fbpx

Fotocoaching

Fotocoaching is een-op-een begeleiding op onderdelen van je fotografie die je wilt leren of versterken. Je bent al een tijd aan het fotograferen en je eigen stijl aan het ontwikkelen. Misschien wil je van hobby je werk maken of zoek je een goed alternatief voor een (meerjarige) fotografie opleiding. Met de Photothema Fotocoaching krijg je feedback die je stappen verder brengt.

Op dit moment organiseren we de fotocoaching alleen online, en in sessies van maximaal 90 minuten.

Online fotocoaching

Prijs: € 75 op uurbasis, trajecten vanaf € 500

Samen met fotograaf en fotocoach Anton Harfst maak je een stappenplan. Je krijgt uitgebreide feedback op je foto’s en specifiek op jou afgestemde opdrachten. Jullie bespreken regelmatig de foto’s en je voortgang. Je kunt kiezen voor coaching op basis van een uurtarief, maar bijvoorbeeld ook voor een kort coachingstraject van 5 sessies. Ook een langer traject bestaande uit 10 sessies behoort tot de mogelijkheden. Je bespreekt de foto’s en jouw ontwikkeling op de manier die jij prettig vindt: samen om de tafel, via de telefoon of per mail.

Wat heb je nodig voor online coaching?

We gebruiken Zoom voor de fotocoaching; dit programma biedt de mogelijkheid om over en weer op elkaars scherm te kijken. Het kwaliteit van het beeldscherm is uitstekend, zodat foto’s zonder problemen besproken kunnen worden.

  • internetverbinding
  • laptop of pc met camera en koptelefoon
  • Zoom app

Mogelijke doelen coaching en fotofeedback

Ontwikkelen en uitbouwen van je eigen stijl
Projectontwikkeling en -uitvoering
Portfolio opbouw
Fotoselectie
Reflectie of ‘sparren’ tijdens een fotografie opleiding

Gratis startgesprek
Tijdens een eerste gesprek maak je kennis met Anton Harfst. Samen met hem  bespreek je je kennis en ervaring op het gebied van fotograferen en editen, de apparatuur die je daarbij nu gebruikt, je ontwikkelingsmogelijkheden en doelstellingen. Op basis daarvan én je beschikbare tijd en budget kies je de coaching die het beste bij jouw past.

Welke fotocoaching past bij jou?

Photothema Fotocoaching, alternatief fotovakschool, fotografie opleidingFotocoaching per uur
Fotocoaching op uurbasis is perfect als je advies wilt bij het maken en selecteren van foto’s voor een project, boek of tentoonstelling. Of als je behoefte hebt om af en toe met Anton over je foto’s en fotografie te sparren. De coaching vindt in principe plaats op de werklocatie van Photothema. Het uurtarief bedraagt € 75 en wordt na afloop van iedere sessie gefactureerd.

Coachingstrajecten
Coachingstrajecten zijn bij uitstek geschikt als je fotografievaardigheden wil ontwikkelen binnen een bepaald tijdsbestek. Een coachingstraject bestaat uit verschillende onderdelen. Na een eerste gesprek (gratis) wordt een stappenplan gemaakt. Daarna plannen we besprekingen met feedback op je foto’s, om af te sluiten met een eindbespreking. Je kunt kiezen voor een compacte fotocoaching met 4-5 sessies van 1,5 – 2 uur (totaal 8 uur) of een langer traject van een jaar met 10-12 sessies (totaal 20 uur).

Fotocoaching 8 uur: € 500
Fotocoaching 20 uur: € 1000

Nog openstaande uren? Geen probleem, want je uren verlopen niet. Je kunt later nog een keer terug komen voor een coachingssessie of je uren inzetten om een andere workshop mee te betalen.

Alternatief fotovakschool

Je kunt de fotocoaching ook inzetten als alternatief voor de fotovakschool of een andere fotografie opleiding. Vooral als je op latere leeftijd op zoek bent naar verdieping in je fotografie en je dit niet kunt vinden in het volgen van een workshop op cursus hier en daar. De groepsgerichte aanpak van een fotovakschool past niet altijd bij eigengereide types met de nodige levenservaring. Photothema maakt samen met jou een lesprogramma voor minimaal een jaar, waarin we verschillende – en voor jou relevante – aspecten van fotografie uitgebreid aan bod laten komen. Je krijgt foto-opdrachten en sluit het traject af met een eindopdracht.

Voorkeur voor een traject in groepsverband?

De een wil graag individueel aan de slag, maar misschien vind jij het juist om samen met andere mensen te fotograferen en foto’s te bespreken. Als je op zoek bent naar een soort fotoclub met professionele feedback en een goede inhoudelijke insteek, kijk dan eens naar de Photothema Fotobespreking.

Content | Menu | Access panel