fbpx
Fotowandelingen in de Vallei van Sparta

Fotowandelingen in en rond Sparta

Fotowandelingen in de vallei van Sparta

Niveau 1 & 2
Duur: 2 uur
Aantal deelnemers: 1-2 | 5-6 met een tweede begeleider
Prijs: € 33-75 per persoon

Ruige natuur,  pittoreske dorpen, eeuwenoude opgravingen en indrukwekkende olijfbomen maken van de vallei van Sparta een gebied waar het prachtig fotograferen is. Een mooier klaslokaal voor het organiseren van fotowandelingen kunnen wij ons niet wensen.

Fotowandeling boeken

1. Fotowandeling Xirokambi

2 uur
Prijs: € 75 voor 1e deelnemer
Extra deelnemers (max. 5): + € 25 per persoon

Wil je thuiskomen met prachtige foto’s van het Griekse landschap? Mis dan niet je kans om in Xirokambi met een lokale – nederlandssprekende – fotograaf op pad te gaan. Anton of Laurien geven je tips over compositie en belichting en laten je zien hoe je een olijfboom goed op de foto zet. Tijdens deze leuke fotowandelles kom je langs dikke olijfbomen, wandel je over de oudste stenen boogbrug van Europa en loop je langs het amfitheater de indrukwekkende Anakolo-kloof in.

Je kunt met iedere camera – ook met een smartphone – mee doen.

De fotowandeling begint en eindigt bij hotel Taleton in Xirokambi.

Fotowandeling Xirokambi

2. Fotowandeling Mystras

2 uur
Prijs: € 75 voor 1e deelnemer
Extra deelnemers (max. 5): + € 25 per persoon

De Byzantijnse stad Mystras is een prachtige, maar ook geen makkelijke – plek om te fotograferen. Je maakt hier de mooiste foto’s als je niet op de automaat fotografeert. In de prachtige kerken is flitsen is verboden. En buiten heb al snel last van je grote verschillen tussen licht en donker. We laten je tijdens deze fotowandelles zien hoe je met een aantal instellingen goede foto’s maakt. De museumstad is de hele dag open. Na de fotowandeling heb je genoeg tijd om op eigen gelegenheid de stad verder te verkennen.

Je kunt met iedere camera – ook met een smartphone – mee doen.

Deze fotowandeling begint bij de hoofdingang van archeologische opgraving van Mystras.

Mystras Kerk

3. Fotowandeling Sparta

2  uur
Prijs: € 75 voor 1e deelnemer
Extra deelnemers (max. 5): + € 25 per persoon

De opgraving van het oude Sparta is een heerlijke plek voor een fotowandeling annex fotoworkshop. De opgraving ligt tussen eeuwenoude olijfbomen met het 2400-meter hoge Taygetos-gebergte als decor. Anton of Laurien geven je tips over compositie en belichting en laten je zien hoe je de olijfbomen goed op de foto zet. Zowel het fotograferen van details als het immense landschap komen aan bod.

Je kunt met iedere camera – ook met een smartphone – mee doen.

De fotowandeling begint en eindigt bij het standbeeld van Leonidas in Sparta.

Fotowandeling Sparta

Voor wie

De Photothema fotowandelingen in Sparta zijn een heerlijke manier om eruit te trekken met de camera. Je geniet van prachtige plekken, terwijl je ook nog allerlei tips krijgt van een ervaren fotograaf voor het maken van prachtige foto’s. De wandelingen zijn geschikt voor zowel beginnende als ervaren fotografen. Voorwaarde voor deelname is dat je goed ter been bent. Alle wandelingen zijn in heuvelachtig terrein.

Camera’s: compactcamera. systeemcamera, superzoom, spiegelreflexcamera, smartphone met uitgebreide camera (of een app hiervoor). Ook met een analoge camera ben je van harte welkom, maar dan kunnen we onderweg niet met je meekijken.

Begeleiding fotowandelingen

De fotowandelingen worden begeleid door Anton Harfst en/of Laurien van den Hoven.  Onderweg stemmen zij de tips en adviezen af op jouw ervaring en camera, en natuurlijk ook op de locatie. Bij 5-6 deelnemers begeleiden we de fotowandeling samen.

Boeken op aanvraag

Iedere fotowandeling is op aanvraag te boeken. Geef op het boekingsformulier de datum van je voorkeur aan. We laten zo snel mogelijk weten of we beschikbaar zijn.

Bespreek de foto’s achteraf online

Wil je de foto’s  die je gemaakt hebt, graag samen met fotograaf Anton Harfst nabespreken? Dat kan! We plannen hiervoor 30 minuten per persoon in. De kosten voor nabespreking via Zoom bedragen € 25.  Boek je de nabespreking direct bij de aanmelding van de fotowandeling, dan ontvang je €5 korting.

Boeken fotowandeling Sparta

Geef de fotowandeling en datum van je voorkeur op. Als de datum bevestigd is, ontvang je de definitieve boekingsbevestiging en factuur.

"*" geeft vereiste velden aan

Ik meld mij/ons aan voor de volgende fotowandeling:*
Graag per formulier één wandeling selecteren.
Ik boek deze fotowandeling voor*
Online nabespeking achteraf
Je kunt de online nabespreking meteen boeken voor € 20 per persoon. Datum en tijd worden in overleg afgesproken.
Datum*
Geef de dag van je voorkeur aan. Wij bevestigen zo snel mogelijk of we beschikbaar zijn.
Naam*
Photothema Nieuwsbrief*
Ontvang 1-2 keer per maand onze nieuwsbrief.

BEL ME NU
+
Bel mij!