fbpx

Lensbaby Velvet en urbex fotografie

Urbex fotografie met lensbaby velvet

We hebben een heerlijke urbex-week achter de rug met zes enthousiaste deelnemers, die stuk voor stuk rustig hun tijd namen op de fotolocaties. Dat gaf mij de ruimte om te kijken wat ik met de Lensbaby 56mm kon in de verlaten huizen en lege bergdorpen. Wel zonder statief natuurlijk, om snel te kunnen pendelen tussen de ene en de andere deelnemer indien nodig. Ik ben zelf vooral blij met de resultaten van de Lensbaby Velvet met alles wat glas of gordijnen heeft.

Klik op de onderstaande foto’s om ze groter te zien.

Fotograferen met een Lensbaby Velvet

De Lensbaby Velvet geeft bij diafragma 1.6 – 4 een satijnachtige sfeer in je foto’s. Vanaf 5.6 worden je beelden steeds scherper. Het minimale diafragma is 16. Ik vind het erg handig dat ik met eenzelfde lens zowel creatieve foto’s als realistische beelden kan maken.

Aandachtspunten Lensbaby Velvet

  • Je moet met de hand scherpstellen
  • Bij een open diafragma zit ik al snel aan de maximale sluitersnelheid van 1/8000 van mijn Nikon D500. Zeker in het lichtovergoten Griekenland. Buiten gebruik ik vaak ND-filters om te zorgen dat ik onder de de maximale sluitersnelheid blijf.
  • Bij het uitlezen van de gegevens van je foto’s zie je wel je sluitersnelheid en iso, maar niet je diafragma. Ik maak daarom regelmatig een rijtje van vier foto’s met steeds een kleiner diafragma.

Blogpost over urbex fotografie

Auteur: Laurien van den Hoven

Fotograaf, antropoloog reisbegeleider. En al ruim dertig jaar gelukkig in liefde en werk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BEL ME NU
+
Bel mij!