Venetië samen reizen

Fotobewerking | online lessen op aanvraag

Leer je foto’s bewerken in Lightroom en Photoshop

Individuele online lessen fotobewerking
Vanaf € 75

Het bewerken van foto’s is een essentieel onderdeel van de moderne fotografie. Photothema biedt op de praktijk gerichte workshops in Lightroom, Camera Raw en Photoshop. Wij gaan uit van de laatste versie van de software; je workshop is dus altijd up-to-date.  Fotografiedocent Anton Harfst leert je bewerken met je eigen foto’s op je eigen laptop via een goede en veilige video-verbinding.

Kies voor een of meerdere lessen fotobewerking of een complete cursus

Of je nu een losse les boekt of een complete cursus, onze lessen zijn individueel en we bieden altijd maatwerk. De invulling van de lessen wordt afgestemd op jouw foto’s en de resultaten die jij met het bewerken wilt bereiken.

Losse lessen fotobewerking: prima oplossing voor het opfrissen of aanvullen van kennis

Les van 90 minuten: € 75
2 of 3 lessen voor € 140 / € 205

Boeken
Wat heb je nodig?
  • Up to date versie van je fotobewerkingsprogramma (Lightroom, Photoshop)
  • Goede internetverbinding, camera en geluid op je pc of laptop voor het videobellen
  • Pen en papier*
*Het is handig om aantekeningen te maken van de specifieke instellingen en aanwijzingen die voor jou van belang zijn, zodat je er verder mee kunt oefenen.
Lessen makkelijk te verzetten
Je kunt een les altijd kosteloos verzetten, bij voorkeur uiterlijk 12 uur voor aanvang. Zie voorwaarden
Coronaproof, maar wel met behoud van kwaliteit
Ook voor online workshops geldt dat wij streven naar kwaliteit. We hebben een aantal online manieren van werken en het delen van beeldschermen getest. Hierbij kwam Zoom duidelijk als beste uit de bus. Je ziet elkaars beeldscherm op hoge kwaliteit en zonder vertraging. Dit is van belang voor een soepele voortgang van een les. We sturen je voor aanvang van de les een uitnodiging om aan de Zoom-bijeenkomst deel te nemen. Je hoeft geen account te hebben. Iedere les is beveiligd met een eigen inlog en wachtwoord.

Welk fotobewerkingsprogramma past bij jou?

Lightroom: bewerken én archiveren

Lightroom is een van de meest gebruikte programma’s om je foto’s in te bewerken. De software biedt de mogelijkheid om foto’s te catalogiseren en te bewerken. Het programma is betaalbaar en makkelijk in gebruik. Met de trefwoorden kun je je foto’s makkelijk vinden en selecties maken. Nadeel is dat je vast zit aan een abonnement.

Photothema biedt een uitgebreide cursus Lightroom; je kunt ook een losse les boeken.


Nauwkeurig bewerken in Photoshop

Photoshop is een beeldbewerkingsprogramma, met daarin de mogelijkheid om foto’s te manipuleren en zo je eigen beelden te creëren. In deze software kun je foto’s nauwkeuriger bewerken dan in Lightroom. Indien je hoge eisen stelt aan foto’s – voor grote afdrukken of kwalitatief hoogstaand drukwerk – bewerk je je foto’s in Photoshop. Je kunt je foto’s hierin niet archiveren.

Je kunt kiezen voor een cursus van 8 lessen of een of meerdere losse lessen. De cursus is handig als je nog niet of nauwelijks met Photoshop werkt en het programma onder de knie wilt krijgen. Boek een of meerdere losse lessen, als je al foto’s met deze software bewerkt, maar graag hulp wilt om specifieke onderdelen in de vingers te krijgen.

 


Apple Foto’s en Windows Foto’s: eenvoudig én gratis

Foto’s van Apple of Windows zijn prima programma’s voor fotografen die minimaal willen bewerken. Je kunt het programma downloaden in de Microsoft Store of iTunes. Voor Windows Foto’s hebben we een handige tutorial gemaakt, die je gratis kunt downloaden bij je aanmelding voor onze nieuwsbrief.

Gratis tutorial bij aanmelding nieuwsbrief

Up-to-date lesmateriaal

Fotobewerkingsprogramma’s veranderen en verbeteren continu. Photothema is altijd goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en aanpassingen, en neemt deze meteen mee in de lesstof. Hierdoor leer je optimaal gebruik maken van de mogelijkheden die de software bieden.

Advies nodig over foto’s bewerken?

Wil je graag overleggen welk edit software en/of cursus het beste bij jou past? Neem dan gerust contact met ons op.