 271
Verantwoord ondernemen
Volg ons
BEL ME NU
+
Bel mij!