fbpx
Xirokambi brug

Xirokambi Sparta

Xirokambi, een levendig dorp met natuurstenen huizen, ligt in de vallei van Sparta. Op het gezellige plein kun je op een terras onder de platanen neerstrijken voor koffie of een uitstekende maaltijd. Net buiten het dorp ligt een stenen brug uit de eerste eeuw. Vanaf hier loop je zo de indrukwekkende Anakolo-kloof in. In een stuk van nog geen kilometer kom je hier zeldzame bloemen en planten, een oude marmergroeve en bijzondere rotsformaties tegen.

Xirokambi: het hele jaar door leven

Xirokambi Sparta is de vaste uitvalsbasis van Photothema voor de fotoreizen en fotoworkshops in Griekenland. Wij vonden en vinden het belangrijk dat Xirokambi geen toeristisch dorp is, waar buiten het seizoen niks te bleven is.  Er is het hele jaar door leven in het dorp; in het late najaar en de winter worden de olijven en de sinaasappels geoogst. Restaurants, café’s en het hotel zijn alle seizoenen open.

Het is een niet  alleen een heerlijke plek voor fotografie; je kunt er ook fantastisch eten, lekker slapen, wandelen door de boomgaarden of in de bergen. Het oude Sparta en de Byzantijnse museumstad Mystras liggen op 20 minuten rijden. Het dal met zijn vele olijf- en citrusgaarden, wordt omringd door hoge pieken van het Taygetos-gebergte en de heuvels van de Parnonas. Met de bus ben je zo in Sparta. Heb je eigen vervoer, dan ben je in binnen een half uur aan zee.

Xirokambi website

Peloponnesos - kaart fotoreis Griekenland

Bereikbaarheid Xirokambi

Eigen vervoer

Xirokambi ligt op 5 kwartier rijden van het vliegveld van Kalamata en op 3 uur rijden van de luchthaven van Athene. Je rijdt via tolwegen tot Sparta. Vanaf daar is het nog 20 minuten tot aan het dorp.

Openbaar vervoer

Er rijdt een directe en betaalbare busverbinding (€ 20, reistijd circa 3 uur) tussen Sparta en Kiffisos, het grote busstation van Athene. Tussen het vliegveld en het busstation rijdt een snelbus (X93).  Tussen Sparta en Xirokambi is er een regelmatige busverbinding.

Vragen over bustijden? Neem dan even contact met ons op. De website van de busmaatschappij is in het Grieks.

Er is op dit moment helaas geen busverbinding tussen Kalamata-airport en Sparta.

Taxi

Wil je met een taxi vanaf het vliegveld naar Xirokambi reizen, dan kun je dat het beste doen met taxichauffeurs uit Xirokambi. Je kunt van te voren een tarief afspreken. Neem voor meer informatie contact met ons op.

BEL ME NU
+
Bel mij!