fbpx

Toolkit voor Compositiestijlen

Toolkit voor Compositiestijlen: 20x inspiratie voor fotografen

In de nieuwe reeks Photothema Tutorials is de eerste uitgave verschenen: Toolkit voor Compositiestijlen. Iedere fotograaf kent wel de regel van derden en het effect van driehoeken of leidende lijnen. Maar weet jij wat juxtapositie is of hoe sterk een beeld wordt als er een balanspunt in zit?

Bestellen Lees de reviews

Stijl versus regel

In deze toolkit vind je voorbeelden van bekende en minder bekende compositiestijlen, in totaal twintig. We hebben het bewust over stijlen en niet over regels. Foto’s worden er beter van als de compositie goed is, maar het kan wat ons betreft nooit de bedoeling zijn een boeiende en aansprekende foto af te keuren omdat deze volgens de criticaster niet aan een of andere ‘regel’ voldoet.

Toolkit voor Compositiestijlen
Uitgave: als pdf en soft-cover magazine A4 liggend
Pagina’s: 46
Auteurs: Anton Harfst & Laurien van den Hoven
Eindredactie: Paul Westink
Foto’s: Anton Harfst, Laurien van den Hoven, Nel Kingma, Marlies Meijer, Albert Roozenburg, Mies Sieswerda (tevens cover), Henk Sikkenga
ISBN: 9789083052601
Pdf download € 8
Soft-cover magazine € 11 + € 5 verzendkosten
Soft-cover magazine + pdf € 15 + €5 verzendkosten

Compositiestijlen

Bonte mengeling aan beelden laat zien hoe divers je compositie kunt toepassen

Voor de toolkit zijn eigen beelden gebruikt, maar verreweg de meeste foto’s zijn van deelnemers aan de Photothema Fotobespreking over compositiestijlen. Het resultaat is een bonte verzameling foto’s die laten zien hoe je – ongeacht het onderwerp – compositie kunt toepassen in je fotografie.

De Toolkit voor Compositiestijlen is er om gebruikt te worden. Ga experimenteren met de verschillende compositiestijlen en ontdek welke stijlen het best passen bij jou en jouw manier van fotograferen.

Bestellen Toolkit voor Compositiestijlen

Je kunt de publicatie bestellen via onderstaand formulier.

Reviews

5/5
Super Toolkit

Deze toolkit is geweldig! Het geeft je zo veel duidelijke uitleg over hoe je nog mooiere composities maakt bij het fotograferen. Het laat je met andere ogen naar je omgeving kijken. Veel nieuwe inspiratie dus. Graag meer van dit soort readers!

5/5
Opnieuw inspiratie opgedaan

Na het lezen van de Toolkit voor Compositiestijlen heb ik geprobeerd om mijn eigen gemaakte foto’s naar een compositiestijl in te delen. Zal in de toekomst proberen om nog ontbrekende stijlen te gaan fotograferen.

 

Laat ons (en anderen) weten wat je van de toolkit vond

Deze naam komt onder de review te staan
Je email-adres wordt niet gepubliceerd
Laat je review opvallen met een aansprekende titel

Content | Menu | Access panel